Εκπαιδευτικά Τμήματα 2023-2024

 

Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ
Τμήμα Latin PDF Εκτύπωση

Λατινοαμερικάνικοι, Ευρωπαϊκοί, Λαϊκοί Χοροί
Σε λατινοαμερικάνικους, ευρωπαϊκούς & ελληνικούς λαϊκούς ρυθμούς από το 2004 άρχισε να λειτουργεί τμήμα, στο πλαίσιο της Σχολής Χορού, όπου μαθητές και μαθήτριες μπορούν να διδαχτούν τα βήματα και να χορέψουν, rumba, cha-cha, salsa, mambo, swing, rock n’ roll, fox trot, tango και άλλα. Λειτουργούν τμήματα αθλητικού και κοινωνικού χορού, για ενήλικες, εφήβους και παιδιά από 8 ετών.

Διδασκαλία: Νίκος Τσέγκος

 

 
Σχολή χορού PDF Εκτύπωση

Η Ερασιτεχνική Σχολή Χορού συστάθηκε το 1996 από τα προϋπάρχοντα τμήματα κλασικού χορού (1977). Κίνητρο αλλά και οδηγός της η αγάπη για το χορό - ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Οι μαθήτριες της σχολής μαθαίνουν να εναρμονίζουν την κίνηση του σώματος με τη μουσική, να καλλιεργούν την αίσθηση της ισορροπίας και δημιουργούν καλές συνήθειες για τη σωστή στάση του σώματος. Έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στις ετήσιες ανοιχτές παραστάσεις του τμήματος. Εκτός από τα μαθήματα, μπορούν να παρακολουθήσουν: σεμινάρια χορού από Έλληνες και ξένους καθηγητές, παραστάσεις επαγγελματικών ομάδων, προβολή videoκλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.
Παρέχει Βεβαιώσεις Σπουδών σε όλους τους μαθητές της.
Με πρωτοβουλία της Σχολής Χορού διοργανώθηκαν Συναντήσεις κλασικού και σύγχρονου χορού, με τη συμμετοχή Σχολών Χορού από άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

Προπαρασκευαστικό τμήμα Μπαλέτου  (4 - 7 ετών)
Μπαλέτου (8-12 ετών)
Σύγχρονου Χορού
(13-18 ετών και τμήματα ενηλίκων)
Προεπαγγελματικά, με προοπτική την εισαγωγή σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές Χορού στις οποίες εισάγονται κατόπιν εξετάσεων ενώπιον επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού.
Διδασκαλία: Λενικάκη Μαυρέτα, Αβραμίδου Κάτια

 

Hip - Hop & RnB
Από τον Σεπτέμβριο του 2007 ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος Hip - Hop & RnB, για όσους ενδιαφέρονται για έντονες και δυναμικές χορογραφίες. Χορός που εκφράζει τους σύγχρονους μουσικούς ρυθμούς, για μαθητές από 10 ετών,  εφήβους και ενηλίκους.

Διδασκαλία: Αβραμίδου Κάτια