«ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ –ΔΗΜΗΤΡΑ,ΑΡΤΕΜΙΣ,ΑΡΙΑΔΝΗ» χοροθεατρικό δρώμενο στο Χώρο Τεχνών
H Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" και η ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ” ετοίμασαν τη χοροθεατρική παράσταση "ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", την οποία παρουσιάζουν σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ, στο Χώρο Τεχνών. Η είσοδος για την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μια χορευτική τριλογία «Δήμητρα, Άρτεμη, Αριάδνη» και αποτελεί μια καλλιτεχνική έρευνα της ομάδας δρυός τόποι και της Άννας Λάζου ειδικότερα στα θέματα της αρχαίας όρχησης, στη διαχρονική σημασία και διάσταση της θέσης της γυναίκας κατά την ελληνική αρχαιότητα και της ελληνικής ποίησης, που φέρει το γενικότερο τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Οι τρεις μορφές, Δήμητρα, Άρτεμη, Αριάδνη προσεγγίζονται με βάση τρία ποιητικά κείμενα: «Αγέλαστη Πέτρα της Δήμητρας» – της Λέτας Κουτσοχέρα, «Ύμνος στην Άρτεμη», απόσπασμα από τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη (στα αρχαία ελληνικά) και «Αριάδνη» της Μαρίας Κέκκου. Με αφορμή τις τρεις μυθικές γυναικείες μορφές η χοροθεατρική παράσταση της δρυός τόποι παρουσιάζει όψεις του στοιχείου της «προμηθεϊκότητας» της γυναίκας, ως ενός αρχέτυπου γνώσης, γέννησης και αναγέννησης μέσα από την δοκιμασία και τον πόνο. Το δρώμενο ολοκληρώνεται με μουσικοχορευτική απόδοση ποιητικού αποσπάσματος από το έργο της συγγραφέως και ποιήτριας Γιώτας Φωτιάδου, ΧΑΪΚΟΥ, με τίτλο «Άσμα Αιώνων», σαν ένας ύμνος στην διαδικασία οδύνης και γέννησης στην ανθρώπινη εμπειρία που και τα δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, διαιωνίζουν. Οι χορογραφίες διαπλέκονται με τη φωνή είτε με τη μορφή της θεατρικής απαγγελίας είτε με τη μορφή του τραγουδιού και προτείνουν εκτός των άλλων μια σύζευξη στοιχείων της αρχαίας όρχησης με το σύγχρονο χοροθέατρο καθώς και την ιαπωνική παραδοσιακή και σύγχρονη τέχνη του χορού. Η μουσική επίσης συνδέει σύγχρονα και παραδοσιακά στοιχεία, φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους.
Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης Η Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης λειτουργεί από το 1991 στο θέατρο Δόρα Στράτου ως πρωτοβουλία του Προέδρου καθηγητή Άλκη Ράφτη και περιλαμβάνει φοιτητές, χορευτές, ηθοποιούς, πανεπιστημιακούς δασκάλους και άλλους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ιδιομορφία της ομάδας είναι ότι συνδυάζει την επιστημονική έρευνα με την καλλιτεχνική αναζήτηση. Η θεωρητική έρευνα έχει αποδώσει τη δημοσίευση πολυάριθμων βιβλίων, άρθρων και επιστημονικών ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια. Η πρακτική εφαρμογή περιλαμβάνει μαθήματα χορού, σεμινάρια και καλλιτεχνικές παραστάσεις. Στο πρόγραμμά της συνδυάζονται η θεωρητική και πρακτική μελέτη και έρευνα, τόσο της ελληνικής αρχαιότητας (όρχηση, μουσική, αρχαίο δράμα), όσο και διαφορετικών χορευτικών παραδόσεων (σύγχρονος ελληνικός και παραδοσιακός, ινδικός, ανατολίτικος, αφρικάνικος, ιαπωνικός, σύγχρονος χορός κ.ά). Επίσης μελετώνται μορφές χοροθεραπείας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Σκοπός της ομάδας είναι η παραγωγή χοροθεατρικής παράστασης, που θα εντάσσεται στο πρόγραμμα του Θεάτρου Δόρα Στράτου το καλοκαίρι. Την ομάδα συντονίζει η Άννα Λάζου, Λέκτορας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών - σκηνοθέτις.
