Εκπαιδευτικά Τμήματα 2023-2024

 

Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

Αγορά εισιτηρίων - Πληροφορίες

Αγορά εισιτηρίων από τη Γραμματεία της Κ.Ε.Π.Α

Χώρος Τεχνών
3ος όροφος
Δ/νση : Π.Μελά και Μπιζανίου

Μέρες και ώρες :
Δευ-Πα 8.00 – 15.00

Τηλ επικοινωνίας
23310 78100

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ PDF Εκτύπωση
 

3oΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ

24,25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του πρώτου και δεύτερου Φεστιβάλ Αιγών η ιδέα ενός Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ, που να βαδίζει στους δρόμους του Μ. Αλεξάνδρου και ενώνει τους ήχους, τις μουσικές και τα τραγούδια των πολιτισμών που συναντά, προχωρά μπροστά. 

Σε αυτό το μουσικό συναπάντημα θα περιδιαβούμε τις χώρες της Ελληνιστικής Οικουμένης που δημιούργησε το όραμα του Μεγαλέξανδρου με σεβασμό στις παραδόσεις, την ιστορία και την τέχνη των λαών της.

Στόχος του φεστιβάλ Αιγών είναι να παρουσιαστεί η μουσική ποικιλομορφία των περιοχών αυτών, με πρωτεργάτη τον διεθνούς φήμης Αρμένιο μουσικοσυνθέτη Ηaig Yazdjian και την ορχήστρα του, και καλεσμένους σημαντικούς σολίστ, διακεκριμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα έρθουν στη χώρα μας αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Στους Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών -Βασιλικοί Τάφοι  και Κεντρικό Μουσειακό Κτίριο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο, με όχημα και ιχνηλάτη τη μουσική. Εκεί θα ακουστεί η ηχώ των αρχαίων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τον Δούναβη έως τον ζωοδότη Νείλο και από την Μεσοποταμία έως τις παρυφές του ιερού Γάγγη.

Η ιστορία, η κουλτούρα, η ετερογένεια, τα μυθικά επιτεύγματα και τα πάθη των λαών τριών ηπείρων σφυρηλάτησαν τη λαϊκή μουσική των χωρών που θα εκπροσωπηθούν στο Φεστιβάλ Αιγών, από άξιους δεξιοτέχνες που φέρουν αυτή την πολύτιμη παράδοση. Μια κληρονομιά που χάνεται στα βάθη των αιώνων και έχει προέλθει από αυτό το μεγάλο χωνευτήρι των πολιτισμών, των θρησκειών, των ετερόκλητων συμμαχιών και των άγριων συγκρούσεων.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ξετυλιχθεί το αόρατο νήμα των αμφίπλευρων επιρροών που σμίλεψαν υπομονετικά και εντέλει διαμόρφωσαν, τις τόσο διαφορετικές μα και τόσο συγγενικές, εθνικές μουσικές των λαών και αποτέλεσαν διαχρονικά τη γέφυρα που τους συνδέει. 

Στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών - Βασιλικοί Τάφοι  και Κεντρικό Μουσειακό Κτήριο- με όχημα και ιχνηλάτη την μουσική το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο, που φέτος είναι αφιερωμένο στο μυστήριο και την μαγείας της Ινδικής μουσικής παράδοσης.

 

Επιμέλεια προγράμματος Haig Yazdjian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023,  Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών - Βασιλικοί Τάφοι (αύλειος χώρος), Βεργίνα

Ινδία

Nandini Shankar– βιολί, τραγούδι

 

Με τη συνοδεία του κουαρτέτου:

 

Χάρης Λαμπράκης– νέυ

Γιώργος Κοντογιάννης– λύρα

Τάσος Πούλιος– κανονάκι

Σοφία Ευκλείδου– τσέλο

Φοίβος Αποστολίδης -κρουστά

Haig Yazdjian– ούτι, τραγούδι ενορχήστρωση-διεύθυνση ορχήστρας-καλλιτεχνική διεύθυνση

 

Πρόγραμμα

Raaga Desh

Η Nandini μας μεταφέρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι με την ερμηνεία της Raaga Desh στο βιολί. Σε κάθε νότα και φράση ενσωματώνεται η τέχνη του συνεχούς αυτοσχεδιασμού – χαρακτηριστικό γνώρισμα της παράδοσης των Raaga. Σε αυτό το αριστούργημα διάρκειας 15 λεπτών, η Nandini περιηγείται επιδέξια στο φάσμα του τέμπο, μεταβαίνοντας σταδιακά από γαλήνιες μελωδίες σε κρεσέντο που κόβουν την ανάσα. Η περίπλοκη παράσταση κάνει παραλληλισμούς με το αραβικό και το τουρκικό μουσικό στυλ, γνωστό ως makam. Η λυρική αφήγηση, "Naadaan Jiyara Gum Gayo Re", μεταφράζεται ως "Η αθώα καρδιά μου χάθηκε" (σε κάποιον).

