Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

Ο Βαφτιστικός PDF Εκτύπωση
ο "Βαφτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας
 
Η δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα, "ο Βαφτιστικός", παρουσιάζεται σε πιανιστική εκδοχή το Σάββατο 7 Μαΐου στις 7:30 μμ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του πιανιστικού θεσμού "Το πιάνο, μακρινός φίλος, οικείος ξένος" που από το 2006 διοργανώνει με το τμήμα της η Πόπη Φιρτινίδου στη μνήμη της δασκάλας της Πόπης Χατζηδήμου, πρώτης καθηγήτριας πιάνου του ΔΩΒ. 
 
Ένας άκαπνος μοιχός, ένας πονηρούτσικος μπαρουτοκαπνισμένος, και δυο κυρίες έτοιμες να ανταποδώσουν τα ίσα μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων με αναίμακτο -βεβαίως- τέλος. Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής σιωπής λόγω της πανδημίας, οι δροσεροί χαρακτήρες του Σακελλαρίδη μάς μιλούν, μας τραγουδούν και μας χαρίζουν γέλιο και χαρά! Δεν είναι τυχαίο που πολλά από τα τραγούδια της οπερέτας αυτής τραγουδιούνται ακόμα σήμερα, 104 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση του έργου.  
 
Η εκδήλωση έχει εισιτήριο 6 ευρώ και τα έσοδα, όπως κάθε χρόνο, θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Ημαθίας "ο Άγιος Παρθένιος".