δρΥός τοΠοι Η ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα «δρΥός τόΠοι» δημιουργήθηκε από το 2004 από την Άννα Λάζου ως μετεξέλιξη της Θεατρικής Πρωτοβουλίας Νέων ΔΡΥΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρουσιάσει σειρά παραστάσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 'Δρυς, Δράση, Δράμα', τρεις λέξεις με την ίδια ετυμολογική ρίζα, που συμβολίζουν το ενδιαφέρον της ομάδας για την προσέγγιση του θεάτρου μέσα από μια ανθρωπολογική προοπτική. Η μελέτη των θρησκευτικών πρακτικών, από όπου προέρχεται το θέατρο, όπως η δενδρολατρεία, κατευθύνει την εργασία της ομάδας μέσω του συνδυασμού μοντέρνων και μεταμοντέρνων στοιχείων, παράλληλα με πολυάριθμες ανταλλαγές τέχνης και έρευνας. Το σώμα στις παραστατικές τέχνες είναι ένα από τα πρωταρχικά ενδιαφέροντα των συντελεστών της. Στο ενεργητικό της έχει το χορο-θεατρικό δρώμενο: ‘Νέκυια- αρχέγονο παιγνίδι μεταμόρφωσης΄, την παράσταση Wittgenstein – Βιτγκενστάιν, Νέκυια - Το αρχέγονο ταξίδι, Αντιγόνη του Σοφοκλή και Αγριοτριαντάφυλλα – Μυστήριον, χοροθεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το μουσικό έργο του Γιάννη Χρήστου (1926 – 1970), Το τραγούδι του ήλιου – παιδικό διαδραστικό παραμύθι της Λέτας Κουτσοχέρα, το χοροθεατρικό δρώμενο Γυναίκα Προμηθέας.
Βιογραφικά μελών
Άννα Λάζου Διδάσκει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπηρετεί στο ίδιο Πανεπιστήμιο ως επιστμονική συνεργάτης από το 1992 και λέκτορας από το 2009, σπούδασε Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1980) και στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1984 – 1990) (Φιλοσοφία του Νου, Λογική, Αισθητική, Πολιτική Φιλοσοφία, Επιστημολογία) και Θέατρο στην Αθήνα (Δραματική Σχολή Β. Ρίτσου) και είναι διδάκτορας Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2006). Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν κυρίως άρθρα και μελέτες σχετικά με θέματα Σύγχρονης Φιλοσοφίας, Ιστορίας της Φιλοσοφίας, Φιλοσοφίας του Νου, Φιλοσοφίας και Ιστορίας του Θεάτρου και του Χορού. Από το 1992 συντονίζει την ομάδα μελέτης της αρχαίας όρχησης στο Θέατρο της Δόρας Στράτου. Συνθέτει και σκηνοθετεί πειραματικές παραστάσεις θεάτρου και χοροθεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: “Αντιγόνη” (Σοφοκλή), “Όρνιθες”, “Ειρήνη” (Αριστοφάνη), “Ιππόλυτος”, “Βάκχες” (Ευριπίδη), “Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων” (Μπρεχτ), “Έρως Πυγμάχος”, “Στα ίχνη του Διονύσου”, “Πανδρυμία”, “Εκ Δρυός και Πέτρας”, “Διόνυσος: Δέσμιοι της Αυταπάτης”, “Νέκυια – Αρχέγονο Ταξίδι”, “Witggenstein – Βιτγκενστάιν”, “Αγριοτριαντάφυλλα – Μυστήριον”, “Γυναίκα Προμηθέας” κ.α. Πρόσφατα διοργάνωσε σειρά σεμιναρίων “Σύγχρονες Χρήσεις του Χοροθεάτρου στη δια βίου μάθηση” με διδάσκοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατες δημοσιεύσεις της: “Ψυχονοητικά Γεγονότα και η επί σκηνής δράση του ηθοποιού”, περιοδικό Θεατρογραφίες, Νοέ-Δεκ. 2008 και “The Diachronic Character of the Dionysian”, Πρακτικά διεθνούς συνεδρίου “Musiques, Rhythmes et Dances dans l’ Antiquite”, Εκδόσεις Presses Universitaires de Rennes, Σεπτ 2010κ.ά.
