Εκπαιδευτικά Τμήματα 2023-2024

 

Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

Σαβίνα Γιαννάτου. Μια μουσική συνομιλία με την Ευγενία Καρλαύτη PDF ΕκτύπωσηΣάββατο 16  Απριλίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας


Η Σαβίνα Γιαννάτου συναντά στη σκηνή την πιανίστα και ερμηνεύτρια Ευγενία Καρλαύτη, σε έναν μουσικό διάλογo δύο φωνών, μέσα από διαφορετικά μουσικά είδη, σε απρόβλεπτους συνδυασμούς.

H Σαβίνα Γιαννάτου και η Ευγενία Καρλαύτη συνδιαλέγονται με διαχρονικά jazz standards και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος, του Leonard Cohen, της Jonny Mitchell, αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, σε ένα πολυποίκιλο συναυλιακό πρόγραμμα.

Το εύρος του ρεπερτορίου και η αφοπλιστική, "μαγική" ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου αναπτύσσονται μοναδικά στον καμβά των ευρηματικών μουσικών διασκευών της Ευγενίας Καρλαύτη. Jazz συγχορδίες αναμειγνύονται στα τραγούδια της Καραϊβικής ή της Κάτω Ιταλίας και τραγούδια σπουδαίων διεθνών δημιουργών διαδέχονται αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος, που αντιμετωπίζονται ατμοσφαιρικά και προσωπικά.

Ταυτόχρονα η ερμηνεία της Ευγενίας Καρλαύτη, εφάμιλλη σπουδαίων διεθνών jazz ερμηνευτριών, συναρπάζει με την ιδιαιτερότητα και την αυθεντικότητά της, μεταφέροντάς μας στην Αμερική του ΄50 με έναν  σύγχρονο τρόπο.

Ένα  διαφορετικό ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, με τραγούδια-διαμάντια να αποτελούν το υλικό μίας συναρπαστικής μουσικής συνομιλίας ανάμεσα στο πιάνο και τις φωνές, μία συνομιλία ανοιχτή στην ευφορία του αυτοσχεδιασμού, ανανεώνοντας τη μουσική ουσία των τραγουδιών και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.

Πληροφορίες : 2331078100

 


ΣΑΒΙΝΑ  ΓΙΑΝΝΑΤΟΥΒιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με το Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα “Performance and Communication Skills” του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου με υποτροφία του Μουσιγέτη.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1979 με την εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ "Εδώ Λιλιπούπολη". Από τότε, έχει συνεργαστεί με αρκετούς Έλληνες συνθέτες (Πλάτωνος, Γρηγορίου, Μαραγκόπουλος, Κατσούλης, Μαμαγκάκης, Κυπουργός, Γεωργίου) και η δισκογραφία της περιλαμβάνει περίπου 40 δίσκους (προσωπικοί και συμμετοχές). Για περισσότερα από δέκα χρόνια υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής, με το οποίο έχει ερμηνεύσει έργα μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και εργαστήρια ηλεκτρονικής και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής ως ερμηνεύτρια και συνθέτης. Παράλληλα ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, σε συνεργασία με μουσικούς από τον χώρο της jazz.

Έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ, video-art και θέατρο συνεργαζόμενη με τους Σ.Χατζάκη, Ν. Κοντούρη, Σ. Στάγκο,  Μ. Σαντοριναίο και Α. Κράλλη, για το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας, το «Από Μηχανής» θέατρο και την ΕΡΤ. Έχει συνεργαστεί με τη χορογράφο Ν. Ζούκα για την παραγωγή δύο χοροθεατρικών έργων.
Από το 1994 συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera En Salonico με τους οποίους έχει εκδώσει τους δίσκους "Άνοιξη στη Σαλονίκη", "Τραγούδια της Μεσογείου", "Παναγιές του κόσμου", “Terra Nostra” , “Sumiglia”  “Tutti baci” και “Songs of an Other”,  με τις δισκογραφικές εταιρείες Lyra και ECM.

