Εκπαιδευτικά Τμήματα 2023-2024

 

Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

ΟΙ ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ του Σλαβομίρ Μρόζεκ PDF Εκτύπωσηαπό το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ σε συνεργασία με την ΚΕ.Π.Α κ το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης συνεχίζοντας για 4η χρονιά τη παρουσίαση παραστάσεων  στα πλαίσια του «Σύγχρονου Θεάτρου», παρουσιάζει το έργο του Σλαβομίρ Μρόζεκ «Οι εμιγκρέδες». Μετά τον Ιονέσκο, τον Μπέκετ και του έλληνα Σ. Σερέφα, ο μεγάλος Πολωνός συγγραφέας, που γιορτάζει φέτος τα 80α του γενέθλια, τιμώμενος στην πατρίδα του και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Οι μετανάστες είναι το θέμα του έργου. Δύο αλλοδαποί συγκατοικούν σε ένα υπόγειο. Ο ένας διανοούμενος, πολιτικός εξόριστος και ο άλλος εργάτης, οικονομικός μετανάστης. Θα μπορούσαν να βρίσκονται σε οποιαδήποτε χώρα. Θα μπορούσαν να κατάγονται από οπουδήποτε. Η μέρα που διαδραματίζεται το έργο είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς. Για τους ντόπιους ημέρα χαράς, ημέρα γιορτής. Γι’ αυτούς απλώς άλλη μια μέρα σε ξένο τόπο. Μόνη διέξοδος τα όνειρα. Όσο αντέξουν κι αυτά.

Τους ρόλους των δύο εμιγκρέδων ερμηνεύουν ο Δημήτρης Παπανικολάου και ο Βασίλης Πουλάκος, ο οποίος έχει κάνει και την μετάφραση. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Βαρδάκα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Σοφίας Παντουβάκη, η μουσική επιμέλεια του Νίκου Ορφανού και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση.

θα δοθούν  δύο παραστάσεις, την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Απριλίου, ώρα 9 μ.μ,  στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας.

Προπώληση εισιτηρίων:  από Δευτέρα 4 Απριλίου στη Γραμματεία Χώρου Τεχνών

Τιμή εισιτηρίων 15 € & 10€ φοιτητικό - μαθητικό