Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας PDF Εκτύπωση
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (ΔΦΚΒ)
Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης 2019-2020
Έναν σημαντικό διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης έργων για δύο κλασικές κιθάρες ολοκλήρωσε τον Απρίλιο το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (ΔΦΚΒ) με 27 συμμετοχές από Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ρουμανία, Ισλανδία, Χιλή, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Καναδά, Γερμανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και φυσικά Ελλάδα.
Ο Διαγωνισμός Σύνθεσης ήταν διετής, προκηρύχθηκε για τα έτη 2019 - 2020 και διενεργήθηκε υπό την επίβλεψη του εγνωσμένου κύρους συνθέτη και κιθαριστή Dusan Bogdanovic (SRB/USA).
Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας ο διαγωνισμός διεξήχθη κανονικά με τη χρήση της τεχνολογίας. Η κριτική επιτροπή συνεδρίασε διαδικτυακά και εξέδωσε αποτελέσματα.
Σειρά τώρα έχει η έκδοση των βραβευμένων έργων με χορηγία του διεθνούς Καναδικού Εκδοτικού Οίκου “Les Productions d’OZ”, που εξασφάλισε το ΔΦΚΒ. Η διεθνής αυτή έκδοση αποτελεί ορόσημο για το φεστιβάλ, καθώς διά αυτής προβάλλεται το έργο του φεστιβάλ και της διοργανώτριας ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας σε όλο τον μουσικό κόσμο και θα αποτελεί μόνιμη παρακαταθήκη του οράματός της για τον πολιτισμό.
 
Σε δεύτερο χρόνο, τα καταξιωμένα κιθαριστικά ντουέτα “Duo Melis” (Αλέξης Μουζουράκης - Susana Prieto), “D&A GuitarDuo” (Δημήτρης Κουρζάκης - Άγγελος Μπότσης) και “Duo Kontaxakis - Ivanovich” (Μιχάλης Κονταξάκης - Dejan Ivanovic) θα προσφέρουν στο φεστιβάλ την ηχογράφηση των βραβευμένων έργων, που θα κυκλοφορήσουν σε CD από την Πολωνική δισκογραφική εταιρία QBK Records. Το πρότζεκτ της έκδοσης και ηχογράφησης θα περιλαμβάνει το σύνολο των βραβευμένων έργων και θα έχει τον γενικό δίγλωσσο τίτλο:
“Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας 2019-2020: Βραβευμένα Έργα Διαγωνισμού Σύνθεσης”.
“Veria International Guitar Festival 2019-2020: Composition Competition Prized Works”.
Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης 2020
1ο Βραβείο: “Parhelia” του Konstantin Vassiliev_RUS
2ο Βραβείο: “Primera Linea” του Mauro Godoy Villalobos_SWE
3ο Βραβείο: “The Journey” του Francesco Sgambati_ITL
Βραβείο ηχογράφησης: “Repetitive Concert Etudes” του Gulli Bjornsson_ISL
Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης 2019
1ο Βραβείο: Egkainia του Κωνσταντίνου Μανωλκίδη_GRE
2ο Βραβείο: The Magic Phoenix του Konstantin Vassiliev_RUS
3ο Βραβείο: Prelude and Dance III & IV for two guitars του Σταύρου Αγγέλου_GRE
Κριτική Επιτροπή
Πρόεδρος:
Dusan Bogdanovic (SRB/USA), συνθέτης και σολίστ κιθάρας
Μέλη:
Αλέξης Μουζουράκης (GRE), σολίστ κιθάρας
Susana Prieto ((ESP), σολίστ κιθάρας
Νίκος Ντρέλας (GRE), συνθέτης
Feliu Gasul y Altisent (CAT), συνθέτης και σολίστ κιθάρας
Το ΔΦΚΒ του 2020 - με την εξαίρεση του Διαγωνισμού Σύνθεσης - αναβλήθηκε λόγω πανδημίας και θα διεξαχθεί 28 με 31 Οκτωβρίου 2020. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς, για άλλη μία χρονιά, σολίστ από το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα θα επισκεφθούν τη Βέροια, ενώ διαγωνιζόμενοι από όλο τον κόσμο αναμένονται στους καταξιωμένους πλέον Διαγωνισμούς του, με κορωνίδα το Διαγωνισμό Κοντσέρτου για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα!
Πληροφορίες - συμμετοχή: www.veriaguitarfestival.gr
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Κουρζάκης
Διοργάνωση: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας - Δημοτικό Ωδείο ΚΕΠΑ