Katsura Kan Γεννήθηκε στο Κιότο το 1948, είναι καλλιτέχνης χορού Butoh από τις τάξεις της τρίτης γενεάς του Ιαπωνικού ANKOKU Butoh (χορός του σκοταδιού). Έδωσε παραστάσεις με τη δημιουργική ομάδα Butoh, "Byakkosha", γνωστή για την αυστηρότητα και την ακεραιότητά της, παρά για τη θεατρική λάμψη των άλλων γνωστών ομάδων. Είναι διάσημος performer σόλο και ομαδικών παραστάσεων καθώς επίσης και χορογράφος, έχοντας δημιουργήσει την δική του ομάδα, "KATSURA Kan & Saltimbanques" το 1986. Ο Kan έχει συνεργασθεί τα τελευταία 26 χρόνια με αυτό που καλεί "χορευτές μειονότητας" σε όλον τον κόσμο, σε μακρινούς τόπους, από την Αφρική μέχρι την ΝΑ Ασία, πέρα από τις δικές του δημιουργίες του στον παγκόσμιο πολιτισμό, αναλαμβάνοντας έντονη πρωτοβουλία στη διεθνή σκηνή Butoh. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Άννα Λάζου σε σεμινάρια και παραστάσεις
Φιφίκα Νικολοπούλου Αναγνωρισμένο μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (R.A.D.CD.ET.), έχει κάνει σπουδές εκφραστικού χορού της μεθόδου M. Wigmann, Ros. Chladek, Κ. Πράτσικα σε Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία. Έχει επίσης κάνει σπουδές διακόσμησης, ζωγραφικής, Ιστορίας Τέχνης, Ενδυματολογίας και Σκηνογραφίας στην Ελλάδα (Σχολή Βακαλό με καθηγητές τους Τέτση, Μοσχίδη, Ανεμογιάννη), Γερμανία και Αγγλία. Γνωρίζει Γαλλικά, Ισπανικά και Αγγλικά και ικανοποιητικά Ιταλικά και Γερμανικά. Έχει διδάξει σε σχολές χορού στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο και στη Βόννη (Γερμανία). Αντιπροσώπευσε τη Γαλλία στην Ελλάδα για το Διεθνές Ινστιτούτο χορού και χορογραφίας (IDACI), είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID) και ως μέλος της Ομάδας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Όρχησης του Θεάτρου Δώρας Στράτου παρουσίασε σε συνεργασία με την Άννα Λάζου το χοροθεατρικό δρώμενο “Γυναίκα Προμηθέας” (2009). Με τη Θεατρική Πρωτοβουλία Νέων ΔΡΥΣ συνεργάστηκε ως χορεύτρια και χορογράφος στις παραστάσεις “Wittgenstein-Βιτγκενστάιν” και “Ανδρέας Κάλβος” της Άννας Λάζου, “Αντιγόνη” του Σοφοκλή και “Ειρήνη” του Αριστοφάνη, που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό συνεργάστηκε σε παραστάσεις με την ομάδα “Petalli della Piramide”, συμμετείχε σε παραστάσεις Όπερας με την ομάδα “Amici della Musica e di Puccini”, χορογράφησε σόλο και ομαδικά στο Φεστιβάλ Χορού τριών ημερών της Ascona (Ιταλία). Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με αναγνωρισμένες προσωπικότητες του χορού: Pina Bausch, Chet Walker (Jazz dance master classes), Limon, Aily, Bejart, Petruzeli, Claire Motte, Peretti, Vincent, de Pian, Μέτση κα. Επίσης σεμινάρια υποκριτικής με τη Ρούλα Πατεράκη, Ισπανικής Τέχνης στο ινστιτούτο Cervantes και ιαπωνικού χορού butoh με τον Katsura Kan. Ασχολείται με ασκήσεις Γιόγκα, Πιλάτες, Τάι Τσι, Ginekinisis καθώς επίσης και με μουσική θεωρία και αρμονία. Συμμετείχε στο Διεθνές Πανεπιστημιακό Συνέδριο Θεάτρου στις Βρυξέλλες. Διδάσκει χορό σε ομάδα παιδιών για τον Όμιλο Εθελοντών “Γωνιά του Παιδιού” και έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές παραγωγές.
