Εκπαιδευτικά Τμήματα 2023-2024

 

Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

Εκδήλωση- Φόρουμ – Ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Ρόλοι και Ψυχική Υγεία της Γυναίκας του Σήμερα». PDF Εκτύπωση

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, ώρα 7μ.μ. στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Βέροιας.

Διοργάνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας .

 

Ένα θέμα που απασχολεί την διεθνή επιστημονική κοινότητα και εκδηλώνεται μέσα από πολυδιάστατες δυσκολίες και εκφάνσεις. Αφορά όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες και σαφώς δεν κάνει διακρίσεις λόγω εθνικότητας, θρησκείας ή οικονομικού επιπέδου.

Με τους πολυάριθμους καθημερινούς τους ρόλους και υποχρεώσεις οι γυναίκες βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση. Με αυτά τα επιστημονικά δεδομένα η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας αποφάσισε να παρουσιάσει και να συζητήσει τις πτυχές του ζητήματος μέσα από την επιστημονική ανάλυση διαφορετικών ειδικοτήτων αλλά και να προτείνει διεξόδους στη γυναίκα μέσα από τον πολιτισμό.

Για το θέμα θα συζητήσουν

κ. Λίλιαν Αθανασοπούλου, Ψυχίατρος Παίδων και Εφήβων, Συντονίστρια-Διευθύντρια ΕΣΥ Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου, η οποία θα αναλύσει το θέμα, « Η ψυχική υγεία της γυναίκας σήμερα

κ. Αντώνης Καραβασίλης, Σχολικός Ψυχολόγος και μέλος της δημοτικής επιτροπής ισότητας, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα, «Η ψυχική υγεία της έφηβης γυναίκας»

Δρ. Δημήτρης Ταχματζίδης, Φιλόλογος- Θεατρολόγος, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα, «Η ψυχική υγεία της γυναίκας και η τέχνη»

κ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Φιλόλογος, Γενική Διευθύντρια της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, η οποία θα παρουσιάσει στο κοινό τα προγράμματα πολιτισμού της ΚΕΠΑ, όπου μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι γυναίκες.

θα προβληθεί και το βίντεο της επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας που είναι ανεβασμένο στο youtube κανάλι του Δήμου Βέροιας και παρουσιάζει πέντε γυναίκες που διαπρέπουν σε παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα στην πόλη μας, ανατρέποντας έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, μιλούν για τις προκλήσεις και την εμπειρία από το χώρο εργασίας τους, όπως επίσης παρουσιάζει 12 γυναίκες, γεννημένες τους 12 μήνες του χρόνου, που χάρη στο ταλέντο, το δυναμισμό και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης τους άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία.

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου- Κελεπούρη, Εξελικτική και Σχολική Ψυχολόγος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κ. Συρμούλα Τζήμα.

 

Η Ψυχική Υγεία της γυναίκας δεν επηρεάζει μόνο την καθημερινότητα της ίδιας αλλά έχει μια δυναμική ώστε να επηρεάζει την καθημερινότητα όλης της οικογένειας και όσους την πλαισιώνουν.