Εκπαιδευτικά Τμήματα 2023-2024

 

Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

Εκδηλώσεις 2009 PDF Εκτύπωση

Παρασκευή 19 Ιουνίου
7.00μ.μ  Περατζάδα από την  Κερκυραϊκή  Ένωση
Συμμετέχουν: 4 μουσικοί: κιθάρα, μαντολίνο, ακορντεόν ,βιολί, 40 χορωδοί  και 15 χορευτές ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές οι οποίοι θα μας μεταφέρουν στο νησί της καντάδας.
Δρόμοι της πόλης, πλατεία εληάς

8.30μ.μ  Συναυλία με τη Φιλαρμονική  Ορχήστρα της Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας.
43 μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κ.Ε.Π.Α υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Βιγκάτο, θα μας ταξιδέψουν με μουσική του παγκόσμιου κινηματογράφου καθώς και Ελλήνων συνθετών.
Πλατεία Ωρολογίου

8.30μ.μ Συναυλία Rock  και  metal μουσικής από τα τοπικά συγκροτήματα One night stand και Castrac
Πάρκο Αγίων Αναργύρων


10.00μ.μ  Συναυλία Latin Μουσικής από τους Aroma Caribe

Οκτώ εξαίρετοι μουσικοί της καλύτερης latin ορχήστρας στη χώρα μας, εκπληκτικές ενορχηστρώσεις και ήχος μεγάλης latin ορχήστρας ξεσηκώνουν το κοινό!
Πάρκο Αγίων Αναργύρων

10.00μ.μ  Συναυλία Jazz Μουσικής από το τμήμα Μ.Ε.Τ του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας 12 μουσικοί θα μας σαγηνεύσουν με τους ρυθμούς της Τζαζ .
Οδός Κοντογεωργάκη

10.00μ.μ Ρεμπέτικα και Λαϊκά Τραγούδια
Ο Θωμάς Κοροβίνης, η Καίτη Κουλιά και η Μαρία Φωτίου  μαζί με άλλους μουσικούς επιχειρούν να μας γλεντήσουν με τον παλιό τρόπο, και να θυμίσουν ιστορίες, που σημάδεψαν τις όμορφες νύχτες μας, γεμάτες από λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια του Γιώργου Ιωάννου και του Καζαντζίδη, πολίτικα αλλά και παραδοσιακά από την Κάλυμνο και την Ικαρία ως τη Σμύρνη και την Πόλη.
Παλιά Εβραική Συνοικία (Μπαρμπούτα)


Σάββατο 20 Ιουνίου
11:00π.μ  Ποντιακές λύρες και νταούλια
με μπροστάρη τον ντόπιο λυράρη Θ.Βεροιώτη  θα ξεσηκώσουν την πόλη!
Δρόμοι της πόλης

11:00π.μ  Χάλκινα της Γουμένισσας
η ομάδα  του Γιώργου Ασαρτζή παίζει παραδοσιακή μουσική από όλη την Ελλάδα.
Δρόμοι της πόλης


Νέοι Μουσικοί – Ωδεία πόλης
7.30μ.μ΄ Ωδείο Δημητρίου: Η χορωδία του Ωδείου Δημητρίου θα τραγουδήσει τραγούδια ελληνικού ρεπερτορίου.
08.00μ.μ’ Ωδείο Φίλιππος : Οι ATHLIONS, ένα νεανικό σύνολο του Ωδείου, θα παίξουν  ROCK μουσική.
08.30μ.μ Δημοτικό Ωδείο της Κ.Ε.Π.Α :Το Μαθητικό Οργανικό Σύνολο του Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του Δαμιανού Καιλόγλου, με αφορμή τα 200 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη J. Haydn ετοίμασε ένα πρόγραμμα με κομμάτια του τιμώμενου συνθέτη, αλλά και άλλων κύριων εκπροσώπων της εποχής του κλασικισμού, όπως Mozart, Beethoven, Boccerini.
Πάρκο Αγίων Αναργύρων


10.00μ.μ Συναυλία κλασικής Μουσικής από τη
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου και σολίστ τους Κασσάνδρα Δημοπούλου και Γιάννη Χριστόπουλο, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα, αποτελούμενο από άριες και αποσπάσματα  από δημοφιλείς όπερες, Κουρέα της Σεβίλλης, Ντον Πασκουάλε, Ελιξήριο του Έρωτα, Τραβιάτα, Carmen, Boeme.
Πλατεία Δημαρχείου

Κυριακή 21 Ιουνίου

7.30π.μ Πρωινό ξύπνημα από τη Φιλαρμονική  Ορχήστρα της Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας
43 μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κ.Ε.Π.Α υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Αντώνη Βιγκάτο, θα μας ξυπνήσουν με γνωστά έργα Ελλήνων συνθετών.
Δρόμοι της πόλης

12.00μεσημέρι  Πατινάδα από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του πανεπιστημίου Μακεδονία – τμήμα Μ.Ε.Τ θα ξεσηκώσει την πόλη!
Δρόμοι της πόλης και Πλατεία Εληάς

07.00μ.μ  « Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας»
το γνωστό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά από τη μουσικοθεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας (τμήμα Μ.Ε.Τ. ) υπό την επιμέλεια του Πολύβιου Ανδρούτσου. Μια ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά μουσική, θέατρο και τραγούδι συμμετέχοντας στη παράσταση.
Πάρκο Αγίων Αναργύρων


08.30μ.μ Συναυλία Πνευστών από τους Aeolos Brass Quintet
5 μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης θα φυσήξουν δυνατά με στόχο να διώξουν τα μουσικά σκουπίδια της εποχής μας. Θα ακουστούν μουσικές των M. Penella, L. Bernstein, Q. Jones, A. Piazzolla, W. C. Handy, Don Gillis, J. Mercer, R. Mendez, καθώς και κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι.
Πλατεία Εληάς

10.00μ.μ Συναυλία της Ορχήστρας  Εγχόρδων του τμήματος Μ.Ε.Τ του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας  υπό τη διεύθυνση του κ. Χανδράκη.
Πλατεία Δημαρχείου

00.00 Μεταμεσονύκτια συναυλία από το συγκρότημα Τρίφωνο.
Υπό το φως του φεγγαριού, καθώς θα καθρεφτίζεται στη λίμνη, θα αφεθούμε στις μουσικές των Σαββόπουλου, Χατζιδάκι, Κραουνάκη, Ν. Αντύπα, Δ. Γαλάνη μέχρι Βαμβακάρη και Τσιτσάνη, όπως και Bregovic, Koen, Pink Floyd και Beatles.
Αλιάκμονας(άλσος)