Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

Εκπαιδευτικά Τμήματα 2022-2023

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

«Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια» PDF Εκτύπωση

σε έργα : Mozart ,Schubert, Brahms, Schumann και Strawinsky
από το Piano Duo Ανδρονίκη Αβάνη – Μιχάλης ΠαπαπέτρουΑντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών  Βέροιας,Παρασκευή 26 Μαρτίου , ώρα 8.30μ.μ. Γενική Είσοδος 10€.Πληρ 2331078100

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΑΒΑΝΗ

Η Ανδρονίκη Αβάνη γεννήθηκε στη Νάουσα. Σπουδάζει αρχικά πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας όπου το 2006 της απονέμεται το Δίπλωμα Πιάνου (τάξη κ. Θανάση Ρεπάνη) με βαθμό "Άριστα παμψηφεί". Από το ίδιο Ωδείο παίρνει το 2000 το πτυχίο Αρμονίας εξίσου με "Άριστα" . Παράλληλα με τις σπουδές της παρακολουθεί σεμινάρια πιάνου κοντά στη Lilly Boyajieva.
Το 2004 εισάγεται μετά από εξετάσεις στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου (Hochschule für Musik und Theater München), όπου συνεχίζει τις πιανιστικές τις σπουδές στην τάξη του γνωστού πιανίστα και καθηγητή Prof. Franz Massinger.
Κατά το πανεπιστημιακό έτος 2008-2009 αποκτά το σολιστικό δίπλωμα πιάνου  με βαθμό "Άριστα". Το έτος 2009 παίρνει και το παιδαγωγικό δίπλωμα πιάνου με "Άριστα".
Από το 2008 κάνει το μεταπτυχιακό της στη συνοδεία γερμανικού κλασσικού τραγουδιού (Liedbegleitung-Liedgestaltung) δίπλα στους διεθνούς φήμης πιανίστες- καθηγητές Prof. Helmut Deutsch, Prof. Fritz Schwinghammer και Prof. Donald Sulzen.
¨Εχει δώσει συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας και της Γερμανίας ως σολίστ αλλά και συνεργαζόμενη με λυρικούς τραγουδιστές, σύνολα μουσικής δωματίου, ορχήστρες και φωνητικά σύνολα.
Η συναυλιακή της δραστηριότητα με τον Μιχάλη Παπαπέτρου αρχίζει το 2007. Ως piano duo έχουν εμφανιστεί σε πόλεις της Ελλάδας και της Γερμανίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Ο Μιχάλης Παπαπέτρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο στην τάξη της Ανθούλας Παπαδοπούλου όπου τον Ιούνιο του 2002 του απενεμήθη το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Α΄Βραβείο». Συνέχισε τις πιανιστικές του Σπουδές με τις σολίστ  Νέλλυ Σεμιτέκολο και Κατερίνα Κτώνα και έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια πιάνου (Duo Ganev κ.α.).
Παράλληλα με τις σπουδές του στο πιάνο, παρακολούθησε μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών στο Ελληνικό Ωδείο από όπου πήρε τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Μιχάλης Παπαπέτρου άρχισε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Μίλτο Λογιάδη  (Μαέστρο της Ορχήστρας των χρωμάτων) και εν συνεχεία σπούδασε στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής του Freiburg με τους καθηγητές S.Sandmeier και U.Furrer. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου στην τάξη του B.Weil και έλαβε το δίπλωμα διεύθυνσης ορχήστρας με        "Άριστα". Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ πιάνου, συναυλίες μουσικής δωματίου και έχει συνοδέψει ρεσιτάλ τραγουδιού. Συμμετείχε ως πιανίστας σε παραγωγές όπως "Μουσική για έγχορδα κρουστά και τσελέστα" του B.Bartok, "Το πουλί τις Φωτιάς" του I.Stravinsky, "Το κοντσέρτο για Βιόλα" του A.Schnittke. Έχει διευθύνει τη Συμφωνική ορχήστρα του Μονάχου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Bad-Reichenhall, την ορχήστρα εγχόρδων της Ingolstadt, την ορχήστρα εγχόρδων της Heilbronn και την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής. Έχει συνεργαστεί με την Βαυαρική Ακαδημία Θεάτρου ως πιανίστας και βοηθός μαέστρου σε διάφορες παραγωγές όπως "Traviatta" του G.Verdi, "Οι Γάμοι του Φίγκαρο" του W.A.Mozart κ.α. Προσκλήθηκε από το A.Devantgarde Festival του Μονάχου να προετοιμάσει τις όπερες των συνθετών P.Koeszeghy και S.Corbett (Kreatur 3 και Das Gesetz αντίστοιχα) σε πρώτη παγκόσμια παρουσίαση.
Με την Ανδρονίκη Αβάνη συνεργάζεται από το 2007 και έχει δώσει συναυλίες ως piano duo στην Ελλάδα και στη Γερμανία.