Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

Αγορά εισιτηρίων - Πληροφορίες

Αγορά εισιτηρίων από τη Γραμματεία της Κ.Ε.Π.Α

Χώρος Τεχνών
3ος όροφος
Δ/νση : Π.Μελά και Μπιζανίου

Μέρες και ώρες :
Δευ-Πα 8.00 – 15.00

Τηλ επικοινωνίας
23310 78100, 23310 78120

Σφάλμα
  • JFolder::files: Η διαδρομή δεν οδηγεί σε φάκελο:
Ειδοποίηση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/stories/test
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Θέατρο άλσους Μ.Μερκούρη PDF Εκτύπωση

Λίγο έξω από το κέντρο της Βέροιας, στο άλσος Παπάγου, ανάμεσα στα πυκνά πεύκα του λόφου, βρίσκεται το ανοιχτό αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη». 

Χτίστηκε την δεκαετία του 1980 από το Δήμο Βέροιας και  διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές: ευρύχωρα καμαρίνια, αίθουσα υποδοχής – εκθέσεων, κυλικείο, 1700 θέσεις για το κοινό και χώρο για ελεύθερη στάθμευση. 

Στο θερινό θέατρο  έχουν φιλοξενηθεί πολλές θεατρικές παραγωγές, συναυλίες, όπερες, εκθέσεις και παραστάσεις χορού – χοροθεάτρων, οι οποίες  σε συνδυασμό με τις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές  έχουν αφήσει υπέροχες αναμνήσεις τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στο κοινό που τις παρακολούθησε.   Αξίζει να αναφερθεί ότι  στο ανοιχτό αμφιθέατρο άλσους «Μ. Μερκούρη» λάμβανε χώρα  από το 1991 έως το 2003 η πανελλήνια συνάντηση των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων όλης της χώρας.

 
Δομή PDF Εκτύπωση

Προιστάμενος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών 

Ταρατσίδης Δημήτρης
τηλ.23310 78108
e–mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επιχειρησιακός Σχεδιασμός
Προγραμματισμός - Προβολή Εκδηλώσεων
Καραγιαννίδου Νανά
τηλ. 2331078120 , 2331078122
Fax 23310 78101
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Παραγωγή
Πελαλίδης Παναγιώτης
Τηλ.2331078123
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Εκπαιδευτικός Τομέας - Γραμματεία
Μυλωνά Όλγα
τηλ. 2331078105
Fax 2331078101
e-mail: 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Γραμματεία
Βέρρος Δημήτρης
Πέτρου Ξένια
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 
Τομέας Μουσείων
Ειρήνη Σαββίδου
τηλ. 23310 78100—2331078101-78127
Fax 23310 78101
 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τεχνικοί - Καθαριότητα
Στεφανόπουλος Αντώνης, ηλεκτρολόγος
Ανδρεόπουλος Γιώργος, ηχολήπτης
Νικολόπουλος Νίκος
Τυφλίδης Κώστας, τεχνικός σκηνής
Αβραμίδης Λάζαρος, τεχνικός σκηνής
Χρυσοπούλου Στέλλα 
Χρυσοπούλου Καλλιόπη
Παλαπανίδου Ελένη
 
Διοικητικός Υπάλληλος
Νιώπας Γεώργιος
 
Νομικός Σύμβουλος
Σαββουλίδης Δημήτριος
 
Πληροφορική - Μηχανογράφηση
Καρατόλιος Δημήτριος
τηλ.2331078111
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας «Θ. Ζωγιοπούλου» - Μουσική Βιβλιοθήκη
Βιβλιοθηκονόμος, Κότσαλου Βούλα
τηλ.23310 24879
Fax 23310 24879
Διεύθυνση: Ζωγιοπούλου 5, τ.κ. 59100
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Διεύθυνση: XΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ, Μπιζανίου & Π. Μελά, τ.κ. 59131
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
PDF Εκτύπωση

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης  είναι ο επίσημος φορέας πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου Βέροιας. Υπό την εποπτεία της βρίσκονται ο Χώρος Τεχνών του  Δήμου, η Δημοτική   Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Ωδείο, Σχολή Χορού, Εικαστικά Εργαστήρια και η Φιλαρμονική του Δήμου. Το δίκτυο των παραπάνω φορέων, οι οποίοι λειτουργούν στα πλαίσια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας, αντανακλά την ευρύτητα του πεδίου του πολιτισμού και το μέγεθος του ρόλου που καλείται να παίξει η Κ. Ε .Π. Α. Ο πολιτισμός αφορά στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας καλείται να διαφυλάξει την πολιτιστική κληρονομιά προστατεύοντας σημαντικές συλλογές και μνήμες, να αναδείξει την καλλιτεχνική δημιουργία του παρόντος και να χαράξει στρατηγική πολιτισμού για το μέλλον.