Aaj Jaane Ki Zidd Na Karo

Με το "AajJaane KiZidd Na Karo" βυθιζόμαστε στον συγκλονιστικό κόσμο των γαζάλων. Αυτή η εγκάρδια σύνθεση μεταφέρει όμορφα την παράκληση ενός ποιητή στην αγαπημένη του, παρακαλώντας την να μην φύγει. Νιώστε το βάθος των συναισθημάτων καθώς η Ναντίνι τραγουδά αυτή τη διαχρονική γάζα.

Mope Daaro Na Rang

Με τη σύνθεση αυτή βυθιζόμαστε στο πνεύμα του ζωντανού φεστιβάλ "Holi" (ένα φεστιβάλ στην Ινδία όπου οι συμμετέχοντες  πετούν  χρώματα ο ένας στον άλλο) μέσω της ενόργανης ερμηνείας του "MopeDaaroNaRang". Η παιχνιδιάρικη σύνθεση ενσαρκώνει τη γοητεία ενός παραδοσιακού «Χόρι», όπου η ποιήτρια εκλιπαρεί αστεία να μην πιτσιλιστεί με χρώματα στο φόρεμά της, ενώ λαχταράει κρυφά το πολύχρωμο άγγιγμα του αγαπημένου της. Βυθιστείτε στο πνεύμα του ζωντανού.

Raadhe Raadhe

Το "RaadheRaadhe" είναι μια μελωδική ωδή στη θεϊκή αγάπη που μοιράζεται ο Λόρδος Κρίσνα και η αγαπημένη του Ράντα. Οι ποιητικοί στίχοι αντηχούν με αφοσίωση, εκφράζοντας το συναίσθημα της καρδιάς κάποιου που φωνάζει τη Ράντα. Οι στίχοι "Το μυαλό μου αντηχεί το όνομα της Ράντα, σαν γλυκό νέκταρ διαλύεται μέσα"περικλείουν την ουσία αυτής της μουσικής απεικόνισης.

The Kapi Dance

Η ζωντανή σύνθεση TheKapiDanceμε τους ζωηρούς ρυθμούς του οργανικού αριστουργήματος, διαδραματίζεται στο RagaMishraPilu. Είναι μια συλλογική δημιουργία της Nandiniκαι του συζύγου της Mahesh. Περικλείει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα που είναι βέβαιο ότι θα αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις μας.

Maajhe Maaher Pandhari

Ανυψώνουμε το πνεύμα μας με την αισιόδοξη αφοσίωση του "MaajheMaaherPandhari". Η σύνθεση γιορτάζει τους ιερούς δεσμούς της οικογένειας, καθώς ο ποιητής εξισώνει εύγλωττα γονείς και αδέρφια με θεϊκές μορφές.

Naina More

Με το "NainaMore” βυθιζόμαστε στα βάθη των συναισθημάτων. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό Thumriστο RaagaBhairavi. Αυτό το τραγούδι περικλείει τον πόνο του χωρισμού και της λαχτάρας, όπως εκφράζεται στον στίχο «Τα μάτια μου πονάνε για την επιστροφή σου, αγάπη μου».

Raga Livewire

το “Raga Livewire“, μια πρωτότυπη σύνθεση σύντηξης με το RagaCharukeshi,  είναι μια σπινθηροβόλα επίδειξη της δεξιοτεχνίας του οργάνου. Συνδυάζει στοιχεία φωνητικών κρουστών και μουσικών μαθηματικών.

 

 

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών – Κεντρικό Μουσειακό Κτίριο (αίθριο)

Περσία – Ινδία

Παραμύθια και Θρύλοι στους δρόμους του Μεγαλέξανδρου

 

Η σκιά του πέφτει βαριά για αιώνες και γεννά θρύλους και παραμύθια. Από τις 1001 νύχτες ως τα λαϊκά παραμύθια της Βόρειας Ινδίας, από τους Πέρσες ως τους λαούς που κατακτήθηκαν  από τους Άραβες εμφανίζονται μυθικοί καβαλάρηδες, φιλόσοφοι ηγεμόνες, κατακτητές και σοφοί που του μοιάζουν.

