Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

Εκπαιδευτικά Τμήματα 2022-2023

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

ΤΣΙΠΟΥΡΟ - ΓΙΟΡΤΕΣ

Το 2006 και το 2007, στα πλαίσια δράσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Leader Plus, που σχεδίασε και διαχειρίστηκε η ΔΕΤΟΠΟΚΑ, διοργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων που στόχο είχε την προβολή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Τότε, μεταξύ των άλλων προϊόντων προβλήθηκε και το τσίπουρο, ως ένα τοπικό προϊόν με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Η αποδοχή που έτυχαν οι εκδηλώσεις από το κοινό επιβεβαίωσαν την εκτίμησή , ότι το τσίπουρο ως προϊόν, έχει δυνατότητες να αποτελέσει ένα πόλο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος,  γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τις Τσιπουρο-Γιορτές, γιορτές που έχουν σαν στόχο τη γνωριμία του κοινού με το τσίπουρο, τη διαδικασία παραγωγής του αλλά και τρόπους διάθεσής  του. Έτσι, κάθε χρόνο θα στήνεται σε κάποιο σημείο της πόλης ένα καζάνι, που θα βράζει... τσίπουρο.

Στοχεύουμε η δράση αυτή να αποτελέσει ένα δρώμενο που θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να «μετέχει» στην παραγωγή του τσίπουρου. Στοχεύουμε να αναδείξουμε και αυτή τη δράση σε ένα πόλο έλξης κοινού και από άλλες περιοχές, με απώτερο στόχο η πόλη να δημιουργεί σε όλη την περίοδο του χρόνου παρόμοια γεγονότα που θα λειτουργούν ως πόλοι έλξης ενός ευρύτερου κοινού.

Φίλτρο Τίτλου     Προβολή # 
# Τίτλος άρθρου Προβολές