Λέτα Κουτσοχέρα Ποιήτρια και ζωγράφος. Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, επίσης στην Αθήνα σχέδιο, σκηνογραφία και ζωγραφική. Έχει κάνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογραφήσεις και εξώφυλλα βιβλίων και έχει σκηνογραφήσει θεατρικά έργα. Έχει γράψει ποίηση, θέατρο, δοκίμιο. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί είκοσι βιβλία της. Εμφανίστηκε στα Γράμματα το 1979. Η ποίησή της έχει μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες και το έργο της έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει φιλοξενηθεί σε ανθολογίες, συλλογικές εκδόσεις, επιθεωρήσεις τέχνης, εφημερίδες και περιοδικά, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Θεατρικά της έργα έχουν παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους (Ο Μονόλογος του Προμηθέα, Η Αγωνία του Έρωτα κ.α.). Έχει βραβευθεί από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Πανελλήνιος Διαγωνισμός Υπουργείου Πολιτισμού), από την Unesco (International Literary Competition - Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός), από την National Library of Poetry (Βραβείο Εκδοτών), από τον Παρνασσό (Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης), από την Ακαδημία της Ρώμης (Α΄ Βραβείο Ανέκδοτης Ποίησης), από το Διεθνές Συνέδριο Ποιητών (Ουάσιγκτον 1997), από το Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης 2007 (Α΄ Βραβείο Ποίησης), από την Αμφικτυονία Ελληνισμού (2009) και από άλλους πνευματικούς φορείς. Από το 1981 έως το 2001 δίδαξε στη Σχολή Γραφικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της International Writers and Artists Association του Οργανισμού για την Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας, του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιδρύματος Γιάννη Κουτσοχέρα και αλλού.
Μαρία Κέκκου Η Μαρία Κέκκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές έγιναν στο Μ.Τ.Θ.Σ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εκπόνησε στη συνέχεια και τη διδακτορική της διατριβή με επιβλέποντα καθηγητή τον Β. Πούχνερ και θέμα: Η ιδέα τουΒυζαντίου στην ιστορική τραγωδία του 19ου αιώνα. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε ως εισηγήτρια σε συνέδρια και σεμινάρια. Ασχολείται με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Έχει εκδώσει βιβλία με λογοτεχνικό και δοκιμιακό περιεχόμενο. Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια και διευθύντρια σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης και σήμερα υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων. Πρόσφατο βιβλίο της Ο Θάνατος του Φιλοσόφου, εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ, 2009.
