Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

"Τα γενέθλια της Ινφάντα" του Όσκαρ Ουάιλντ PDF Εκτύπωση
Χορευτές του Βορρά 
 
ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ , Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 ώρα 9.00μ.μ
 
Το έργο, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ αφηγείται την ιστορία της όμορφης Ινφάντα, της διαδόχου του ισπανικού θρόνου θα ανέβει στο Βασιλικό Θέατρο στις 11 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Δάσους με την υπογραφή του ΚΘΒΕ.
 "Τα γενέθλια της Ινφάντα" του Όσκαρ Ουάιλντ
 
Στα δωδέκατα γενέθλια της όμορφης Ινφάντα, της διαδόχου του ισπανικού θρόνου, μία σειρά από διασκεδάσεις ευφραίνουν την εορτάζουσα. Ομολογουμένως, η καλύτερη παράσταση είναι ο ζωώδης χορός ενός παραμορφωμένου νάνου, ο οποίος για μια στιγμή πίστεψε ότι η Ινφάντα τον αγάπησε… Αναζητώντας την στο παλάτι, αντικρίζει ένα φρικτό τέρας, το οποίο δεν είναι άλλο παρά η αντανάκλασή του. Θρηνεί από ντροπή και ξεψυχά. Όταν η πριγκίπισσα πληροφορείται ότι ο νάνος δεν θα ξαναχορέψει προστάζει περιφρονητικά: «Στο μέλλον, φροντίστε όσοι έρχονται να με διασκεδάσουν να μην έχουν καρδιά».
 
Η καρδιά του νάνου ραγίζει και της Ινφάντα πετρώνει.  Το άσχημο αυτοκαταστρέφεται συμπαρασύροντας το όμορφο. Ο θάνατος της ασχήμιας παγώνει την ομορφιά. Το όμορφο δεν υπάρχει δίχως το άσχημο. Τι είναι όμορφο; Το αρμονικό ή το έχον αναλογία; Το ιδιοφυές ή το έχον συναίσθημα; Γιατί αναγνωρίζουμε πιο εύκολα τις ποιότητες του άσχημου;
 
Απ’ τη μια τα κατεστημένα πρότυπα χειραγωγούν την αισθητική και απ’ την άλλη τα συστατικά του άσχημου και του όμορφου αναμιγνύονται  παράγοντας μία υπέρτερη αταξία: την Τέχνη,  η οποία απεικονίζει το άσχημο με ωραίο τρόπο. Η αντανάκλαση του Νάνου υπήρξε φρικτή, η ηχώ της ψυχής του όμως άγγιξε το άπειρο και είναι σίγουρα γοητευτικότερη από την τραχιά και περιπαικτική περιφρόνηση της Ινφάντα.
 
Συντελεστές 
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Tατιάνα Παπαδοπούλου
Χορογραφία: Τ.Παπαδοπούλου,Α.Κουτσικοπούλου σε συνεργασία με τους χορευτές.
Δραματολογική Σύνθεση: Κατερίνα  Διακουμοπούλου
Μουσική επιμέλεια : , Bach,Betthoven,Schubert,Σουσάμογλου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Μαρία Παπαδοπούλου, Δέσποινα Τουντουτσόγλου
Χορεύουν: Αντωνίου Έρρικα, Γυρτάτου Γαλήνη,  Καπίδου Σταυρούλα,  Κλέπκου Ειρήνη-Ερωφίλη, Μαργαρίτης Δημήτρης, Μπαγιώργος Ηλίας, Μπέικο 'Έλιο-Φοίβος,  Φάλλα Αλεξί
 
Είσοδος 10€
 
Προπώληση εισιτηρίων: (Έναρξη προπώλησης Δευτέρα  25/01 )
 
ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, Π.Μελά & Μπιζανίου γωνία, τηλ 2331078100
 
Βιβλιοπωλείο  ΕΠΙΚΑΙΡΟ, Βενιζέλου  36, τηλ.2331024612
 
Καφέ ΜΠΡΙΚΙ, Μητροπόλεως  44, τηλ. 2331020201
 
Ουζερί  ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ, Μητροπόλεως 12  τηλ.   2331120327
 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας