Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

Εκπαιδευτικά Τμήματα 2022-2023

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

FESTIVAL ΚΙΘΑΡΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Πρόγραμμα συναυλιών 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας PDF Εκτύπωση
27 – 30Απριλίου 2011

10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Πρόγραμμα συναυλιών

Τετάρτη 27 Απριλίου
8.00μ.μ Ρεσιτάλ Κιθάρας
Marco Socias

9.00μ.μ Συναυλία με έργα της Ισπανικής Αναγέννησης
Θεοδώρα Μπάκα, Θοδωρής Κίτσος
Αντωνιάδειος Στέγη

Γ.Είσοδος 8€

Πέμπτη 28 Απριλίου
9.00μ.μ  Ρεσιτάλ Κιθάρας
Θάνος Μήτσαλας
Αντωνιάδειος Στέγη

Γ.Είσοδος 8€

Παρασκευή 29 Απριλίου
9μ.μ  «Διπλό Κοντσέρτο για κιθάρα, μπαντονεόν και ορχήστρα εγχόρδων»  του Astor Piazzolla
Με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δ/νση Ορχήστρας : Δήμητρα Ζησέκα
Σολίστ: Κώστας Ράπτης, Κώστας Μακρυγιαννάκης

&

«Σουίτα για κιθάρα κ ορχήστρα εγχόρδων» του Θάνου Μικρούτσικου
Με τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δ/νση Ορχήστρας : Δήμητρα Ζησέκα
Σολίστ: Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ

Γ.Είσοδος 10€

Σάββατο 30 Απριλίου

10.00π.μ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κιθάρας

8.30μ.μ Απονομή Βραβείων – Συναυλία Διακριθέντων Κιθαριστών – Ορχήστρας Κιθαριστών και Κιθαριστικών Συνόλων

Είσοδος ελεύθερη

 
10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας PDF Εκτύπωση
27-30 Απριλίου 2011

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας είναι γεγονός! Από τις 27 έως τις 30 Απριλίου 2011,  το κοινό της πόλης και όχι μόνο, θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει  ρεσιτάλ κιθάρας, κοντσέρτα με ορχήστρα, εκθέσεις κατασκευαστών κιθάρας και  συναυλίες μουσικής δωματίου με διεθνούς φήμης μουσικούς  ενώ σεμινάρια , διαλέξεις και διαγωνισμοί για κιθαριστές θα εξελίσσονται  παράλληλα . Το φεστιβάλ  θα  πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας και τελεί  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού .

Λίγα λόγια για το Διεθνές Φ.Κ.Β...

Περισσότερα...
 
ANIMA CORDA “χορδές με ψυχή” στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από την Κ.Ε.Π.Α και το Δημοτικό Ωδείο PDF Εκτύπωση

Πρόκειται για σύμπραξη επί σκηνής  του δημιουργικού κιθαριστικού ντουέτου AnimaCorda με την εξαιρετική φωνή της Άννας Λινάρδου και τέσσερεις ακόμα μουσικούς σε ένα πρόγραμμα με μεγάλη ποικιλία που θα ικανοποιήσει κάθε ακροατή.
Οι AnimaCorda στο πρόγραμμά τους παρουσιάζουν συνθέσεις από τα δύο τους CD, καινούργια τραγούδια απ’ τη νέα δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζουν αλλά και τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο. Η μουσικότητα και το συναίσθημα βρίσκουν το δρόμο τους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο ακροατής αισθάνεται ότι η ποιοτική μουσική δεν διακρίνεται σε είδη. Το πρόγραμμα αποτελούμενο από ορχηστρικά κομμάτια βασισμένα στις δύο κιθάρες και τραγούδια είναι ιδανικό για να κάνει την σύζευξη του κοινού της κιθάρας με τον απλό ακροατή .
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 11 Απριλίου, ώρα 8.30μ.μ στην  Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας. Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη 6 Απριλίου(Χώρος Τεχνών, Π.Μελά & Μπιζανίου 3ος όροφος) Πληροφορίες 2331078100,2331078120

Περισσότερα...
 
9o Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας 7-11 Απριλίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων κ Τεχνών Βέροιας PDF Εκτύπωση

Ξεκινούν την Τετάρτη 7 Απριλίου οι εκδηλώσεις  του 9ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από Δημοτικό Ωδείο Βέροιας  σε συνεργασία με την   Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κροατίας στην Ελλάδα και του Γενικού  Προξενείου  της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας  συνεχίζει δυναμικά την πορεία του για ένατη χρονιά ως ένα από τα δημοφιλέστερα της Ελλάδας, αποκτώντας ταυτόχρονα διεθνή ακτινοβολία .

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει: διαγωνισμούς κιθάρας, συναυλίες, εκθέσεις, παρουσιάσεις, ρεσιτάλ, master classes, κιθαριστικά κουαρτέτα, συναυλίες μουσικής δωματίου, μεγάλη συναυλία με το συγκρότημα Anima Corda  και την Άννα Λινάρδου στο τραγούδι, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι  του είναι μουσικές προσωπικότητες διεθνούς κύρους.


Παράλληλα με το Φεστιβάλ, την Παρασκευή  9 Απριλίου, στις 9 το βράδυ στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, θα δοθεί συναυλία κλασσικής μουσικής από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης όπου θα παρουσιαστούν έργα των J.Brahms, Fr.Chopin,F.Mendelssohn , με είσοδο ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στις ηλεκτρονικές σελίδες www.guitarfestival.gr & www.veriaculture.gr .

 
Φεστιβάλ κιθάρας Βέροιας PDF Εκτύπωση

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας άνοιξε τις μουσικές του πύλες προκειμένου να φιλοξενήσει προσκεκλημένους, μαθητές, γονείς, καθηγητές, φιλόμουσους και φίλους της κιθάρας, το 2002. Οι «Εκδηλώσεις Κιθάρας 2002», όπως ονομαζόταν, αποτελούσαν μια διευρυμένη εκδοχή, μια συνάθροιση διοργανώσεων που όμοιες είχαν πραγματοποιηθεί παλιότερα αλλά μεμονωμένα και χωρίς συγκεκριμένη περιοδικότητα. Η προϋπάρχουσα εμπειρία οδήγησε την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας με πρωτεργάτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, τον καθηγητή κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, κ. Λάμπρο Μπέκιο και ουσιαστικό συμμέτοχο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Βέροιας κ. Δημήτρη Αθανασιάδη, στην διοργάνωση ενός κιθαριστικού γεγονότος που σιγά σιγά επρόκειτο να μεταβληθεί σε ένα σημαντικό θεσμό στο χώρο της κιθάρας. Η αποδοχή του κιθαριστικού (και μη) κοινού ώθησε την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού να στηρίξει το Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας, έτσι ώστε για το 2009 να έχει τη δυνατότητα να προτείνει ένα συνδυασμό δραστηριοτήτων και προσκεκλημένων,  επιπέδου όμοιου με καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ κιθάρας.