Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2020-2021

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

Δράσεις δημιουργικότητας για τα παιδιά της Βέροιας και για ηλικίες 8-12 ετών. PDF Εκτύπωση
Η «Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017» συνεχίζεται από τις 22 Αυγούστου  από την Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου». Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, σας παρουσιάζουμε τις υπόλοιπες δράσεις δημιουργικότητας για τα παιδιά της Βέροιας και για  ηλικίες 8-12 ετών.
 
Θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο» η βιβλιοθήκη μας και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, προσκαλούν γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!
 
Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά προσφέροντας δράσεις  για παιδιά ηλικίας από 8 – 12 ετών. Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία «πλέκονται» ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, «χτίζονται» κοινότητες και ισχυρές φιλίες. Είναι σημεία συνάντησης αλλα και δημιουργικά σημεία με εργαστήρια ζωγραφικής, αναζητούμε σημεία στα βιβλία, με παιχνίδια ισορροπίας και ευλυγισίας, σημεία ευφάνταστα και συναρπαστικά, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, για να συνεχίσουν να  περνούν ένα όμορφο και διαφορετικό καλοκαίρι στην πόλη μας… 
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα για τις υπόλοιπες δράσεις μας 
 
Περιπέτειες από σημείο σε σημείο στην Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» για 8-12 ετών. Ώρες  10-12 μ.μ. 
 
Πρόγραμμα δράσεων Καλοκαιρινή Εκστρατείας 2017 για Αύγουστο και Σεπτέμβριο 
 
Αύγουστος 
 
Τρίτη 22 Αυγούστου Το σημείο Βρασμού- εργαστήριο καταπολέμησης θυμού.
 
Πέμπτη 24 Αυγούστου Από σημείο σε σημείο – Ενώνουμε κουκίδες  στο χαρτί 
 
Τρίτη 29 Αυγούστου Ζωγραφική με κουκίδες – Στο εργαστήριο του Ζωρζ Σερά 
 
Τετάρτη 30 Αυγούστου  Εργαστήριο emoticons, με σημεία στίξης, γράμματα και αριθμούς φτιάχνουμε φιγούρες και εκφράσεις προσώπων.
 
Πέμπτη 31 Αυγούστου Από σημείο σε σημείο- φτάνω στον ουρανό. Τρισδιάστατες κατασκευές.
 
Σεπτέμβριος
 
Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου  Ζωγραφική με σταγόνες στο ατελιέ του Τζάκσον Πόλλοκ 
 
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου Σήματα Μορς. Ένα αλφάβητο από τελείες και παύλες
 
Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου Τελετή λήξης. Οι περιπέτειες των σημείων αφηγούνται τις ιστορίες τους στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης.
 
Πληροφορίες –Δηλώσεις συμμετοχής : Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου»
Θ. Ζωγιοπούλου 5 – 3ος όροφος, 
τηλ. 23310-24879 (Βούλα Κοτσάλου)
 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
https://www.facebook.com/demotike.beroias