Νεκτάριος – Πέτρος Γιούτσος Αποφοίτησε από το τομέα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το 2003, όπου και συνεχίζει με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα τον αρχαίο χορό των Νυμφών και του Πανός, υπό την εποπτεία του επίκουρου Καθηγητή Ιω. Πετρόχειλου. Έχει συμμετάσχει σε ανασκαφές με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων, σε επιστημονικά συνέδρια, και έχει δώσει διαλέξεις γύρω από το θέμα του αρχαίου χορού. Εργάζεται ως αρχαιολόγος σε ανασκαφές με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και συμμετέχει σε σύγχρονα μουσικά σύνολα, όπως οι Νάστρα, Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Είναι επίσης Διπλωματούχος Πιανίστας, με Άριστα Παμψηφεί, Α΄ Βραβείο (Τάξη Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου, Ωδείο Φίλιππος Νάκας) και ασχολείται με την σύνθεση (Τάξη Γεώργιου Αραβίδη, Ελληνικό Ωδείο Β. Προαστίων). Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες και Master Class Πιάνου σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Το 2006 πήρε το Α΄ Βραβείο στον 7ο Διαγωνισμό Σύνθεσης της ΧΟΝ. Είναι τακτικό μέλος του “Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, Conseil International de la Danse – CID” της UNESCO από το 2004 ενώ από το 2006 είναι μέλος της Ομάδας Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Όρχησης στο Θέατρο Δόρα Στράτου. Πρόσφατες Δημοσιεύσεις: “Dancing in caves in ancient Greece” , Πρακτικά του διεθνούς συνεδρίου "Présence de la danse dans l'Antiquité - Présence de l'Antiquité dans la danse“, Εκδόσεις Πανεπιστήμιου Clermont Ferrand, “Χοροί Νυμφών Εγκύκλιοι”, Πρακτικά του διεθνούς συνεδρίου “Musiques, rythmes et danses dans l’Antiquite”, Εκδόσεις Presses Universitaires de Rennes, Σεπτ 2010.
Η Μάγδα Ρούσση M.A., ερευνήτρια & εικαστικός καλλιτέχνης εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Πειραιά όπου το ακαδημαϊκό έτος 1989-90 ίδρυσε και ορίσθηκε Υπεύθυνη της Εικαστικής Ομάδας. Φοίτησε στο University of Toronto, στις Καλλιτεχνικές Σχολές «Πειραϊκός Σύνδεσμος» και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, αποφοίτησε από το Middlesex University με Bachelor of Arts (Honours Degree) και με Master of Arts. To διδακτορικό της έχει θέμα τον διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο. Καλλιτεχνικός συνεργάτης του “Lecturdrama”. Η Μάγδα Ρούσση πραγματοποίησε 16 ατομικές και συμμετείχε σε 125 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό. Ασχολείται με Ζωγραφική, Σκηνογραφία, Βυζαντινή Φορεσιά, Προσωπείο/ Μάσκα. Γράφει άρθρα, δίδει διαλέξεις και συντονίζει διεθνή φεστιβάλ. Η Μάγδα Ρούσση έχει τιμηθεί με χρυσά μετάλλια, βραβεία και διακρίσεις. Η εικαστική δουλειά της κοσμεί διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε) και πολλών άλλων καλλιτεχνικών οργανισμών.
Μιχάλης Χατίρης Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Λονδίνο Αγγλική Φιλολογία, Ιστορία Τέχνης, Γεμολογία, Μικρογλυπτική στο κόσμημα με το χέρι και εφαρμογή στην αρχαιότητα. Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικά κέντρα δήμων και πολιτιστικούς φορείς της Αγγλίας, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη δημιουργία του Μουσείου Γεωλογίας. Έχει εργαστεί για τη δημιουργία ομάδας προβολής της αρχαίας μικρογλυπτικής στο ευρύ κοινό. Ως ερασιτέχνης ηθοποιός έχει συμμετάσχει στη θεατρική ομάδα του Μ. Μαρμαρινού «Theseum Ensemble» με παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με την Ελληνική Θεαμάτων στο θέατρο Παλλάς, στην τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης», σε εκδήλωση του Διον. Σαβόπουλου στο Παλλάς κ.α. Είναι υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ελληνοκινεζικού οργανισμού φιλίας-συνεργασίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου, χορού, μιμικής, παραστατικών τεχνών. Είναι μέλος της ομάδας αρχαίας όρχησης από το 2009 και συμμετείχε στο χοροθεατρικό δρώμενο «Γυναίκα Προμηθέας» σε σκηνοθεσία Άννας Λάζου και σε σεμινάριο - παράσταση Butoh του Katsura Kan.
