Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

1000 ΛΕΞΕΙΣ …ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ PDF Εκτύπωση
έκθεση ζωγραφικής με χαρτί εφημερίδας και όχι μόνο….
 
Ο άνθρωπος σκέπτεται πάντα με λέξεις,  τις οποίες συλλαβίζει σιωπηλά, χωρίς να το καταλάβει. Οι ίδιοι οι αριθμοί στο πεδίο της σκέψης  είναι λέξεις που συλλαβίζουμε και αντιστοιχούν σε ποσότητες και σε σχέσεις μεταξύ τους.
 
Κατά συνέπεια ο άνθρωπος διαλέγει και χρησιμοποιεί τις λέξεις  στη φάση της σκέψης και της έκφρασής της αλλά και στη λειτουργία της αισθαντικότητας,  διότι τα συναισθήματα πάλι εκφράζονται με λέξεις.
Με λέξεις λειτουργεί η ζωή από τη στιγμή  που το παιδί μαθαίνει να μιλάει. 
 
Μεγαλώνοντας οι σκέψεις γίνονται τρόπος ζωής , τρόπος ομιλίας,
τρόπος έκφρασης, τρόπος σύγκρισης. Ξεκινάει μια διαδικασία που παρέχει τη δύναμη της δημιουργίας σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής: στις σχέσεις, στις συναλλαγές όλων των επιπέδων, στις καλλιτεχνικές εκφράσεις όπως την ποίηση, τον γραπτό λόγο, το μουσικό λόγο τη ζωγραφική και τη γλυπτική. 
Όλα γίνονται μια όμορφη εικόνα, οπτική, πνευματική, ακουστική. 
Δε θα μπορούσε να υπάρχει τέχνη,  εάν δεν υπήρχε η ανάγκη της επικοινωνίας, η οποία ανάγκη γίνεται αφορμή της έκφρασης 
με όλους τους τρόπους. 
 
Τα λόγια αποκτούν νόημα, χρώμα, ήχους, προκαλούν συναισθήματα, εικόνες, μορφές. Φωτογραφίζεται, έτσι, ο εσωτερικός και εξωτερικός κόσμος των ανθρώπων και εκεί, επεμβαίνουμε εμείς με την προσωπική μας συμμετοχή .
 
Στα έργα μου ενσωματώνω  αυτές τις φωνές που βρίσκω μέσα σε ευτελές υλικό, όπως οι εφημερίδες ή τα περιοδικά  και τις ξαναπαρουσιάζω με άλλον τρόπο,  εκείνο που εκφράζει τα δικά μου συναισθήματα, και τότε παίρνουν ένα καινούργιο χρώμα διότι έτσι τις βλέπω, σαν παλέτα στα χεριά μου.
Η σκέψη προκαλεί την εικόνα και τα συναισθήματα αλλά και η εικόνα προκαλεί συναισθήματα και σκέψη.
 
Σε μια εποχή που αιμορραγεί οικονομικά, εκεί που οι περισσότεροι άνθρωποι δε πιστεύουν σε αξίες, θέλω και επιμένω να βλέπω διαφορετικά τον κόσμο γύρω μου.
 
Όταν η εσωτερική φωνή του καλλιτέχνη θέλει να ακουστεί δεν υπάρχουν υλικά εμπόδια να τη σταματάνε. Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα καλύτερο κόσμο με τα πιο απλά υλικά που
ενώ εύκολα πετάμε, αφού τα χρησιμοποιούμε,  μπορούνε τα ίδια 
να αποκτήσουν ξανά αξία μεταφέροντας ακέραιο όμως,  το μήνυμά μας.
 
daniela busato
 
09/01 Έως 25/01 , ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ , 2ος όροφος (είσοδος ελεύθερη) 
 
Εγκαίνια Σάββατο 09/01 , ώρα 19.00
 
Με την υποστήριξη της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας