Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2020-2021

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ και ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ / εγκαίνια έκθεσης στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών PDF Εκτύπωση
Η έκθεση θέλει να δείξει εναλλακτικές λύσεις στη διάθεση του ελεύθερου χρόνου μας. Θα προσπαθήσει να δείξει αντικείμενα αλλά και θεματολογίες που συγκινούν τόσο, ώστε να αποφασίσει κάποιος να τους αφιερώσει τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο του και όχι μόνο.
 
Η έκθεση παράλληλα θα προσπαθήσει και κάτι άλλο. Να ξεφύγει από τα καθιερωμένα, να δείξει επιλογές που δεν είναι τόσο γνωστές.
 
Μπαίνοντας κάποιος στον κόσμο των συλλεκτών και των δημιουργών, θα διαπιστώσει ότι οι επιλογές που έχει είναι ανεξάντλητες. Έγκειται στον καθένα να εκτιμήσει ποια από αυτές είναι πιο κοντά του, ποια θεωρεί ότι του προσφέρει τη μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση. Γιατί όλα αυτά πρώτιστα πρέπει να ικανοποιούν τον συλλέκτη ή τον δημιουργό.
 
Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που μας κατευθύνει σε μια μονοσήμαντη ζωή, ας μην το αποδεχθούμε. Ας αφήσουμε τη φαντασία να μας οδηγήσει σε ένα νέο κόσμο, σε ένα κόσμο που θα είναι δικός μας, σε ένα κόσμο που θα μας βγάλει από την καθημερινότητα, θα μας ανοίξει νέους ορίζοντες. Γιατί η ενασχόληση με όλα αυτά θα μας οδηγήσει νομοτελειακά σε νέες αναζητήσεις, θα κινήσει το ενδιαφέρον μας για την προέλευση, την αξία, την ιστορία, τη χρηστικότητά, την τεχνική τους και όπου αλλού.
 
Με την ευχή να υπάρξει και επόμενη φορά με ακόμα μεγαλύτερη θεματολογία και περισσότερες συμμετοχές σας προσκαλούμε να χαρείτε την έκθεση. Ελπίζουμε ότι η έκθεση θα ικανοποιήσει όσους ανήκουν ήδη στον «κόσμο» αυτό, αλλά το κυριότερο ότι θα αποτελέσει το κίνητρο για όσους δεν ανήκουν, να τον εξερευνήσουν και γιατί όχι να τους παρασύρει μαζί  …
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΈΚΘΕΣΗΣ ¨ΣΑΒΒΑΤΟ 23/3/2019 , ώρα 6.30μ.μ / Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
 
Διάρκεια Έκθεσης έως 31/3