Φανή Δαλεζίου Η Φανή Δαλεζίου γεννήθηκε και μεγαλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής "Saint Joseph". Σπούδασε θέατρο στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη και αποφοίτησε ως εξαιρετικό ταλέντο το 2008. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας. Με την ομάδα «EXINON» και το μονόλογο του Αγγέλου,ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο θέατρο (2008). Πρωταγωνιστεί στην ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Σκαλενάκη «Μπρελόκ» (2008). Έχει κανει συμμετοχή στη νέα ταινία μεγάλου μήκους του Νίκου Ζερβού "Show bitch" (2010). Στην νέα κινηματογραφική ταινία του Γιάννη Παρασκευόπουλου έχει το ρόλο της Δημοσιογράφου "green fish" (2010). Τηλεοπτικά έχει κάνει συμμετοχές σε δύο επεισόδια, στον "3ο νόμο", του Πάνου Κοκκινόπουλου (2010).
Διονύσης Καπελές Φοιτητής στο Τμήμα Πληρφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του Ι.Ι.Ε.Κ. Δέλτα. Μέλος του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει συνεργασθεί με την ομάδα ΔΡΥΣ του Θεατρικού Τομέα του Ομίλου στις παραστάσεις «Η Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπ. Μπρεχτ (Θέατρο ΗΒΗ – Αθήνα και Πανεπιστήμιο Puebla – Μεξικό), ως ερασιτέχνης ηθοποιός, «Ειρήνη ;» με βάση την κωμωδία του Αριστοφάνη (Θέατρο Altera Pars – Αθήνα και Λέπρεο Ηλείας), ως ηθοποιός και μουσικός επιμελητής. Επίσης έχει συνεργασθεί με την ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής «Δρυός Τόποι» στις χοροθεατρικές παραστάσεις «Αγριοτριαντάφυλλα – Μυστήριον» και «Γυναίκα Προμηθέας», σε σκηνοθεσία Ά. Λάζου, ως μουσικός και επιμελητής μουσικής, με παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα, Αρχαία Μεσσήνη κ.α.
Έφη Φαρμάκη Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Φοίτησε στις δραματικές σχολές «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γ.Κιμούλη και «Δήλος» της Δ.Χατούπη, καθώς και στο Studio Nama της Ελ.Σκότη. Ασχολείται συστηματικά με το χορό (μπαλέτο, σύγχρονο, jazz, latin, oriental, capoeira, African, παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί ) από πολύ μικρή ηλικία, έχει κάνει μαθήματα τραγουδιού (musical) και μουσικής (σολφέζ,κρουστά) και έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια υποκριτικής και χορού. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός-χορεύτρια σε παραστάσεις όπως το «Παραμύθι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και «Αλαντίν» στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Συντάκτρια στο online περιοδικό τέχνης Artmagazine. Τελειόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Ροζαλίνα Πέρρου Γεννημένη στην Κέρκυρα τις 15.01.88.Απο μικρή ασχολήθηκε με τον χορό και την υποκριτική. Απόφοιτη του τμήματος Υποκριτικής Θεάτρου-Κιν/φου του ΙΕΚ Αμαρουσίου.Έχει συμμετάσχει συνολικά σε 13 παραστάσεις σημαντικότερες των οποίων στο Μέγαρο Μουσικής στο χοροθέατρο "Το Παραμύθι της Μουσικής" και "Ομήρου Οδύσσεια" για 5 συνεχόμενα χρόνια με τον περιοδεύοντα θίασο "Αννέλιξη".
Μαρία Κοντονή Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Από μικρή ασχολήθηκε με το κλασικό μπαλέτο παρακολουθώντας μαθήματα σε ερασιτεχνικές σχολές της Ζακύνθου. Σπούδασε στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή Ραλλού Μάνου, απ’ όπου αποφοίτησε και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια μπαλέτου και σύγχρονου χορού με τις Σύνθια Φρυδά, Βάσω Κύκνα, Αλίκη Καζούρη, Μπέτυ Δερμισιώτη, τους Pierre Tavernier και Katsura Kan καθώς και στο Laban Center (Λονδίνο). Φοιτά στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται σαν δασκάλα χορού και μουσικοκινητικής αγωγής.
|