Βέροια Εύηχη Πόλη 2021

Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2021-2022

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

Νότες Δροσιάς έξι μοναδικές συναυλίες με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ PDF Εκτύπωση
….και η μουσικοθεραπεία συνεχίζεται!

11/7 , 9.30 μ.μ

JOJO PETKARIS QUARTET

Jazz αυτοσχεδιασμοί, που ίσως μας θυμίσουν τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και τις αρχές τις δεκαετίας του ’60. Jazz standars και original tunes από ένα κουαρτέτο που ενθουσιάζει το κοινό.

Πλατεία Εληάς


18/7, 9.30μ.μ
(ΣΤΡΙΓΚΛΕΣ?) 

Οι Stringless ήρθαν για να ταράξουν τα μουσικά σας δεδομένα.
Έξι φωνές σχεδιάζουν και αυτοσχεδιάζουν σε έναν καμβά με βαλκανικά χρώματα και όχι μόνο. Ταξιδεύουν με τη μηχανή του χρόνου με απρόσμενες στάσεις στο χθες και το σήμερα.

Πλατεία Εληάς


2/8, 9.30 μ.μ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ
“Από τα ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου…
στα τραγούδια του κόσμου”

Τραγούδια που έχουν προκύψει από ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου αλλά και άλλων ποιητών μελοποιημένα από τους σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευμένα από το Δημήτρη Νικολούδη μαζί με τους εκλεκτούς μουσικούς του.
Εκκλησία του Χριστού


8/8, 9.30μ.μ
Άχι Βάχι
ΑΠΟ ΤΟ ΣΜΥΡΝΕΙΚΟ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ
Αδέσποτα και επώνυμα τραγούδια της «σμυρναίικης σχολής» από δίσκους γραμμοφώνου των 78΄ στροφών.
Ηχογραφήθηκαν κατά το πρώτο μισό του 21ου αιώνα, λογοκρίθηκαν τη δεκαετία του ’30 για το πολιτικό, κοινωνικό και το ερωτικό τους περιεχόμενο πριν χαραχθούν στις «πλάκες», κι όμως ο «χαρακτήρας» του τρόπου ζωής εκείνων των ημερών, διαχρονικός και επίκαιρος
Παλιά Εβραϊκή Συνοικία – Μπαρμπούτα


22/8 ,9.30μ.μ
THE EKMEK ORCHESTRA
Ethnic music extravaganza
Αφού βγήκαν από το φούρνο και σιροπιάστηκαν, οι EKMEK παρουσιάζονται στο κοινό σε μια σειρά από live – πάρτυ με ethnic ρυθμούς, Balkan – rock τσουλήθρες και Mexico μάσκες.
Πλατεία Δημαρχείου


29/8 ,9.30μ.μ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Ένα νοερό ταξίδι με τραγούδια που μιλούν για την τόσο τραγουδημένη θάλασσα….τραγούδια  που αγγίζουν με έντεχνο τρόπο την αγάπη, τον έρωτα, τη θλίψη, την ξενιτιά! Στοιχεία που ανήκουν στον κύκλο της ζωής μας…


Παλιά Εβραϊκή Συνοικία – ΜπαρμπούταΝότες δροσιάς – η φιλοσοφία

Μικρές ανάσες, σταγόνες δροσιάς με μουσικές νότες επιθυμεί να χαρίσει η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας στους δημότες αλλά και στους περαστικούς, τους φιλοξενούμενους και τους…. εναπομείναντες στην πόλη , το καλοκαίρι αυτό αλλά και κάθε καλοκαίρι, με τον κύκλο εκδηλώσεων Νότες Δροσιάς. Έντεχνη ελληνική μουσική , jazz & blues, μελοποιημένη ποίηση, κλασσική και εναλλακτική μουσική , θα ομορφύνουν τον περίπατο της Τετάρτης στην πόλη, φυσώντας αεράκι μουσικό. Στόχος, τα επόμενα καλοκαίρια να γεμίσουν με μουσική τα πάρκα κ οι πλατείες…. κ έτσι να γίνουν μουσικά πάρκα και μουσικές πλατείες..και η Βέροια, πόλη μουσική κ εύηχη!