Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

100 νέοι Μουσικοί από όλη την Ελλάδα στο Χώρο Τεχνών Δήμου ΒΕΡΟΙΑΣ! PDF Εκτύπωση
Στο πλαίσιο των εορταστικών  εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Βέροιας, η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας φιλοξενεί 100 νέους μουσικούς από κάθε γωνιά της Ελλάδος, σε μια συναυλία – αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι.
 
 Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία  Νέων Ελλάδος, με μόλις ένα χρόνο ζωής, έχει ανοίξει πανιά και «εν χορδαίς και οργάνοις» επισκέπτεται την πόλη μας. Με θέρμη ψυχής, καθαρή καρδιά και ολόφρεσκα όνειρα, νέοι και νέες, συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους, την αγάπη τους για τη μουσική και το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο. Με υλικά πλούσια σε φως, δράση και αντοχές ,φρέσκα νιάτα, σηκώνουν  τα μανίκια τους  και χαράζουν  με τις νότες τους, ένα αξιοσέβαστο και καλά αρχιτεκτονημένο πεντάγραμμο με ορίζοντα διαρκείας. Δε φοβούνται, βάφουν τα όνειρά τους με χρώματα ελπίδας και μέσα από τη μουσική τους ορχήστρα , διδάσκουν την δύναμη... κρατώντας το πιο ανθεκτικό κλειδί. Το Κλειδί του Σολ….
 
H συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, ώρα 8.30 μ.μ στο Χώρο Τεχνών.Θα ακουστούν συνθέσεις των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Λοϊζου. Στ. Κουγιουμτζήκ.α.  
 
Συντελεστές 
 
Διευθύνει : Βαγγέλης Αραμπατζής
 
*Συμμετέχουν οι Τραγουδιστές της Σ.Ο.Ν.Ε.
 
*Ελένη Βουγιατζή
*Όλγα Νεράντζη
 
*Φιλική Συμμετοχή του Τενόρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μπάμπη Βελισσάριου.
 
*Ενορχηστρωτές των τραγουδιών της Σ.Ο.Ν.Ε.
 
*Γιώργος Ταπές
*Βαγγέλης Αραμπατζής
*Στέφανος Κεμανεντζής
*Ντίνος Αραμπατζής
 
*Είσοδος 5 € , Πληροφορίες Γραφείο Προγραμματισμού και Οργάνωσης Παραγωγής Κ.Ε.Π.Α τηλ 2331078120  και Γραμματεία Κ.Ε.Π.Α. 2331078100
 
 
*ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ.
 
*Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το έτος 1993, ασχολείται από μικρή ηλικία με την μουσική, ενταγμένος σε Παιδικές Χορωδίες και μουσικές σπουδές σε Ωδεία.
-Αξίζει να σημειωθεί, ότι σημαντική υπήρξε αρχικά η βοήθεια των μαθημάτων μουσικής, που έλαβε από την καθηγήτρια κ. Ilona Welther.
Το 2007 υπήρξε πρωταγωνιστής, της Παιδικής Όπερας ''Χένσελ & Γκρέτελ'', όπου για πρώτη φορά Πανελλαδικώς, θεσπίστηκε & καθιερώθηκε το Φεστιβάλ, ''Παις Όπερα'' (2007), μια σύμπραξη: ''της Όπερας Θεσσαλονίκης, του Κρατικού ωδείου, του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης & του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟ)''.
*Είναι Αριστούχος των πτυχίων: Πιάνου (τάξη καθηγήτριας κ. Αρουτιούνοβα), Ωδικής, Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, (τάξη καθηγητού κ. Δεληδήμου), Βυζαντινής Μουσικής (τάξη καθηγητού κ. Χριστοδούλου), Πτυχίο & Δίπλωμα Μονωδίας (τάξη καθηγητού κ. Αραμπατζή). Σύνθεση σπουδάζει με τον Μαέστρο και Καθηγητή Αν. Θεωρητικών κ. Λ. Δεληδήμο & μαθήματα Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Διεθνούς Φήμης Μαέστρο, συνθέτη και καθηγητή κ. Γιάννη Καρκάλα.
*Από το 2011, Ιδρύει & Διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος ''Σ.Ο.Ν.Ε.'' (Με νέα παιδιά, μουσικούς, από όλη την Ελλάδα), η οποία έχει συμμετάσχει σε αξιόλογες Συναυλίες, με στόχο την κοινωνική προσφορά.
*Στις 12/10/12, Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης & το Υπουργείο Παιδείας - Πολιτισμού, τιμούν την Σ.Ο.Ν.Ε. & τον μαέστρο της, για τις αξιέπαινες προσπάθειές τους μέσω των νέων ανθρώπων, στον Πολιτισμό.
*Στις 7/4/13, Η Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Μ.Ε.Β.Ε.), τιμά με Έπαινο την Σ.Ο.Ν.Ε. & τον μαέστρο της, για την συμπλήρωση των 2 ετών από την Ίδρυσή της αλλά και για το κοινωνικο-πολιτιστικό της έργο.
 
