• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

Εκπαιδευτικά Τμήματα 2022-2023

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

Αγορά εισιτηρίων - Πληροφορίες

Αγορά εισιτηρίων από τη Γραμματεία της Κ.Ε.Π.Α

Χώρος Τεχνών
3ος όροφος
Δ/νση : Π.Μελά και Μπιζανίου

Μέρες και ώρες :
Δευ-Πα 8.00 – 15.00

Τηλ επικοινωνίας
23310 78100

FESTIVALS
 • ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ

  Το φεστιβάλ έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει οποιαδήποτε εκδήλωση χωρίς αντίτιμο .Περιλαμβάνει όλα τα είδη μουσικής  - κλασσική, παραδοσιακή, ελληνική και ξένη- και οργανώνεται σε πολλούς διαφορετικούς χώρους μέσα στην πόλη.  Μουσικοί περιδιαβαίνουν την πόλη,  υπαίθρια events  όπως εκθέσεις και επιδείξεις συστημάτων επεξεργασίας και παραγωγής ήχου, παζάρι για την ανταλλαγή δίσκων κ.α λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία. Υποστηρικτές σ΄ αυτή  την προσπάθεια είναι αξιόλογοι φορείς Πολιτισμού όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,   η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης,  φιλαρμονικές,  Μουσικοί Σύλλογοι κ.α.


  Οργάνωση: Την οργάνωση του Φεστιβάλ έχει κατ’ αποκλειστική ευθυνη η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας

  Βασική επιδίωξη μας είναι η καθιέρωση του  φεστιβάλ  ετήσια  ως δημιουργία πρωτογενούς μουσικής τέχνης , ως πυρήνα ανάδειξης νέων καλλιτεχνών και  αξιοποίηση νέου δυναμικού που παραμένει ανενεργό.

  Για την επιτυχή πραγματοποίηση του φεστιβάλ συνεισφέρουν καλλιτεχνικά και άλλες πολιτιστικές ομάδες και σύλλογοι από τη Βέροια και την υπόλοιπη Ελλάδα.

 • FESTIVAL ΚΙΘΑΡΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

  Το Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας άνοιξε τις μουσικές του πύλες προκειμένου να φιλοξενήσει προσκεκλημένους, μαθητές, γονείς, καθηγητές, φιλόμουσους και φίλους της κιθάρας, το 2002.

  Οι «Εκδηλώσεις Κιθάρας 2002», όπως ονομαζόταν, αποτελούσαν μια διευρυμένη εκδοχή, μια συνάθροιση διοργανώσεων που όμοιες είχαν πραγματοποιηθεί παλιότερα αλλά μεμονωμένα και χωρίς συγκεκριμένη περιοδικότητα. Η προϋπάρχουσα εμπειρία οδήγησε την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας με πρωτεργάτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, τον καθηγητή κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, κ. Λάμπρο Μπέκιο και ουσιαστικό συμμέτοχο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Βέροιας κ. Δημήτρη Αθανασιάδη, στην διοργάνωση ενός κιθαριστικού γεγονότος που σιγά σιγά επρόκειτο να μεταβληθεί σε ένα σημαντικό θεσμό στο χώρο της κιθάρας. Η αποδοχή του κιθαριστικού (και μη) κοινού ώθησε την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού να στηρίξει το Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας, έτσι ώστε για το 2009 να έχει τη δυνατότητα να προτείνει ένα συνδυασμό δραστηριοτήτων και προσκεκλημένων,  επιπέδου όμοιου με καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ κιθάρας.


 • ΤΣΙΠΟΥΡΟ - ΓΙΟΡΤΕΣ

  Το 2006 και το 2007, στα πλαίσια δράσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Leader Plus, που σχεδίασε και διαχειρίστηκε η ΔΕΤΟΠΟΚΑ, διοργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων που στόχο είχε την προβολή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Τότε, μεταξύ των άλλων προϊόντων προβλήθηκε και το τσίπουρο, ως ένα τοπικό προϊόν με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού.

  Η αποδοχή που έτυχαν οι εκδηλώσεις από το κοινό επιβεβαίωσαν την εκτίμησή , ότι το τσίπουρο ως προϊόν, έχει δυνατότητες να αποτελέσει ένα πόλο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος,  γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τις Τσιπουρο-Γιορτές, γιορτές που έχουν σαν στόχο τη γνωριμία του κοινού με το τσίπουρο, τη διαδικασία παραγωγής του αλλά και τρόπους διάθεσής  του. Έτσι, κάθε χρόνο θα στήνεται σε κάποιο σημείο της πόλης ένα καζάνι, που θα βράζει... τσίπουρο.

  Στοχεύουμε η δράση αυτή να αποτελέσει ένα δρώμενο που θα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να «μετέχει» στην παραγωγή του τσίπουρου. Στοχεύουμε να αναδείξουμε και αυτή τη δράση σε ένα πόλο έλξης κοινού και από άλλες περιοχές, με απώτερο στόχο η πόλη να δημιουργεί σε όλη την περίοδο του χρόνου παρόμοια γεγονότα που θα λειτουργούν ως πόλοι έλξης ενός ευρύτερου κοινού.

 • FESTIVAL ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
 • ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ 2011

  ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ 2011

 • TOP EYHXH 2011
 • ΝΟΤΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ 2011

  ΝΟΤΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ 2011

 • ΑΥΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2011

  ΑΥΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2011