Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

ΟΜΑΔΑ ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΠΡΟΙ ΓΛΑΡΟΙ» ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ PDF Εκτύπωση

Σάββατο 2/2 , ώρα 8.00 μ.μ

Θέατρο και Κοινωνική Ένταξη

aglaroiΑντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , Βέροια
Η ομάδα μαύρου θεάτρου «Άσπροι Γλάροι» του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» παρουσιάζει τη δουλειά της στη Βέροια,  στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Με όχημα την τέχνη του θεάτρου τα μέλη της ομάδας εντάσσουν τη θεατρική εμπειρία στο πλαίσιο πρόληψης και θεραπείας τους. Στόχος: η κοινωνική ένταξη.

 Εικόνα, φαντασία, ιστορία, παραμύθι, σκοτάδι, μουσική, χρώμα, ορατό και αόρατο. Αυτό είναι το μαύρο θέατρο. Η γοητεία και η μαγεία αυτής της τεχνικής μας οδήγησαν στη δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας πριν από έξι χρόνια.

Δύο λόγια για το έργο
Πρόκειται για σπονδυλωτή παράσταση που ξεκίνησε από αυτοσχεδιασμούς της ομάδας. Ένας ερωτευμένος τραγουδιστής που δε βρίσκει την αγαπημένη του, οι αναμνήσεις ενός παππού που ζωντανεύουν, γλάροι που πετούν ελεύθεροι… Αφεθείτε στη μαγεία αυτού του ταξιδιού.

Την ομάδα εμψυχώνουν οι: Βασιλείου Χριστίνα, Παπαγιαννοπούλου Σοφία, Τουρτόγλου Θεοδοσία
Παίζουν:Σοφία, Χριστιάννα, Στέλιος, Γιώργος, Χρήστος,  Μάνος, Δημήτρης, Νίκος, Πασχάλης, Ζωή, Χρύσα

Η παράσταση φιλοξενείται από την «Πρόσβαση»,  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και την Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής .
Πληροφορίες : «Πρόσβαση», τηλ 2331073125 Χριστίνα  Τσολάκη.
Κ.Ε.Π.Α., τηλ 2331078120 Νανά Καραγιαννίδου.

ΑΡΓΩ
Το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ», είναι ένα «ελεύθερο ουσιών» πρόγραμμα απεξάρτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενταγμένο στις υπηρεσίες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Είναι ένα «ανοιχτό θεραπευτικό» πρόγραμμα με εμβέλεια από τη Λάρισα ως τα όρια των Νομών Σερρών και Καβάλας.
Διαθέτει  Σταθμό Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης με δυνατότητα χορήγησης ανταγωνιστών οποιούχων, Πρόγραμμα Σωματικής Αποτοξίνωσης, «Θεραπευτική» Κοινότητα, Μονάδα Κοινωνικής Επαναδραστηριοποίησης , Ξενώνα Φιλοξενίας, και Ομάδα Πρόληψης - Ενημέρωσης κατά των Εξαρτήσεων.
Λειτουργεί δε Μονάδα Σχολικής Εκπαίδευσης, και παρέχει εκπαιδευτικό έργο, σε συνεργασία με την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης  και Προεπαγγελματικής Κατάρτισης.
Επίσης καλύπτει την πρακτική άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών του Προγράμματος Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων του Α.Π.Θ.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχει εντάξει και διάφορες ομάδες αθλοπαιδιών, που δίνει την δυνατότητα σωματικής κινητοποίησης και ψυχικής εκτόνωσης.
Λειτουργεί ακόμη ομάδες «Μαύρου Θεάτρου», «Έκφρασης μέσω του ρυθμού» και «Ραδιοφωνικής έκφρασης και επικοινωνίας».
Το «θεραπευτικό» προφίλ του Προγράμματος, επιβάλει τη συνεχή συνεργασία με τις οικογένειες και τα «σημαντικά άτομα» των μελών του, η οποία πραγματοποιείται σε τρία επίπεδα – συμβουλευτική γονέων των οποίων τα παιδιά τους δεν εντάχθηκαν σε κανένα πρόγραμμα, οικογενειακή θεραπεία και ομάδες αλληλοβοήθειας γονέων.
Τέλος συνεργάζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διάφορους φορείς ή οργανώσεις νεολαίας για την οργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων ή την υλοποίηση προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.