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Ο.Ν.Ε.)
*Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2011, με εμπνευστή και ιδρυτή της τον Βαγγέλη Αραμπατζή.
Η Σ.Ο.Ν.Ε. αποτελείται από νέους, ηλικίες (13-30) χρονών, από όλη την Ελλάδα.
*Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ορχήστρας πραγματοποιήθηκε στις 4/9/2011, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο ''Τσούκες'' του Δρυμού Θεσσαλονίκης, (αφιερωμένη στο ''ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ'').
*Στις 11/12/2011, εμφανίστηκε στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ) Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε, Έκτακτη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία για το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
*Η επίσημη Συναυλία της Ορχήστρας, στις 18/12/2011 με σκοπό, να πραγματοποιήσει την Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Θεσσαλονίκης, του 2011, όπου ήταν αφιερωμένη στο ''ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ'' και έλαβε χώρα, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
*Στις 12/5/2012, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, πραγματοποίησε, την Εναρκτήρια - Επετειακή Συναυλία της Θεσσαλονίκης, (''Βραδιά Μουσικής για την Θεσσαλονίκη''), στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.
*Στις 12/10/12, Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης & το Υπουργείο Παιδείας - Πολιτισμού, τιμούν την Σ.Ο.Ν.Ε. & τον μαέστρο της, για τις αξιέπαινες προσπάθειές τους μέσω των νέων ανθρώπων, στον Πολιτισμό.
*18/11/2012, Νέοι Μουσικοί από όλη την Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη ήταν ο τίτλος της Συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Νεότητας - Αθλητισμού & Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
*Στις 7/4/13, Η Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Μ.Ε.Β.Ε.), τιμά με Έπαινο την Σ.Ο.Ν.Ε. & τον μαέστρο της, για την συμπλήρωση των 2 ετών από την Ίδρυσή της αλλά και για το κοινωνικο-πολιτιστικό της έργο.
*Στις 11/5/2013 η Κρατική Τηλεόραση πρόβαλε την εμφάνιση της Σ.Ο.Ν.Ε. στην εκπομπή της ΝΕΤ στην ''Υγειά μας''.
*Στις 21/6/2013, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής ο Δήμος Βόλου διοργάνωσε Συναυλία, όπου ήταν προσκεκλημένη η Σ.Ο.Ν.Ε. για να παίξει στον Αύλειο Χώρο του Ι. Ναού της Αναλήψεως του Σωτήρος. Με το πέρας της Συναυλίας η Σ.Ο.Ν.Ε. τίμησε τον Συνθέτη & Μαέστρο Γιάννη Καρκάλα για την προσφορά του στον Πολιτισμό με τη διάδοση & εξύψωση της χορωδιακής Μουσικής.
Αυτό το οποίο ξεχωρίζει στην Σ.Ο.Ν.Ε. είναι οι σχέσεις μεταξύ των παιδιών, η ομαδικότητα και η άψογη συνεργασία όλων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε κάθε εμφάνισή τους.
 
* ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
*Δ/ντής: Αραμπατζής Βαγγέλης.
*Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Σ.Ο.Ν.Ε. Κορτέσα Κεραμάρη.
 
Η Παιδική Χορωδία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος απαρτίζεται από παιδιά ηλικίας (10 – 25 ετών), με μαέστρο τον Βαγγέλη Αραμπατζή.
Στις 7/4/13, στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Μουσική Εταιρία Βορείου Ελλάδος τίμησε με Έπαινο την Σ.Ο.Ν.Ε. (Ορχήστρα), για τη συμπλήρωση των 2 ετών από την Ίδρυσή της αλλά & για το κοινωνικοπολιτιστικό της έργο, στην οποία εκδήλωση συμμετείχε και η Χορωδία της Σ.Ο.Ν.Ε.
Η Χορωδία της Σ.Ο.Ν.Ε. εδραιώθηκε τον περασμένο Μάιο με την εμφάνισή της στην Εκπομπή της ΕΡΤ ‘’Στην Υγειά μας’’, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. 
Στις 21/6/13 ‘’Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής’’ εμφανίστηκε στον Ι. Ναό της Αναλήψεως Βόλου.
Η Παιδική Χορωδία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος υπάγεται στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος και οι εμφανίσεις της Σ.Ο.Ν.Ε. απαρτίζονται και από τα 2 σύνολα (Ορχήστρας – Χορωδίας). 
Η Σ.Ο.Ν.Ε. συμμετέχει συχνά σε Συναυλίες Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα. 
Σκοπός της Χορωδίας της Σ.Ο.Ν.Ε. είναι, τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτήν, να γνωρίσουν την Χορωδιακή Μουσική και εν συνεχεία την συνεργασία και την Ομαδικότητα για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα σε κάθε εμφάνισή τους.
 
*ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ Σ.Ο.Ν.Ε. η ''Μέριμνα Παιδιού''.