Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

Εκπαιδευτικά Τμήματα 2022-2023

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

ΜΟΥΣΕΙΑ

Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με τη μορφή πληροφοριών και κάθε είδους ντοκουμέντων, αποτελεί ευθύνη της κάθε γενιάς που την κρατά στα χέρια της. Αποτελεί μια «σκυτάλη» που πρέπει να περάσει στην επόμενη γενιά με τον απαιτούμενο σεβασμό, για να διατηρηθεί στο χρόνο, ενάντια στη λήθη που αυτός συνεπάγεται.

Σήμερα γράφεται η ιστορία του αύριο, για αυτό και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ότι αφορά τη διαφύλαξη των πληροφοριών και των ντοκουμέντων που τη συνθέτουν. Αυτό αποτελεί υποχρέωση και η ΚΕΠΑ αναλαμβάνει τη σχετική πρωτοβουλία, οργανώνοντας μια σειρά μουσείων.

Το ιστορικό μουσείο, το λαογραφικό μουσείο, το μουσείο ήχου, είναι σήμερα οι αιχμές αυτής της προσπάθειας. Ελπίζουμε στο αμέσως προσεχές μέλλον οι πρωτοβουλίες αυτές, που πρέπει να σημειώσουμε απαιτούν σημαντικές προσπάθειες, συνέπεια και συνέχεια. να διευρυνθούν δημιουργώντας έτσι ευρύ δίκτυο προστασίας της ιστορίας. 

Έργο σημαντικό, απαιτητικό και δύσκολο. Ευελπιστούμε όμως με τη συνδρομή των συμπολιτών μας να τελεσφορήσει, δίνοντας σε όλους όσους μετέχουν σε αυτό την ικανοποίηση της δημιουργίας της «κιβωτού» της ιστορικής μνήμης που στις μέρες μας ξεκινά το ταξίδι της στο χρόνο.