Επιπλέον, έχει και σημαντική εκπαιδευτική λειτουργία ανοίγοντας συνεχώς κανάλια επιμόρφωσης μέσα από τις σχολές που εποπτεύει και τα διάφορα  σεμινάρια, διαλέξεις, μαθήματα, ξεναγήσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, τα οποία είναι ανοιχτά στους δημότες της Βέροιας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δημοτικού Ωδείου  υποδέχονται κάθε μέρα τον μαθητικό πληθυσμό για επιμόρφωση και ξενάγηση σε ποικίλες εκφάνσεις του πολιτισμού.

Από το 1989  η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας (πρώην Δ.Ε.ΤΟ.ΠΟ.Κ.Α) βάζει ως πρωταρχικό της στόχο να προσφέρει ποιοτικά πολιτιστικά ερεθίσματα στο σύνολο των πολιτών της Βέροιας  μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων. Για να επιτευχθεί αυτό, η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας κινείται σε 3 άξονες:

•    Ποιοτική ψυχαγωγία για όλους τους κατοίκους της πόλης με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

•    Έμφαση στην καλλιέργεια και την εκπαίδευση των παιδιών και των νέων της Βέροιας με δράσεις που αφορούν στις τέχνες, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στις νέες τεχνολογίες.

•    Εδραίωση της Βέροιας στον πολιτιστικό παγκόσμιο χάρτη με αναβάθμιση του ρόλου της διεθνώς.

{gallery}stories/test{/gallery}

 
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών PDF Εκτύπωση

ΑΝΤΩΝΙΑΔΕΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

ΔΩΡΕΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

ΔΩΡΕΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΑΔΑΜΟ ΚΑΠΡΙΝΗ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1970 – 1974 ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΛΕΡΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ 1976 ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΖΕΛΕΠΟΓΛΟΥ

Από το 1989 στεγάζει τη  Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Βέροιας, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο πολιτιστικό επιμορφωτικό οργανισμό του Ν. Ημαθίας. Στην Κ.Ε.Π.Α υπάγονται : το Δημοτικό Ωδείο, Σχολή Χορού, Σχολή Εικαστικών, η Δημοτική Φιλαρμονική, τμήμα Λαογραφίας καθώς επίσης και τμήματα βιτρό, κοσμήματος  και  κατασκευών.

Διαθέτει αίθουσα με σκηνή χωρητικότητας 300 ατόμων η οποία φιλοξενεί μουσικές συναυλίες, ομιλίες, ημερίδες, συνέδρια κ.α.

Διαθέτει αίθουσες ειδικά διαμορφωμένες για διδασκαλία  μουσικών οργάνων, μπαλέτου, σύγχρονου χορού κ.α

Στα υψηλών εκπαιδευτικών προδιαγραφών τμήματα της Κ.Ε.Π.Α φοιτούν ετησίως περίπου 1400 μαθητές, οι οποίοι φιλοξενούνται στους ζεστούς χώρους της Αντωνιαδείου Στέγης.

Σε όλη τη διάρκεια του έτους στη Στέγη  διοργανώνονται  εκδηλώσεις μουσικές, εικαστικές, λογοτεχνικές, θεατρικές από διάφορους Φορείς. Στο φουαγιέ οργανώνονται πολύ συχνά εκθέσεις ζωγραφικής και γενικότερα εικαστικές εκθέσεις

Εδώ και δεκαετίες η Κ.Ε.Π.Α με τις δράσεις της στους χώρους της Στέγης προβάλει και ενισχύει την παραγωγή του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος προσπαθώντας να δημιουργήσει ενεργούς πολίτες.
 

 
Χώρος Τεχνών PDF Εκτύπωση

Χώρος Τεχνών – Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Βέροιας

Ο Χώρος Τεχνών εγκαινιάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον Οκτώβρη του 1999. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δίπλα στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Διαθέτει όλο τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να φιλοξενήσει άριστα πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδρια και εκθέσεις.

Εκτός από την άρτια μελετημένη σκηνή -με δυνατότητα αυτόματης αλλαγής σταθερών σκηνικών, πλήρες ηχητικό σύστημα, συστήματα εφφέ και πολλές άλλες δυνατότητες που το καθιστούν ξεχωριστό, υπάρχουν επιπλέον βοηθητικοί χώροι, φουαγιέ, καμαρίνια, γραφειακοί χώροι και χώροι στάθμευσης.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL