Εκπαιδευτικά Τμήματα 2023-2024

 

Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Δημοτική βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου" PDF Εκτύπωση

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη "Θ. Ζωγιοπούλου"  έχει σαν στόχο της τη διάδοση της ανάγνωσης, τη δημιουργία μελλοντικών φίλων του βιβλίου, την αισθητική και κοινωνική διαπαιδαγώγηση, την ψυχαγωγία και το κέντρισμα της φαντασίας καθώς και την ανάπτυξη του ερευνητικού και κριτικού πνεύματος.
 
Η βιβλιοθήκη ξεκίνησε την λειτουργία της τον Ιανουάριο του 1989 σαν Ν.Π.Δ.Δ.  Εντάσσετε στη Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας.
 
Από το 1989 μέχρι σήμερα λειτουργεί στον ίδιο χώρο (Δωρεά της Θεανώς Ζωγιοπούλου ) έναν χώρο 450 τμ κατάλληλα διαμορφωμένο.
 
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
 
Οι ώρες λειτουργίας της Δημοτικής βιβλιοθήκης: καθημερινά Δευτέρα ως και Παρασκευή 9-2 μ.μ. Σάββατο 8.30- 2.30  μ.μ. και απογεύματα Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 5.30- 8.30 μ.μ. 
 
ΧΩΡΟΙ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΑ
 
Ο χώρος της βιβλιοθήκης (450 τμ) είναι κατάλληλα διαμορφωμένος έτσι ώστε να υπάρχουν δύο αναγνωστήρια, ένα ενηλίκων και ένα για παιδιά δημοτικού-νέους. 
 
Στο δεύτερο αναγνωστήριο (το παιδικό-νεανικό) υπάρχουν 4 υπολογιστές συνδεμένοι σε δίκτυο. Υπάρχει σύνδεση με το Internet και Wi-fi για άμεση και δωρεάν πρόσβαση στην διάθεση των παιδιών και των νέων.
 
Και δίνεται η δυνατότητα για άμεση πρόσβαση των νέων σε τεχνολογία και πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν.
 
Ένας χώρος συνάντησης και δημιουργικής έκφρασης των νέων, που φιλοξενεί παράλληλα και τις δραστηριότητες τους καθώς υπάρχει και μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα 50 ατόμων για την κάλυψη εκδηλώσεων. Στην συγκεκριμένη αίθουσα υπάρχει η δυνατότητα προβολής DVD, VIDEO, καθώς και η δυνατότητα ν΄ ακούσουν τη μουσική που θέλουν από CD και DVD της μουσικής συλλογής της βιβλιοθήκης. 
 
ΥΛΙΚΟ
 
Στην Βιβλιοθήκη σήμερα υπάρχουν 21.500 τόμοι. 
 
Υπάρχει μία μεγάλη συλλογή παιδικών βιβλίων γύρω στις 5000. 
 
Μια συλλογή ιστορικών βιβλίων γύρω στις 3500 χιλιάδες (Δωρεά  Ιωάννη Αγγελίδη) 
 
Μία συλλογή 1000 θεατρικών έργων (Δωρεά του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου-Μακεδονικού Θεάτρου).
 
Ακόμα υπάρχουν βιβλία ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας για ενηλίκους, ψυχολογίας και βιβλία για μουσική, τέχνη κλπ. 
 
Υπάρχουν γενικές εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και παλιότερα τεύχη περιοδικών.
 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ δωρεά Ιδρύματος "Σταύρου Νιάρχου"
 
Στο χώρο της βιβλιοθήκης στεγάζεται ακόμα και μια μεγάλη συλλογή που περιέχει 3500 CD και DVD και γύρω στις 1500 τίτλους βιβλίων ( ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα) για τη μουσική καθώς επίσης  παρτιτούρες έργων γνωστών συνθετών. Ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή και εκτός του έντυπου υλικού - και του οπτικοακουστικού. Όλο το υλικό βρίσκεται στην διάθεση του φιλότεχνου και φιλόμουσου κοινού  για  ακρόαση και ανάγνωση.
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ 
 
Οι αναγνώστες της βιβλιοθήκης μας σήμερα ξεπερνούν τις 4000 και δανείζουμε γύρω στα 500-700 βιβλία μηνιαίως. 
 
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
 
Τα βιβλία είναι ηλεκτρονικά καταχωρημένα ( τα περισσότερα-δηλαδή 15.500 χιλιάδες τίτλοι ) στο πρόγραμμα ΑΒΕΚΤ 5.5 (το οποίο έχουμε προμηθευτεί από το ΕΚΤ).
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
Σε επαφή με εκπαιδευτικούς των δημοτικών πραγματοποιούνται επισκέψεις με τους μικρούς μαθητές στη Βιβλιοθήκη. Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται για την γνωριμία των μαθητών με τον χώρο της βιβλιοθήκης και την ενημέρωση τους για την διαδικασία δανεισμού, την αναζήτηση πληροφοριών, ολοκλήρωση εργασιών κλπ, καθώς και την γνωριμία τους με διάφορες υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν. 
 
Παρουσιάσεις συγγραφέων και βιβλίων γνωστών εκδοτικών οίκων. 
 
Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου.
 
Εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς της πόλης πχ.. Σκακιστικό Όμιλο Βέροιας, Βιβλιοπώλες, Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Πολιτιστικούς συλλόγους, εκπαιδευτικούς κλπ. 
 
Αρθρογράφηση και παρουσίαση των νέων τίτλων σε εφημερίδες και περιοδικά της πόλης. 
Επικοινωνία
 
Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου»
Διεύθυνση : Θ. Ζωγιοπούλου 5, 3ος όροφος
Τηλ. 2331024879
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Facebook : Δημοτική Βιβλιοθήκη Θ. Ζωγιοπούλου (Δημοτική βιβλιοθήκη Βέροιας)