Ο Στέλιος Πελασγός μας καλεί να εισχωρήσουμε στην πυκνή ζούγκλα αυτών των ιστοριών με την συνοδεία των ήχων που ακούγονταν στους αυτοκρατορικούς κοιτώνες και στα καραβάν σεράγια και να παρακολουθήσουμε τις αλλόκοτες μορφές που παίρνει η Ιστορία όταν γίνεται παραμύθι.

 

 

Στέλιος Πελασγός– αφηγητής 

Συμμετέχει

Nandini Shankar (Ινδία)– βιολί , τραγούδι

 

Με τη συνοδεία του κουαρτέτου:

Χάρης Λαμπράκης– νέυ

Γιώργος Κοντογιάννης– λύρα

Τάσος Πούλιος– κανονάκι

Σοφία Ευκλείδου– τσέλο

Φοίβος Αποστολίδης –κρουστά

 

Haig Yazdjian – ούτι, τραγούδι ενορχήστρωση-διεύθυνση ορχήστρας-καλλιτεχνική διεύθυνση

 

 

 

 

 

Haig Yazdjian

Ο Haig Yazdjian, γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρµένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Είναι παράξενο, αλλά όντας στην Ελλάδα ανακάλυψε τα σαγηνευτικά στοιχεία της ανατολίτικης μουσικής και βρήκε στο ούτι τον δρόμο να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις.

Η κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του, Talar («Αειθαλές»), το 1996, μεγάλωσε τη φήμη του αλλά κυρίως ανέδειξε έναν από τους πλέον ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους συνθέτες της γενιάς του. Ο Haig Yazdjian ξεχώρισε για τον μοναδικό τρόπο µε τον οποίο αναμιγνύει ετερόκλητα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της Ανατολικής Μεσογείου, πιστεύοντας ακλόνητα πως η παράδοση είναι µια ζωντανή, δημιουργική δύναμη.

∆ύο χρόνια μετά, κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του, το καλοκαίρι του 2000 κυκλοφορεί σε CD η μουσική που έγραψε για το θεατρικό έργο «Το κτήνος στο φεγγάρι», ενώ το 2001, σ’ ένα σημείο εκφραστικής και εκτελεστικής ωριμότητας, κυκλοφορεί το άλμπουμ Yeraz, ένας ονειρικός κόσμος για ακροατές µε τις ίδιες ευαισθησίες.Το 2007 ο HaigYazdjian κυκλοφόρησε τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο µε τον τίτλο Amalur. “Amalur” στη γλώσσα των Βάσκων σημαίνει «Μάνα Γη». Έχει συνεργαστεί µε πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές καθώς και µε σολίστες διεθνούς κύρους. Μεταξύ αυτών, µε τον Νίκο Πορτοκάλογλου, Νίκο Ξυδάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη Μαρία Φαραντούρη, τη ∆ήµητρα Γαλάνη, την Έλλη Πασπαλά, τον David Lynch κ.ά.

Συμμετείχε στον δίσκο της Loreena Mc Kennitt ‘An Ancient Muse’ ο οποίος ηχογραφήθηκε στα θρυλικά Real World Studios του Peter Gabrielκαθώς και στην παγκόσμια περιοδεία της. Συνεργάστηκε µε μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, την Ελένη Βιτάλη. Μαζί πραγματοποίησαν μια σειρά από κοινές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα και η συνύπαρξή τους επί σκηνής καταγράφηκε στο διπλό CD Ζωντανό Κύτταρο.

 

 

 

 

 

 

Nandini Shankar

Η NandiniShankarείναι μια Ινδή βιολίστρια που ερμηνεύει Ινδουστάνικη (Hindustani) κλασική μουσική και fusion. Είναι κόρη της SangeetaShankarκαι εγγονή του N. Rajam.Η Shankarξεκίνησε την εκπαίδευσή της όταν ήταν 3 ετών και έδωσε την πρώτη της δημόσια παράσταση στα 8. Έδωσε την πρώτη της ολοκληρωμένη σόλο παράσταση σε ηλικία 13 ετών. Παίζει βιολί στο GayakiAng.Διαμένει στη Βομβάη.

Η NandiniShankerείναι εγγονή της Ινδής βιολίστριας PadmaBhushanN. Rajamκαι η μητέρα της DrSangeetaShankerείναι επίσης ιδιαίτερα αναγνωρισμένη βιολίστρια. Η Nandiniπαντρεύτηκε τον διάσημο musicfusionκαλλιτέχνη Carnatic, MaheshRaghvan, στις 9 Μαΐου 2021.

Η NandiniShankarδιέπρεψε στην ακαδημαϊκή της εκπαίδευση. Ολοκλήρωσε την αποφοίτησή της στο εμπόριο και είναι διπλωματούχος Ινδός Ορκωτός Λογιστής (ICAI). Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Μουσική.

