Εκπαιδευτικά Τμήματα 2023-2024

 

Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

Μην παίζεις με τα χώματα PDF Εκτύπωσητης Στέλλας Βλαχογιάννη

Το έργο «Μην παίζεις με τα χώματα» παρουσιάζεται την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 9:15, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.  Πληροφορίες 2331078100

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη – Υρώ Μιχαλακάκου
Σκηνικά : Νίκος Τσιάμης
Κοστούμια : Αγγελική Καραμούτσου
Μουσική : Θέμης Καραμουρατίδης
Κίνηση : Χρήστος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί : Νίκος Βλασόπουλος

Παίζουν :  Θεοδώρα Σιάρκου, Ειρήνη Μουρελάτου, Σοφία Καραγιάννη

Μην παίζεις με τα χώματα!
Δε με λυπάσαι;
Με φάγαν τα πλυντήρια.
Αλήθεια τι ψάχνουμε, από παιδιά ακόμη, να βρούμε στο χώμα;
Το παρελθόν μας ή το μέλλον μας;
Τους απόντες ή τον χαμένο εαυτό μας;
Ένα παιδί που θα λερωθεί πολύ παίζοντας με το χώμα κερδίζει την αθωότητά του ως ενήλικας; 

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό θέαμα με άξονες τρεις μονολόγους και συνδετικά κείμενα από το βιβλίο της Στέλλας Βλαχογιάννη «Ιατρείον ασμάτων», που πραγματεύεται την Απώλεια με σαρκασμό,  χιούμορ και συγκίνηση.

Το «Μην παίζεις με τα χώματα» είναι η περιπλάνηση της ανθρώπινης αγωνιάς στο χρόνο. Είναι  ένα δρομολόγιο με επιβάτες τρεις γυναίκες που διανύουν πολλά χιλιόμετρα μνήμης. Περνάνε από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, από την εφηβεία στη νεότητα, από τη νεότητα στην ωριμότητα.

Σε κάθε στάση αυτού του λεωφορείου ο θεατής βλέπει από τα τζάμια του ό, τι προλαβαίνει από τα σπαράγματα αυτών των γυναικών, μόνο που στο τέλος, αυτά τα τζαμιά καταλήγουν να είναι ο καθρέφτης του ίδιου μας του εαυτού.

Επιβάτες αυτού του παράξενου λεωφορείου είναι μια κλοσάρ που θέλει πίσω τις ηλικίες της, μια γυναίκα που θάβει μαζί με τον αυτόχειρα αδερφό της και αλλά «οικογενειακά μέλη» και τέλος μια γυναίκα που βιάζεται να εκτελέσει μια επιβεβλημένη αποστολή.

Με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ.