Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

Εκπαιδευτικά Τμήματα 2022-2023

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

Βιογραφικό Μητσιάνης Χρήστος

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Μητσιάνης Χρήστος μεγάλωσε στην Νάουσα, Ημαθίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας όπου ανέπτυξε ερευνητική και καλλιτεχνική εργασία στα Νέα Μέσα και συγκεκριμένα με εφαρμογή στο διαδραστικό – διαδικτυακό ντοκιμαντέρ.
Μέσα στην εργογραφία του έχουν βραβευτεί η ταινία μικρού μήκους «Fake Flowers» και το video art έργο “Kleps_ydra” το οποίο επιλέχθηκε και προβλήθηκε το 2016 στο 9ο Χειμερινό Φεστιβάλ Τεχνών (Σότσι, Ρωσία), στα πλαίσια της έκθεσης με επίκεντρο την οικολογία “Echoes of Eco”.
Επαγγελματικά έχει εργασθεί σε εταιρίες οπτικοακουστικών παραγωγών και διαφημίσεων όπου ανέπτυξε προτάσεις, συμμετείχε σε ομάδες υλοποίησης και διαχειρίστηκε έργα δημοσιότητας, προβολής και επικοινωνίας, για βιομηχανία, τουρισμό, ΔΕΘ Α.Ε., φιλανθρωπικά ιδρύματα, δήμους, εθνικούς φορείς, ΕΡΤ και OteTV. Από το 2018 εργάζεται ως καθηγητής φωτογραφίας και επιμελητής φωτογραφικών εκθέσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων σε καλλιτεχνικές δομές στην Ημαθία.
Παράλληλα εξετάζει διεπιστημονικά τον ρόλο και την χρήση της φωτογραφίας. H πρώτη προσέγγιση προέρχεται μέσα από τον συνδυασμό φωτογραφίας και ψυχολογίας. Τέλος, είναι κάτοχος παιδαγωγικής - διδακτικής επάρκειας και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, υλοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις ψηφιακές εφαρμογές την καινοτομία στο Τμήμα Πληροφορικής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Με στόχο να εμβαθύνει στο γνωσιακό αντικείμενο της ανάλυσης των δεδομένων και της μηχανικής μάθησης πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Αναλυτική των επιχειρήσεων και Επιστήμη των δεδομένων” της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.