Η Shankarεμφανίστηκε στο CarnegieHallτο 2016. Οι χώρες στις οποίες έχει εμφανιστεί περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες,  Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Ουγγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαγκλαντές,  Μαλαισία, Σρι Λάνκα, Ινδονησία και Σιγκαπούρη.[14]

Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως το Europalia, SawaiGandharvaBhimsenFestival, Yaksha(φεστιβάλ),  SaptakFestivalofMusic,  Aarohiγια το PanchamNishad,  ITCSRASangeetSammelan, MERUστην Ολλανδία, JayaSmritiπου οργανώθηκε από τον HemaMalini,TempleofFineArts, BhilwaraSurSangam,  TheAssociationofPerformingArtsofIndia, Ίδρυμα T. N. Krishnan, Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών του Δελχί, Ίδρυμα Μουσικής της Βεγγάλης, και Μουσικό Συνέδριο DoverLane. Έχει μεταδοθεί τηλεοπτικά στο IdeaJalsaκαι έκανε ένα μουσικό βίντεο με την αδερφή της RaginiShankar.

Είναι μέλος του Sakhi, του πρώτου ινδικού συγκροτήματος κλασικής μουσικής, που δημιουργήθηκε από τον KaushikiChakraborty.Είναι επίσης μέλος του “inStrings”, μιας μπάντας fusionπου συνδυάζει διάφορα είδη από όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στέλιος Πελασγός

Ο Δρ Στέλιος Πελασγός ξεκίνησε την αναβίωση της αρχαίας τέχνης των ραψωδών και των παραμυθάδων στην Ελλάδα και την Κύπρο αφού περπάτησε τα μονοπάτια της λογοτεχνίας, της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας και του σωματικού θεάτρου. Έχει δώσει παραστάσεις  αφήγησης σε όλη την Μεσόγειο και την Ευρώπη ερευνώντας πότε τις ρίζες της παραδοσιακής λογοτεχνίας και πότε τις σύγχρονες δυνατότητες της σε συνεργασία με σημαντικούς εικαστικούς, μουσικούς ή χορευτές. Η διδακτορική του έρευνα απέδειξε τα οφέλη της παραδοσιακής μαθητείας στην προφορική αφήγηση μέσα στο ελληνικό σχολείο. Τα βιβλία του, τα σεμινάρια, οι παραστάσεις και οι θεραπευτικές του ομάδες ανοίγουν νέους δρόμους για τα παραμύθια προς τις καρδιές και τον νου όσων χρειάζονται παρηγοριά και στήριξη. Μεγάλο μέρος του έργο του διακονεί ευπαθείς ομάδες (πρόσφυγες, πρώην χρήστες, φυλακισμένους κ.α.). Η νέα του παραγωγή για το 2024 είναι ελληνογαλλοαλγερινή με τίτλο “Kosmogonies-Κοσμογονίες”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χάρης Λαμπράκης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και ξεκίνησε να παίζει μουσική σε νεαρή ηλικία, έχοντας πολλούς και καλούς δασκάλους. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στην εθνομουσικολογία. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εδώ και 30 χρόνια συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα διδάσκει νέυ και θεωρία μουσικής δίνοντας σεμινάρια και masterclasses. Με το γκρούπ HarrisLambrakisQuartetέχουν ηχογραφήσει 3 άλμπουμ (Θέα, Μετέωρα, Λαφίνα). Είναι υπεύθυνος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας της ΕΛΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Κοντογιάννης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Μουσικού σχολείου Ιλίου(1998), Κατά τα έτη 1999-2000, σπούδασε λύρα και οθωμανική μουσική με τον Ross Daly στο εργαστήρι "Λαβύρινθος". Κάτοχος πτυχίου αρμονίας. Διδάσκει λύρα σε μαθητές διαφόρων επιπέδων για πάνω από 15 χρόνια. Ως μουσικός , είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Ματ σε 2 υφέσεις (Checkmate in Two Flats) με το οποίο έχει κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ από το 2002 και έχει παίξει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει στο σχήμα του Haig Yazdjian. Μέλος του σχήματος Polis Ensemble. και "Νότιο τόξο"(Κατερίνα Παπαδόπουλου) Επιπροσθέτως έχει παίξει μαζί με σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου, σε επίπεδο συναυλιών και δισκογραφίας όπως ο Νίκος Γράψας, Νίκος Ξυδάκης, Ελένη Καραΐνδρου, Βασίλης Σκουλάς, Λουδοβίκος των Ανωγείων κ.α

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τάσος Πούλιος

Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1988. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου με ειδίκευση στο κανονάκι και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Μουσικές Τέχνες: Ερμηνεία - Εκτέλεση στο Κανονάκι» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι διπλωματούχος βυζαντινής μουσικής καθώς και για ορισμένο χρόνο φοίτησε στο IstanbulTechnicalUniversity. Από το 2009 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως οι: HaigYazdjian, Μάρθα Μαυροειδή, Κουαρτέτο Γιασεμί, NewYorkGypsyAllStars, Σωκράτης Σινόπουλος, Παναγιώτης Ανδρέου, Απόστολος Σιδέρης, Δημήτρης Τασούδης, Γιάννης Πούλιος, Ταξιάρχης Γεωργούλης, Νικόλας Παλαιολόγος, Βαγγέλης Καρίπης, Γιώργος Κοντογιάννης, Μιχάλης Κουλουμής, Νίκος Ανδρίκος, ItamarDoari, GonzaloGrau, Κατερίνα Παπαδοπούλου, EleonoreFourniau, NedyalkoNedyalkov, GerganaDimitrova, KostadinGenchev, Γιώργος Ψάλτης, AmineBouhafa, Νίκος & Γιασεμή Σαραγούδα, SelinYucesoy, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Σταύρος Παζαρέντζης, Σόλων Λέκκας, Χάρης Λαμπράκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Χρίστος Τσιαμούλης, Λιζέτα Καλημέρη, Θοδωρής Κοτονιάς, Αρετή Κετιμέ, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δημήτρης Υφαντής κ.ά. Το 2017 διδάσκει κανονάκι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ίδιο έτος ξεκινά να διδάσκει στο Σχολείον Ψαλτικής. Από το 2013 διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Τον Δεκέμβριο του 2021 κυκλoφόρησε, με το κουαρτέτο του, την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Vitraux».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σοφία Ευκλείδου

Η Σοφία Ευκλείδου είναι μια μουσικός που μπορεί εύκολα να «ταξιδεύει» από το μπαρόκ και τις κλασσικές δυτικές μορφές της μουσικής, στις σύγχρονες και αυτοσχεδιαστικές, στην κλασική οθωμανική και την WorldMusic.

Οι σπουδές της στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην μουσική Ακαδημία της Κολωνίας καθώς και στο TrinityCollegeofMusic, όπου σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ και του Μεγάρου μουσικής Αθηνών, ήταν μόνο η αρχή για ένα συνεχές μουσικό ταξίδι. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, Αυστραλία, Αμερική και στο Κατάρ. Tα τελευταία δέκα χρόνια έχει αρχίσει παράλληλα μια άλλη πορεία, δουλεύοντας σε πλήθος παραστάσεων του εθνικού θεάτρου, καθώς και σε θεατρικές παραγωγές της Στέγης γραμμάτων και τεχνών και της λυρικής σκηνής. Έχει συνεργαστεί με πλήθος μουσικών και τραγουδιστών, όπως οι RossDaly(ως μέλος του κουαρτέτου του), Σωκράτης Σινόπουλος, Νίκος Κηπουργός, Ψαραντώνης, Χρήστος Τσιαμούλης, Σαββίνα Γιαννάτου, Α. Πρωτοψάλτη, Γ. Χαρούλης, Artefactsensemble, Μ. Φριτζήλα, Μ. Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Βήτα, Θ Ανεστόπουλος, Π. Παυλίδης, Γ. Αγγελάκας, και πλήθος άλλους. Με τον Ταξιάρχη Γεωργούλη έχει ιδρύσει το σχήμα Beraber, με το οποιο παίζουν μουσικές της ανατολικής μεσογείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Φοίβος Αποστολίδης

Γεννήθηκε το 1989 στην Κατερίνη της Πιερίας και μεγάλωσε σε οικογένεια ερασιτεχνών μουσικών. Το 2007 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Έδειξε ενδιαφέρον για τη μουσική από νωρίς και στην ηλικία των 19 αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Το πάθος του για τη μουσική, και ειδικά το ρυθμό, τον οδήγησε στην αναζήτηση κατάλληλων δασκάλων για να διδαχθεί την τέχνη των κρουστών. Έτσι, συνάντησε τον πρώτο του δάσκαλο Λουκά Μεταξά, από τον οποίο πήρε μαθήματα κρουστών της Ανατολικής Μεσογείου (darbuka, riq, bendir, davul). Παράλληλα, πήρε υποτροφία από την σχολή “Εν Χορδαίς” για να φοιτήσει στα καλοκαρινά σεμινάρια Roots & routes στο Rotterdam της Ολλανδίας. Συνέχισε μαθήματα darbuka και ρυθμολογίας με τον Δημήτρη Παναγούλια, ενώ παράλληλα ανακάλυψε την αγάπη του για την Ινδική κλασική μουσική και μαθήτευσε δίπλα στον Σάκη Λάιο tabla και ινδική ρυθμολογία. Από το 2015 μαθαίνει tabla με τον Hiren Chate, παγκοσμίου φήμης εκτελεστή, εκπρόσωπο της Punjab Gharana (σχολή / στυλ του Punjab) και μαθητή του Pt. Yogesh Shamsi. O Φοίβος Αποστολίδης εξελίσσει συνέχεια την μουσική του έκφραση καθώς ασχολείται με διάφορα είδη μουσικής όπως παραδοσιακή ελληνική, ποντιακή, τουρκική, αραβική, gypsy, world music, ethnic, jazz, και άλλες. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα μουσικά σχήματα πλαισιώνοντας πολλούς σολίστες σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι τακτικό μέλος στα σχήματα Ηλιοδρόμιο, Mirror Tuners και Λωξάντρα.

 

 

INFO

23 – 24Σεπτεμβρίου

Ώρα συναυλίων: 20:30

Είσοδος: ελεύθερη

Διοργάνωση - Παραγωγή: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Συνδιοργάνωση : Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

 

Το 3ο Φεστιβάλ Αιγών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού


 

 
Μουσικό Περίπτερο - Τελευταίες Συναυλίες PDF Εκτύπωση

Το κινητό μουσικό περίπτερο η κινητή σκηνή της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας φιλοξενεί μικρά μουσικά σχήματα. Στήνεται μέσα στον κόσμο με σκοπό να προσφέρει την χαρά που η μουσική δίνει και να προβάλλει νέα μουσικά ταλέντα. Θα το συναντήσουμε στους πεζόδρομους και αλλού με ώρα έναρξης 8.30μ.μ. !

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

 

Τρίτη 19/9 Ανδριάνα Αχιτζάνοβα

Ένα καινούριο project που προτείνει έναν νέο ήχο, αποτελούμενο από πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του σχήματος, πρωτότυπες διασκευές παραδοσιακών κομματιών αλλά και συνθέσεων σύγχρονων δημιουργών. Ένα project που εμπνέεται από ήχους της ελληνικής μουσικής παράδοσης και της Ανατολικής Μεσογείου χρησιμοποιώντας στοιχεία της ethnic και world μουσικής σκηνής.

 

Μέλη του World Music Quartet

Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Πεταλά: τραγούδι και νέι

Μάκης Μπακλατζής: βιολί και τραγούδι

Μάριος Μακρής: κιθάρα

Χρήστος Τάσιος: κρουστά

 

Βέροια, στον πεζόδρομο Παναγή Τσαλδάρη

 

Τετάρτη 20/9 Βάσω Βασιλειάδου

Όταν τραγουδάει φαίνεται να τραγουδάει η ίδια της η ψυχή! Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Βάσω Βασιλειάδου ξεκινάει την μουσική της πορεία παίζοντας κρουστά σε σχήματα της Θεσσαλονίκης. Το 2010 αρχίζει να εξερευνά τη φωνή της και την κερδίζει το τραγούδι. Στις ζωντανές εμφανίσεις της αρχίζει να δημιουργείται γύρω της μια διάθεση όσων την ακούν να θέλουν να την ακούσουν και να τη δουν ξανά και ξανά!

Η Βάσω Βασιλειάδου γράφει στίχους και μουσική και κυκλοφορεί την πρώτη προσωπική της δουλειά τον Δεκέμβριο του 2015 με τίτλο "βάλσαμο", ένα CD ποιητική συλλογή, στο οποίο συμμετέχει η Ματούλα Ζαμάνη και η Μαρία Κώττη καθώς και πλήθος μουσικών με κανονάκι, βιολί, ακορντεόν, κιθάρα, μπάντζο, κοντραμπάσο γκάιντα, πλήκτρα, ντραμς και τσέλο. Το κοινό δεν αργεί να την αγκαλιάσει αφού γίνεται γνωστή σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα από τις εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές εντός και εκτός πόλης αλλά και με τις συμμετοχές της σε μικρά ή μεγάλα φεστιβάλ. Χαίρεται με την χαρά του κόσμου και τους αγκαλιάζει και η ίδια σαν να τους καλεί στο σπίτι της, σαν να γίνεται μια γιορτή με φίλους που τους προτρέπει να τραγουδάνε μαζί της, γιατί αυτό κάνει την καρδιά της να χτυπάει δυνατά!

 

Μέλη συγκροτήματος

Βάσω Βασιλειάδου: φωνή

Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι

Γιάννης Τσίπος: κιθάρα

 

Ράχη, στην Κοινότητα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

 
# Στέγη ανοιχτή PDF Εκτύπωση

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας, προγραμματίζει ανοιχτές παρουσιάσεις, προς όλους τους ενδιαφερόμενους, για τα τμήματα που θα λειτουργούν την νέα εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024. Καθηγητές, Κιθάρας, LatinΧορών, Φιλαρμονικής, Πιάνου, Ακορντεόν, Μπουζουκιού, Ζωγραφικής, Κοσμήματος, Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού, Παραδοσιακών Χορών, Θεωρίας της Μουσικής, Παιδικής Χορωδίας, Μονωδίας, Τρομπέτας, Αρμονίου, Ντραμς, Μουσικής Προπαιδείας, Μουσικοκινητικής Αγωγής, Φλάουτου, Βυζαντινής Μουσικής, Κατασκευών και άλλοι, θα βρίσκονται στις αίθουσες τους στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, για να επικοινωνήσουν με τους ενδιαφερόμενους, να τους φέρουν σε επαφή με το  αντικείμενό τους και να λύσουν κάθε απορία που θα προκύψει.

Είσαστε όλοι καλεσμένοι 

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες: 10:30-13:30 και 17:30-20:30

 

Παράλληλες δράσεις

  • Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος με έργα των μαθητών της προηγούμενης χρονιάς, στο φουαγιέ.
  • Έκθεση ζωγραφικής ενηλίκων με έργα των μαθητών της προηγούμενης χρονιάς, στο φουαγιέ
  • ΣυναυλίατηςΦιλαρμονική Ορχήστρα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

στην αίθουσα θεάτρου της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ώρα 20:00.

Aναλυτικό πρόγραμμα της ημέρας:

# στέγη ανοιχτή    [Σάββατο 23/9/2023, 10:30-13:30 και 5:30-8:30]    πρόγραμμα

2ος όροφος ΜΟΥΣΙΚΗ   

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΡΩΙ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Β1

Πέτρος Φάκας, πιάνο/ 10:30-12:00

Τζήμα Νάντια, πιάνο/ 12:00-13:00

Θανάσης Ρεπάνης, πιάνο /6:30-8:30

Β2

 

Καϊλόγλου Δαμιανός, βιολοντσέλο/

5:30-7:30

Β3

 

Βαλεντίνη Φωκά, πιάνο 6:00-8:00

Β4

Θανάσης Γοβατζιδάκης, πιάνο /12:00-13:30

-

Β5

Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου, μονωδία /12:00-13:30

 

Β6

Δημήτρης Δομενικιώτης, φλάουτο /12:00-13:30

Χρήστος Σαρκατζής, κιθάρα /5:30-6:30

Β7 Β8

Κωνσταντίνος Βαρακλής, αρμόνιο /10:30-12:30

 

Β9

Μιχάλης Κολοκοτρώνης, βυζαντινή μουσική/ 10:30-12:00

Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ακορντεόν /6:00-7:00

Β10

Πέτρος Ρίστας, κιθάρα  /10:00-13:00

Πέτρος Ρίστας, κιθάρα  /6:00-9:00

Β11

Βαγγέλης Σαραγατσής, μπουζούκι, τζουράς /10:30-13:00

Βασίλης Βαλαβάνης, κιθάρα /5:30-8:30

 

3ος όροφος  ΧΟΡΟΣ [ ΚΛΑΣΙΚΟΣ * ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ * HIPHOP* LATIN]

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΡΩΙ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Μεγάλη

Μαυρέτα Λενικάκη, Κάτια Αβραμίδου, κλασικό, σύγχρονο χορό/ 10:30-13:30

Μαυρέτα Λενικάκη, κλασικό, σύγχρονο χορό/ 5:30-8:30

Μικρή

ΝίκοςΤσέγκος, latin, hip hop/ 10:30-13:30

ΝίκοςΤσέγκος, latin, hip hop/5:30-8:30

 

 

# στέγη ανοιχτή    [23/9/2023, 10:30-13:30 και 5:30-8:30]    πρόγραμμα

4ος όροφος ΜΟΥΣΙΚΗ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΡΩΙ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Μουσικής προπαιδείας

