Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας PDF Εκτύπωση
27-30 Απριλίου 2011

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας είναι γεγονός! Από τις 27 έως τις 30 Απριλίου 2011,  το κοινό της πόλης και όχι μόνο, θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει  ρεσιτάλ κιθάρας, κοντσέρτα με ορχήστρα, εκθέσεις κατασκευαστών κιθάρας και  συναυλίες μουσικής δωματίου με διεθνούς φήμης μουσικούς  ενώ σεμινάρια , διαλέξεις και διαγωνισμοί για κιθαριστές θα εξελίσσονται  παράλληλα . Το φεστιβάλ  θα  πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας και τελεί  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού .

Λίγα λόγια για το Διεθνές Φ.Κ.Β...


Το Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας έχει φέτος τα δέκατα γενέθλιά του και από ό,τι φαίνεται - παρά τις αντιξοότητες της εποχής - θα συνεχίσει να υπάρχει, να εξελίσσεται και φυσικά να εμπλουτίζεται όπως κάνει από την πρώτη κιόλας χρονιά της ύπαρξής του!

Χωρίς αμφιβολία, έχει καταξιωθεί εδώ και χρόνια στη συνείδηση όχι μόνο των κιθαριστών, αλλά και όλου του μουσικού κόσμου της Ελλάδας. Έχει κερδίσει επάξια  μια θέση ανάμεσα στα σημαντικότερα φεστιβάλ κιθάρας της Ευρώπης και από φέτος, οσμιζόμενο όπως πάντα τα σημεία των καιρών, έχει αρχίσει να ενσωματώνει αισθητικές και καλλιτεχνικές τάσεις που διευρύνουν τον ορίζοντα αυτών που αγαπούν την κιθάρα και ασχολούνται μ`αυτήν.

Παράλληλα με τις δράσεις που επικεντρώνονται στη σολιστική πλευρά του οργάνου, το Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας δίνει χώρο στην ομαδική δημιουργία μέσα από εργαστήρια και συναυλίες μουσικής δωματίου και φέρνει κοντά στο κοινό του την κιθάρα και σε άλλες μορφές όπως αυτήν της κιθάρας της αναγέννησης. Οι συναυλίες του είναι ανοικτές στο κοινό και περιλαμβάνουν σολιστικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και δύο κοντσέρτα με τη συνδρομή της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Οι συνεργασίες του διευρύνονται μέσα από δράσεις όπως είναι η παραγωγή προσωπικού cd του νικητή του διεθνούς διαγωνισμού από την εταιρία Dissonance και η χορηγία ρεσιτάλ από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και από το φεστιβάλ μουσικής δωματίου Guitar Plus.

Πάνω από όλα, το Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας είναι μια γιορτή της μουσικής φτιαγμένη για τον κόσμο και πολλές νότες αισιοδοξίας στην καθημερινότητά μας, δοσμένες με πολύ αγάπη και φροντίδα από τους φορείς της πόλης τη οργανωτική ομάδα και την καλλιτεχνική διεύθυνσή του...!


Φιλικά,
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ
Κώστας Μακρυγιαννάκης