Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

Το γλυκό σπίτι των Χριστουγέννων! Από την Κ.Ε.Π.Α. στο Αρχοντικό Σαράφογλου! (για ενήλικες) PDF Εκτύπωση
7 – 10/12
 
Χριστούγεννα… τα σπίτια  στολίζονται και  το κλίμα  γίνεται αισιόδοξο και γιορτινό. Με το δικό μας «σπίτι των Χριστουγέννων» θα ταξιδέψουμε  στον κόσμο  και  θα  γνωρίσουμε  τις παραδόσεις των λαών με τον πιο γλυκό τρόπο: μέσα από γεύσεις αιώνων και παραδοσιακά γλυκά που θα δημιουργήσουμε οι ίδιοι. 
 
Δευτέρα 7/12
«Ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι να μυρίσει…»
Ελλάδα  κουραμπιέδες/μελομακάρονα
Ξεκινώντας από την Ελλάδα, τόσο οι κουραμΙιέδες όσο και τα μελομακάρονα έχουν ξεχωριστή θέση στα γιορτινά τραΙέζια και στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του σπιτιού. Η Παράδοση απαιτεί να φουρνίσουμε και να μελώσουμε, γεμίζοντας το σπίτι με υΙέροχες μυρωδιές.
Θα ακολουθήσει Βεγγέρα.
 
Τρίτη 8/12
«Merry Christmas»
Aγγλία Christmas pudding (plum pudding)
Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα χρονολογείται απο το Μεσαίωνα, είναι το εθνικό γλυκό της Αγγλίας και γίνεται με πολλούς τρόπους. Κάθε οικογένεια έχει και τον δικό της. Λέγεται ότι αν η Παρασκευή της είναι καλή, τότε η Christmas pudding μπορεί να διατηρηθεί για έναν ολόκληρο χρόνο.
Παράλληλα, θα σερβίρεται Τσάι (Tea party) 
 
Τετάρτη 9/12
«Βuon Natale»
Ιταλία Panettone (γλυκό «καρβέλι ψωμί»)
Είναι ένα παραδοσιακό «ψωμένιο» γλυκό. Η λέξη panettone Προέρχεται αΙό την ιταλική λέξη «panetto» που σημαίνει μικρό καρβέλι ψωμί και ετοιμάζεται συνήθως, τις ημέρες των Χριστουγέννων τόσο στην Ιταλία, όσο και στη Βραζιλία, τη Μάλτα, τη Γερμανία και την Ελβετία, ενώ αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Μιλάνου.
«joyeux noel»
Γαλλία Buche de Noel (κορμός για φάγωμα) 
Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, με καταγωγή αΙό τη Γαλλία, που συναντάται όμως και σε άλλες γαλλόφωνες περιοχές. Όπως μαρτυρά και το ίδιο του το όνομα, το συγκεκριμένο γλυκό φτιάχνεται και στολίζεται έτσι ώστε να μοιάζει με κορμό ξύλου έτοιμο να καεί στο τζάκι.
 
ΠέμΙτη 10/12
«Frohe Weihnachten»
Γερμανία Stollen (το «χιονισμένο» καρβελάκι)
Είναι ένα είδος κέικ σε σχήμα καρβελιού, που περιέχει αποξηραμένα φρούτα, ζάχαρη άχνη, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά ή γλάσο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γερμανικό γλυκό των Χριστουγέννων.
 
Υπεύθυνος chef : Γιάννης Σαμούκας
Επιμέλεια – Οργάνωση : Νανά Καραγιαννίδου
Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής : 233107800