Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

Εκπαιδευτικά Τμήματα 2022-2023

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

ΧΟΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ηχώ + Νάρκισσος PDF Εκτύπωση

σκηνοθεσία–φωτισμοί: Θέμελης Γλυνάτσης

μουσική: Acte Vide

σχεδιασμός προγράμματος / αφίσας: Μάριος Γαμπιεράκης

με τη Βασιλική Ανδρέου και τον Γιώργο Σεραφειμίδη

Mια χοροθεατρική παράσταση μικρού μήκους βασισμένη στον αρχαίο μύθο της Ηχούς και του Νάρκισσου.

Η νύμφη Ηχώ τιμωρείται από τους θεούς να επαναλαμβάνει τα τελευταία λόγια του συνομιλητή της, ενώ ο Νάρκισσος ερωτεύεται το είδωλό του όταν πάει να ξεδιψάσει σε μια λίμνη. Με αφορμή την αρχαία αυτή ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα, η παράσταση, εξερευνά τη δυναμική της ερωτικής επιθυμίας και κυρίως τον κενό χρόνο όταν ο εραστής περιμένει μάταια μια ανταπόκριση από το αντικείμενο του πόθου του. Χωρισμένοι ο ένας από τον άλλον σε δυο διαφορετικούς χώρους, χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας, οι δυο ηθοποιοί κατασκευάζουν δυο εικαστικά περιβάλλοντα με μόνο τους σύμμαχο το σώμα, το φως και τον ήχο.

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
παραστάσεις: 4 & 5 Οκτωβρίου 2011

ώρα έναρξης:  9μμ
διάρκεια:   35'
τιμή εισιτηρίου:  € 7
προπώληση : ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ

 
‘’ ο Μαγικός Βυθός μέσα από τους Πίνακες’’ PDF Εκτύπωσηπαράσταση Σχολής Χορού

Οι μαθητές  των τμημάτων χορού  της Κ.Ε.Π.Α θα  μας μεταφέρουν στη μαγεία του Βυθού μέσα από γνωστούς Πίνακες Zωγραφικής , συνδέοντας το νερό με την τέχνη του Xορού και αναγνωρίζοντας το ως σύμβολο ζωής…. Η παράσταση θα δοθεί  στη σκηνή  του Χώρου Τεχνών το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, ώρα 8μ.μ . Οι χορογραφίες είναι των Μελίνας Παπαδοπούλου και Μαυρέτας Λενικάκη. Η είσοδος είναι με πρόσκληση (χωρίς αντίτιμο). Προσκλήσεις θα  διατίθενται στη Γραμματεία του Χώρου Τεχνών(3Ος όροφος) από Δευτέρα 9 Μαΐου, πρωί και απόγευμα. Πληροφορίες στο τηλ. 23310 78100 begin_of_the_skype_highlighting 23310 78100 end_of_the_skype_highlighting και www.veriaculture.gr.
Η ίδια παράσταση θα δοθεί και μία ημέρα πριν, την Παρασκευή 13 Μαΐου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ. 
26/27 Φεβρουαρίου - διήμερο Μοντέρνου Χορού στο Χώρο Τεχνών PDF ΕκτύπωσηΣυμμετέχουν:

ομάδα χορού RootlessRoot

Με τη σύμπραξη της Μάρθας Φριντζήλα

Οι RootlessRoot (Λίντα Καπετανέα και Jozef Frucek) συμπράττουν με τη Μάρθα Φριντζήλα και παρουσιάζουν το κομμάτι UNA στο Xώρο Τεχνών Βέροιας το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, 9μ.μ. Το UNA είναι μια ελεύθερη περιοχή. Ένας τόπος συνάντησης για ένα σύνολο από χαρακτήρες που όλοι μαζί φτιάχνουν ένα πλάσμα.

Στο κομμάτι του Jozef Frucek και της Λίντας Καπετανέα, το θέατρο του σώματος συναντά το χορό της φωνής σε μια όπερα-ουρλιαχτό γεμάτη ψίθυρους και μυστικά.

Περισσότερα...
 
ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ –ΔΗΜΗΤΡΑ,ΑΡΤΕΜΙΣ,ΑΡΙΑΔΝΗ PDF Εκτύπωση

«ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ –ΔΗΜΗΤΡΑ,ΑΡΤΕΜΙΣ,ΑΡΙΑΔΝΗ»
χοροθεατρικό δρώμενο στο Χώρο Τεχνών

H Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" και η  ερευνητική και καλλιτεχνική ομάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “ΔΡΥΟΣ ΤΟΠΟΙ” ετοίμασαν τη χοροθεατρική παράσταση "ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ", την οποία παρουσιάζουν σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ, στο Χώρο Τεχνών. Η είσοδος για την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Περισσότερα...
 
Πρόσκληση τμήματος Λαογραφίας PDF Εκτύπωση

Το τμήμα Λαογραφίας της Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας, σας προσκαλεί σε παραδοσιακό γλέντι που θα γίνει το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 9μ.μ στο οικογενειακό κέντρο ΣΕΙΡΙΟΣ(Μακροχώρι Ημαθίας).
Μαζί μας θα είναι η μπάντα χάλκινων του Φώτη Καραβιώτη, ενώ στο ποντιακό πρόγραμμα η ορχήστρα του κέντρου.

Τιμή πρόσκλησης :25 €