mousiko_periptero

4ο ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ ΙΙ – 4ο  ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Το κινητό μουσικό περίπτερο η κινητή σκηνή της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας φιλοξενεί μικρά μουσικά σχήματα. Στήνεται μέσα στον κόσμο με σκοπό να προσφέρει την χαρά που η μουσική δίνει και να προβάλλει νέα μουσικά  ταλέντα. Θα το συναντήσουμε στους πεζόδρομους και αλλού…

10 συναυλίες, 41 μουσικοί θα βρεθούν ξαφνικά στα στέκια μας Αύγουστο και Σεπτέμβριο με ώρα έναρξης 8.30μ.μ.!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

Κυριακή 13/8 Dacapo

Tο μοναδικό πολυπληθές σχήμα του Μουσικού Περίπτερου, οι Dacapoαπό την Βέροια, θα παίξουν γνωστές επιτυχίες μεγάλων συνθετών της jazz & swing μουσικής, προσκαλώντας μας για χορό!

Μέλη συγκροτήματος

Αναστασία Διαλεκτοπούλου: flute

Στέργιος Μπουρντένας: clarinetto

Δημήτρης Κωστόπουλος: clarinetto

Άννα Παπανίδου: sax-alto

Λυδία Τσιούχα: sax-alto

Δημήτρης Τσιγιάννης: trumpet

Έλενα Βιγκάτο: trumpet

Φωτεινή-Ελένη Καλφοπούλου: sax-tenore

Αντώνης Βιγκάτο: horninF

Μανώλης Τσικερδάνος: trombone

Παναγιώτης Τσιγιάννης: trombone

Σταύρος Ευθυμιάδης: baritone

Γιώργος Αθανασιάδης: bassguitar

Γιάννης Παπανίδης: drums

Σέλι, στην πλατεία

Τρίτη 22/8  Latin & Jazz

Τζαζ, ποπ και λάτιν μελωδίες από αγαπημένες ελληνικές και ξένες επιτυχίες

Μέλη συγκροτήματος

Ελευθερία Μυτιλιού: φωνή

Χάρης Καπετανάκης: σαξόφωνο

Μάνος Κούρτης: κιθάρα

Βέροια, στον πεζόδρομο Ιπποκράτους με Κάππου

Δευτέρα 28/8  Έλα στην παρέα μας

Με επιλογές από έντεχνο – λαϊκό τραγούδι το ντουέτο από την Βέροια θα μας εντάξει σε μια παρέα με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί.

Μέλη συγκροτήματος

Αλεξανδρος Σολάκογλου: κιθάρα, τραγούδι

Παναγιώτης Θεοδωρίδης: μπουζούκι, τραγούδι

Βέροια, στην πλατεία Πλατάνων

Τρίτη 29/8 Γραμμόφωνο

Οι “Grammofono” παρουσιάζουν αγαπημένες σουίνγκ και ρετρό επιτυχίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, παιγμένες με δυναμικές ενορχηστρώσεις και βίντατζ αισθητική.Κέφι, ζωντάνια, χορός και επικοινωνία αποτελούν τα συστατικά που χρησιμοποιούν για να αναβιώσουν τον τρόπο διασκέδασης των δεκαετιών του 40 50 και 60.

Μέλη συγκροτήματος

Μαρία Σταματίου:φωνή

Φίλιππος Μουζάς: κιθάρα

Ανδρέας Καρκαφίρης: σαξόφωνο

Σοφία Κατσένιου: κοντραμπάσο

Βέροια, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων

Πέμπτη 31/8  Βαγγέλης Πετρινιώτης  και Εύα Μισοκέφαλου

Οι δυο μουσικοί, η μία από την Βέροια, συμπράττουν επί σκηνής από το 2022 με σημείο αναφοράς το Ρεμπέτικο. Το ρεπερτόριό τους επικεντρώνεται στο πειραιώτικο και σμυρναίικο ιδίωμα, καθώς και σε δικές τους συνθέσεις. Πηγή της έμπνευσής τους αποτελεί η αμεσότητα του στίχου και η ερμηνευτική λεπτομέρεια του ρεμπέτικου τραγουδιού με αγαπημένους συνθέτες/τραγουδιστές τους Μ. Βαμβακάρη, Α. Δελιά, Ρ. Αμπατζή και Ρ. Εσκενάζυ.

Μέλη συγκροτήματος

Εύα Μισοκέφαλου:ούτι, φωνή

Βαγγέλης Πετρινιώτης: μπουζούκι

Βέροια, στον πεζόδρομο Βικέλα με Προφήτη  Ηλία

Τρίτη 5/9  Τραγούδια μιας άλλης Εποχής

Τραγούδια με επίκεντρο συνθέτες όπως οι Αττίκ, Σουγιούλ, Γιαννίδης, Ραπίτης, Χατζιδάκις και άλλοι αγαπημένοι, που συνδυάζουν την ευρωπαϊκή μουσική με τους ρυθμούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, με στίχο αγνό και ειλικρινή που εξυμνεί τον έρωτα, την αγάπη, τη φύση, τη γυναίκα…