Με τους Primavera En Salonico έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στα σημαντικότερα ethnic και jazz φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.
www.savinayannatou.com

ΣΑΒΙΝΑ  ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ
Δισκογραφία
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ  ΔΙΣΚΟΙ

1982-"ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ-13 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ" (συνθέσεις Λένα Πλάτωνος)
1983 - "ΤΟ '62 ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ" (συνθέσεις Μ. Χατζιδάκι, ενορχήστρωση Λένα Πλάτωνος)
1985 - "ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ" (ενορχήστρωση Νίκος Κυπουργός)
1986 - "ΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;" (συνθέσεις Σαβίνας Γιαννάτου)
1994 - "MASKO" (αυτοσχεδιασμοί για φωνή και κρουστά, με τον Νίκο Τουλιάτο στα κρουστά)
1995 - "ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ" (με τους Primavera en Salonico)
1997 - "ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ" (Μιχάλης Γρηγορίου)
1998 - "ΑΝΑΠΝΟΕΣ" (Λένα Πλάτωνος)
1998 - "ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ" (με τους Primavera en Salonico)
1999 - "ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" (με τους Primavera en Salonico)
2000 - "ROSA DAS ROSAS" (συνθέσεις Σαβίνας Γιαννάτου)
2001 - "TERRA NOSTRA" (με τους Primavera en Salonico και τη Lamia Bedioui)
2002-“ΠΑΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ” (τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι)
2005-“SUMIGLIA” (με τους Primavera en Salonico-παραγωγή της δισκογραφικής εταιρείας ECM)
2006-“TUTTI BACI” (με την Elena Ledda και τους Primavera en Salonico)
2007- “ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ” (συνθέσεις Νίκου Μαμαγκάκη)
2007-“ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΩΝ” (συνθέσεις Σ.Γιαννάτου,Μ.Χατζιδάκι,Γ.Μουζάκη,Γ.Αγγελάκα,Μ.Σιγανίδη)
2008-“SONGS OF AN OTHER” (με τους Primavera en Salonico-παραγωγή της δισκογραφικής εταιρείας ECM)

Συμμετοχές:

1981 - "ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ"
1981 - "ΣΑΜΠΟΤΑΖ" με Γιάννη Παλαμίδα (συνθέσεις Λ. Πλάτωνος)
1985 - "ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ" (συνθέσεις Π. Παπασταύρου)
1985 - "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΟΥΣΑ" (την Αρετούσα στην όπερα του Ν. Μαμαγκάκη)
1985 - "Η ΗΧΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ" με Λ. Πλάτωνος (συνθέσεις Λ. Πλάτωνος)
1985 - "Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" με Βασίλη Λέκκα (Μ. Γρηγορίου)
1989 - "ΤΟ ΑΪΔΟΝΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ" (συνθέσεις Λ. Πλάτωνος)
1990 - "ΜΑΡΙΑ ΝΤΟΛΟΡΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ" με Γιάννη Παλαμίδα (συνθέσεις Δ. Μαραγκόπουλου)
1991 - "ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΒΑ" με Γ. Νταλάρα - Π. Κατσιμίχα (συνθέσεις Δ. Λάγιος)
1993 - "DIE ZWEITE HEIMAT" (συνθέσεις Ν. Μαμαγκάκη)
1997 - "ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΡΑΞΗ" (συνθέσεις Μ. Γρηγορίου)
1997 - "ΜΕΣ' ΑΠ' ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ" (συνθέσεις Β. Κατσούλη)
1998 - "ΟΠΩΣ Η ΘΑΛΑΣΣΑ" ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
1998 - "VANANDA" (συνθέσεις Ανδρέα Γεωργίου)
1999 - "ΤΑ ΡΟΔΙΝΑ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ" (συνθέσεις Δ. Κατακουζηνού για την ομώνυμη ταινία)
2001 - "ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ" (ζωντανή ηχογράφηση με τη συμφωνική του Βόλου και παιδική χορωδία
2003 – “ΜΠΛΕ” (συνθέσεις Μ. Γρηγορίου σε ποίηση της Ρηνιώς Παπανικόλα, ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
2004 – “ASATE” (συνθέσεις Α.Γεωργίου)ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΡΛΑΥΤΗΒιογραφικό

Η Ευγενία Καρλαύτη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι διπλωματούχος πιάνου (Εθνικό Ωδείο, τάξη Εύας Αναστασιάδου-Στάνγκε) και έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συνεργαστεί με θέατρα όπως Εθνικό Θέατρο, Αμφιθέατρο Σπ. Ευαγγελάτου κ.ά. και έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ πιάνου καθώς  και συναυλίες μουσικής δωματίου, τόσο σε κλασσικό όσο και σε jazz ύφος. Συνεργάζεται με τη

Σαβίνα Γιαννάτου (δισκογραφία: ‘‘Πάω να πω στο Σύννεφο’’) και σε συναυλίες. Ακόμα, ως ερμηνεύτρια και πιανίστα, είναι μέλος του jazz trio Music Soup.