Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2020-2021

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

«Καράβι..καραβάκι…» από το τμήμα Λαογραφίας της Κ.Ε.Π.Α PDF Εκτύπωση


Σε ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι μας προσκαλεί το Τμήμα Λαογραφίας της Κοινοφελούς Επίχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας στις παραδόσεις, τους χορούς και τα τραγούδια των νησιών και των παραλίων του ελληνικού χώρου που ένωσαν τη μοίρα τους με τη θάλασσα. Ως γνωστό, οι Έλληνες έχουμε άρρηκτα συνδέσει τη ζωή μας μαζί της. Πολλές φορές μάλιστα αποτέλεσε αιτία και αφορμή για τη διαμόρφωση της ίδιας μας της ιστορίας, της ιδιοσυγκρασίας και του χαρακτήρα μας. Άλλωστε η παρουσία της και μόνο προκάλεσε διαχρονικά ποιητές, φιλοσόφους, σοφούς, ταξιδευτές, ναυτικούς, απλούς αλλά και σημαίνοντες ανθρώπους να την γνωρίσουν και να την κατακτήσουν.

Σε εκείνους τους τόπους που δέχτηκαν την ευλογία της θάλασσας θα μας μεταφέρει νοερά το Τμήμα Λαογραφίας του Δήμου Βέροιας με καλοτάξιδο καράβι την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς που έπλασσαν και στόλισαν οι άνθρωποί της. Την ποικιλία των ρυθμών, των ήχων και των χορευτικών μοτίβων του νησιωτικού και παραθαλάσσιου ελληνικού χώρου υπόσχονται να παρουσιάσουν οι χορευτές και οι χορεύτριες του Τμήματος σε μια πορεία που θα περιλαμβάνει βασικούς προορισμούς στον ευρύτατο ελληνικό γεωγραφικό χώρο ξεκινώντας από τα Επτάνησα και συνεχίζοντας το ταξίδι στα δυτικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης χοροί και τραγούδια των Δωδεκανήσων, του Πηλίου ενώ η πορεία του ταξιδιού αυτού θα καταλήξει στα νησιά των Κυκλάδων. Η εκδήλωση με τίτλο «Καράβι, καραβάκι» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαΐου 2010 στις 8.00 μ.μ. στο Χώρο Τεχνών. Πληρ 2331078100