Σας περιμένουμε, να τραγουδήσουμε  τραγούδια που αγαπήσαμε και που ξεχάστηκαν…

Μέλη συγκροτήματος

Στέλλα Τζίνα: φωνή

Αστέρης Τσαλίκης: πιάνο

Νικόλας Γερσος: μπάσο

Βέροια, στον πεζόδρομο Τσούπελη

Δευτέρα 11/9  Ρεμπέτικο Τρίο

Το ρεμπέτικο τρίο που αποτελείται από τον Άγγελο Μπουρνά στην κιθάρα, τον Γιώργο Παχουμή στο μπουζούκι και τον μπαγλαμά και τον Κώστα Μπουρνά στο μπουζούκι επιλέγει αγαπημένα κομμάτια από το αστικό λαϊκό τραγούδι που άνθισε στην Ελλάδα τις δεκαετίες 1930 -1950 και τα ερμηνεύει με δυναμισμό και κέφι φέρνοντας στο σήμερα τον αέρα διασκέδασης και τη μέθεξη που επικρατούσε στα μουσικά καφενεία και τα καφέ αμάν των αρχών του 20ού αιώνα.

Μέλη συγκροτήματος

Άγγελος Μπουρνάς: κιθάρα, φωνή

Γιώργος Παχουμής: μπουζούκι, μπαγλαμάς, φωνή

Κώστας Μπουρνάς: μπουζούκι, φωνή

Βέροια, στην Δημοτική αγορά

Τετάρτη 13/9  Ρουμπαγιάτ

Οι Ρουμπαγιάτ είναι ένα μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2013 και από τότε έχει ενεργή παρουσία τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης, μετρώντας πολλές ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.Βασισμένοι στην πολυφωνία, οι Ρουμπαγιάτ επιχειρούν μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση σε τραγούδια του έντεχνου και του παραδοσιακού χώρου από πληθώρα περιοχών. Η παιχνιδιάρικη διάθεση του φλάουτου σε συνδυασμό με ενδιαφέρουσες αρμονίες από λαούτο ή κιθάρα, συνθέτουν, μαζί με τη δυναμική παρουσία παραδοσιακών και σύγχρονων κρουστών οργάνων, ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον μουσικό αποτέλεσμα. Τα live της μπάντας μετατρέπονται σε γλέντι είτε αυτά πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους, είτε σε ανοιχτές πλατείες και χαρακτηρίζονται από πολλή ενέργεια, διάθεση και χορό!

“μόνο σας αγαπήσαμε, κέρνα μας..”

Μέλη συγκροτήματος

Θανάσης Τσολάκης: κρουστά/φωνή

Γιάννης Τσιάτσος: κιθάρα/λαούτο/φωνή

Σταύρος Τσολάκης: φλάουτο/φλογέρες/φωνή

Βέροια, στον πεζόδρομο Ιπποκράτους

Τρίτη 19/9  Ανδριάνα Αχιτζάνοβα

Ένα  καινούριο project που προτείνει έναν νέο ήχο, αποτελούμενο από πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του σχήματος, πρωτότυπες διασκευές παραδοσιακών κομματιών αλλά και συνθέσεων σύγχρονων δημιουργών. Ένα project που  εμπνέεται από ήχους της ελληνικής μουσικής παράδοσης και της Ανατολικής Μεσογείου χρησιμοποιώντας στοιχεία της ethnic και world μουσικής σκηνής.

Μέλη του World Music Quartet

Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Πεταλά: τραγούδι και νέι

Μάκης Μπακλατζής: βιολί και τραγούδι

Μάριος Μακρής: κιθάρα

Χρήστος Τάσιος: κρουστά

Βέροια, στον πεζόδρομο Παναγή Τσαλδάρη

Πέμπτη 21/9  Βάσω Βασιλειάδου

Όταν τραγουδάει φαίνεται να τραγουδάει η ίδια της η ψυχή! Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Βάσω Βασιλειάδου ξεκινάει την μουσική της πορεία παίζοντας κρουστά σε σχήματα της Θεσσαλονίκης. Το 2010 αρχίζει να εξερευνά τη φωνή της και την κερδίζει το τραγούδι. Στις ζωντανές εμφανίσεις της αρχίζει να δημιουργείται γύρω της μια διάθεση όσων την ακούν να θέλουν να την ακούσουν και να τη δουν ξανά και ξανά!

Η Βάσω Βασιλειάδου γράφει στίχους και μουσική και κυκλοφορεί την πρώτη προσωπική της δουλειά τον Δεκέμβριο του 2015 με τίτλο “βάλσαμο”, ένα CD ποιητική συλλογή, στο οποίο συμμετέχει η Ματούλα Ζαμάνη και η Μαρία Κώττη καθώς και πλήθος μουσικών με κανονάκι, βιολί, ακορντεόν, κιθάρα, μπάντζο, κοντραμπάσο γκάιντα, πλήκτρα, ντραμς και τσέλο.

Το κοινό δεν αργεί να την αγκαλιάσει αφού γίνεται γνωστή σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από τις εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές εντός και εκτός πόλης αλλά και με τις συμμετοχές της σε μικρά ή μεγάλα φεστιβάλ. Χαίρεται με την χαρά του κόσμου και τους αγκαλιάζει και η ίδια σαν να τους καλεί στο σπίτι της, σαν να γίνεται μια γιορτή με φίλους που τους προτρέπει να τραγουδάνε μαζί της, γιατί αυτό κάνει την καρδιά της να χτυπάει δυνατά!

Μέλη συγκροτήματος

Βάσω Βασιλειάδου: φωνή

Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι

Γιάννης Τσίπος: κιθάρα

Ράχη, στην Κοινότητα

Comments are closed.