Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

ΕΑΡΙΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ 2019 PDF Εκτύπωση
‘’Απλώνουμε τα χέρια στον ήλιο στον ήλιο
και τραγουδάμε και τραγουδάμε.
Το φως κελαηδάει, άιντε κελαηδάει
στις φλέβες του χόρτου και της πέτρας.
Άξιζε να υπάρξουμε για να συναντηθούμε.’’
 
Με τους στίχους αυτούς του Γ.Ρίτσου από την εαρινή συμφωνία θα ήθελα να ανοίξω ένα καινούργιο παράθυρο στο θεσμό που ξεκίνησε πέρσι το Δημοτικό Ωδείο  και η ΚΕΠΑ Δ.Βέροιας  ,στις δικές μας εαρινές συμφωνίες ,μουσική δωματίου  με την κλασική έννοια του όρου  αλλά και  μουσικές από τον Bach μέχρι τον Gerswin ,τους  Genesis και τους Jethro tull…
Πέτρος Ρίστας , Καλλιτεχνικός Δ/ντης Δ.Ω.Β
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Δευτέρα 1 Απριλίου 2019
οι << Art Various στη Νέα Υόρκη>>
Ένα ταξίδι από την αισθαντική ατμόσφαιρα του Secret Garden και τη μουσική κινηματογράφου μέχρι τα musicals του Broadway και τους ρομαντικούς δρόμους του Αργεντίνικου Τάγκο, οι Art Various σας περιμένουν συνταξιδιώτες στην Αντωνιάδειο  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας ,σε μία μοναδική φαντασμαγορική συναυλία. Συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο <<VOICES>> και η ομάδα σύγχρονου χορού της ΚΕΠΑ, υπό την καλλιτεχνική  δ/νση  της Μαυρέτας Λενικάκη.
 
Πρόκειται για μια μουσική περιπλάνηση σε ήχους της jazz μουσικής παρουσιάζοντας έργα των Gershwin, Bernstein, κ.α, που  περιλαμβάνει αποσπάσματα από γνωστά musicals για χορωδία και Σοπράνο. Aποσπάσματα από το secret garden με ταυτόχρονη προβολή εικόνων καθώς και έργα της jazz του Ilan Rechtman γραμμένα για κλασικό σύνολο (piano trio) σε πρώτη ερμηνεία στην Ελλάδα
 
Art Various
Mαριαλένα Παναγιωτοπούλου Soprano
Ευαγγελία Κουζώφ Βιολί
Στέλλα Τέρμπελη Βιολοντσέλο
Θανάσης Γοβατζιδάκης πιάνο
 
Ώρα έναρξης 8.00μ.μ.
 
Τρίτη 2 Απριλίου 2019
 Κουιντέτο πνευστών Thess Quintet αποτελούμενο από μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το project  «  H Ελληνική μουσική συναντά την Ελληνική ποίηση»
Ώρα έναρξης 8.30μ.μ.
Thess Quintet
Βιβή Παπαϊωάννου (φλάουτο)
Γιάννης Τσόγιας-Ραζάκοβ (όμποε)
Ρουσλάν Τσόγιας-Ραζάκοβ (κλαρινέτο)
Μαλίνα Ηλιοπούλου (φαγκότο)
Παντελής Φεϊζός (κόρνο)
 
Τετάρτη 3 Απριλίου  2019
το μουσικό σχήμα  Occam's Wounds,θα παρουσιάσει  μια διαδρομή στις κορυφαίες στιγμες της progressive rock σκηνής του 70 με διασκευές από μπαντες οπως Genesis, Jethro tull, Van der graaf generator κ.ά. καθώς και συνθέσεις της μπάντας
Occam’s Wounds
Χρήστος Σαρκατζής κιθάρες
Χρήστος Κουτσίδης Ηλεκ.Κιθάρα, Φλάουτο, Σαξόφωνο
Ελευθερία Ματσεντίδου , πιάνο- πλήκτρα – φωνή
Μέρκος Νεστορόπουλος, Ηλεκ. Κιθάρα, μπάσο 
Λευτέρης Στεφανόπουλος , μπάσο – φωνή
Δημήτρης Χατζηνικολάκης , ντραμς
Κώστας Πατρίκας , ηχοληψία
Ώρα έναρξης 8.30μ.μ.
 
Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 
θα παρουσιαστεί  η Μουσικοθεατρική παράσταση   ,της Οπερέτας   «Έτσι  είναι η ζωή….». Η οπερέτα  είναι  ένα αφιέρωμα  προς  στον  αγαπημένο  Έλληνα συνθέτη  Κώστα  Γιαννίδη  και βασίζεται εξολοκλήρου  στα  έργα του  . Θα  ερμηνευτεί  από  μια ομάδα τραγουδιστών ,νέων  καλλιτεχνών, σπουδαστών της  καθηγήτριας   κ. Ξ. Τσαβκοπούλου ,και μια  ομάδα χορευτών της σχολής μπαλέτου της κ. Μάρθας   Τασιούδη ,με την  κ. Μαρία  Αρουσάνοβα στο πιάνο και  την κ. Μάρω Ρωμανού στην αφήγηση. Στη παράσταση συμμετέχει και  μικτή Χορωδία . 
 
Ώρα έναρξης 8.30μ.μ.
 
Παρασκευή 5 Απριλίου 2019
 Cine-σθήματα, 
η μουσική του κινηματογράφου αλλιώς
 
Μια ασυνήθιστη προσέγγιση στην μουσική του κινηματογράφου τολμούν την, οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Γιάννης Στέφανος Βλάχος (βιολί) και Πόπη Φιρτινίδου (πιάνο). Αποφεύγοντας την πεπατημένη των σύντομων γνωστών θεμάτων που ακούμε ευχάριστα μεν, αλλά σχεδόν αφηρημένα πλέον, οι δύο μουσικοί μάς προσφέρουν ένα πρόγραμμα αποτελούμενο από έργα που κάποιες φορές γράφτηκαν ειδικά για να επενδύσουν μια ταινία, ενώ άλλες φορές χρησιμοποιήθηκαν σε κάποια σημαντικά φιλμ επιλεγμένα από τις καλύτερες σελίδες της λόγιας μουσικής.
 
Συγκεκριμένα, εκτός από έργα Beethoven, Ravel, Pärt και Wagner – Liszt, θα ερμηνευτούν και έργα των John Williams και George Gershwin που φτάνουν σε μας μέσα από μεταγραφές αφιερωμένες σε δύο από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του βιολιού που ανέδειξε ο 20ος αιώνας, τους  Jascha Heifetz και Itzhak Perlman. 
 
Το απαιτητικό και πολυπρόσωπο πρόγραμμα αναδεικνύει στον μέγιστο βαθμό τόσο το βιολιστικό ρεπερτόριο, όσο και τις ερμηνευτικές απαιτήσεις που κρύβονται μέσα στα πολλαπλά γυρίσματα της μουσικής, καθιστώντας την μουσική δωματίου μια εξαιρετικά γοητευτική και τελικά ανταποδοτική ψυχική ακροβασία μουσικών και κοινού. 
 
Ώρα έναρξης 8.30μ.μ.
 
Εαρινές Συμφωνίες 2019
1-5 /4 2019 , Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Διοργάνωση : Δημοτικό Ωδείο – ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ για μαθητές (Σχολείων , Ωδείων κ.α.) , ΑμΕΑ, Ανέργους
Και 5€για ενήλικες
Πληροφορίες 2331078100 και 2331078120