Νάντια Μοχάμετ, μουσική προπαιδεία, μουσικοκινητική αγωγή, βιολί /

10:30-11:30 βιολί

11:30-12:00 Κινητική 

12:00-12:30 Προπαιδεία

12:30-13:30

Νάντια Μοχάμετ, μουσική προπαιδεία, μουσικοκινητική αγωγή, βιολί /

5.30-6.30 Βιολί 

6:30-7:00 κινητική 

7:00-7:30 Προπαιδεία 

7:30-8:30

Ζωγραφικής

Σταματία Κατσιγιαννοπούλου, ζωγραφική εφηβικό τμήμα, προετοιμασία για σχολές

/10:30-12:30

Κατερίνα Αναστασίου, ζωγραφική για παιδιά / 5:30-8:30

Χορωδίας

 

Δήμητρα Ζησέκα θεωρία της μουσικής,  Χορωδίες /5:30-8:30

Πιάνου

Βλάχος Λεωνίδας, τρομπέτα/ 11:00

 

Ντραμς

Ασημίνα Ματζίρη, ντραμς/ 11:30-12:30

Τσιρογιάννης Μάριος, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο/ 5:30-8:30

 

5ος όροφος ΜΟΥΣΙΚΗ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΡΩΙ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Φιλαρμονικής

Βαλάντης Κυριακίδης, φιλαρμονική, σαξόφωνο 10:30-1:30

Βαλάντης Κυριακίδης, φιλαρμονική – πρόβα/ 6:00-8:00

Κατασκευών

Αλέξης Νικολαΐδης, κατασκευές, ζωγραφική, τμήματα ενηλίκων και παιδικά /  10:30-1:30

Αλέξης Νικολαΐδης, κατασκευές, ζωγραφική, τμήματα ενηλίκων και παιδικά / 5:30-8:30

Κοσμήματος

Μάρα Κοκκίνου, κόσμημα

/11:00-13:00

Μάρα Κοκκίνου, κόσμημα

/5:30-8:30

 

 

 

 

# στέγη ανοιχτή    [23/9/2023, 10:30-13:30 και 5:30-8:30]    πρόγραμμα

 

Υπόγειο ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΡΩΙ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Παραδοσιακών χορών

Παναγιώτης Σιστάκος, παραδοσιακοί χοροί/

10:30-11:30

 

Σάκης Σταυρίδης, παραδοσιακοί χοροί  

/5:30-8:30

 

 

Παράλληλες δράσεις

  • Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος με έργα των μαθητών της προηγούμενης χρονιάς στο φουαγιέ.
  • Έκθεση ζωγραφικής ενηλίκων με έργα των μαθητών της προηγούμενης χρονιάς, στο φουαγιέ.
  • Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας στην αίθουσα θεάτρου της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ώρα 20:00.

 

 

 
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Κούλας Αδαλόγλου “Ο δρόμος της επιστροφής είναι απόκρημνος» PDF Εκτύπωση

Λογοτεχνικές βραδιές στο φουαγιέ της Στέγης

 

Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ημαθίας, οι εκδόσεις Μελάνι και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Κούλας Αδαλόγλου «Ο δρόμος της επιστροφής είναι απόκρημνος», τηνΠέμπτη 14 Σεπτεμβρίου  στις 7.00 μ.μ.  στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ευγενία Καβαλλάρη, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας

Ελένη Καραγιάννη, φιλόλογος,συγγραφέας

 

Ποιήματα διαβάζουν:

Λευτέρης Κορυφίδης, φιλόλογος, ποιητής, ηθοποιός

Κατερίνα Γρηγοριάδου, φιλόλογος, διευθύντρια της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας      

και η ποιήτρια Κυριακή (Κούλα) Αδαλόγλου

 

Τρομπέτα: Κώστας Μπατσίλας, μουσικός

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Μπατσίλας

Συντονισμός εκδήλωσης: Βούλα Κοτσάλου, βιβλιοθηκονόμος, υπεύθυνη Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου».

 
Συναυλία με τους ΠΥΞ ΛΑΞ Νεότερη Ανακοίνωση ! PDF Εκτύπωση

ΒΕΡΟΙΑ ΙΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ ΙΙ ΑΛΣΟΣ´23

Συναυλία με τους ΠΥΞ ΛΑΞ

Νεότερη Ανακοίνωση !

Η συναυλία των ΠΥΞ ΛΑΞ στο θέατρο άλσους Μελίνα Μερκούρη στη Βέροια προγραμματίζεται στις 14 Σεπτεμβρίου.

Τα αγορασμένα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία και η προπώληση συνεχίζεται στα γνωστά σημεία.

Όποιοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συναυλία στη νέα ημερομηνία, μπορούν να τα επιστρέψουν στα σημεία προπώλησης έως και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ ανυπομονούν ακόμη περισσότερο να ανταμώσουμε ξανά μετά από τόσα χρόνια! 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL