Βέροια Εύηχη Πόλη 2022

Εκπαιδευτικά Τμήματα 2022-2023

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

 

 

Εύηχη πόλη 2012 Παρασκευή 22 Ιουνίου PDF Εκτύπωση

2206
•    8.30μ.μ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

από τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της  Κ.Ε.Π.Α ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Επιμέλεια – Δ/νση Φιλαρμονικής Ορχήστρας  : Αντώνης Βιγκάτο

ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟY


•    9.30μ.μ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Παραδοσιακά τραγούδια των  αλησμόνητων Πατρίδων του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Κων/πολης, της Μικράς Ασίας από παλιούς και νεότερους  ντόπιους  μουσικούς , ακούραστους ερμηνευτές της παραδοσιακής μουσικής , οι οποίοι με πολλή αγάπη και μεράκι ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν.

Συμμετέχουν : Θόδωρος Βεροιώτης , Ποντιακή Λύρα – Τραγούδι
                       Ιορδάνης Κουτσιμανής, Πολίτικη Λύρα – Τραγούδι
                       Βασίλης Γουδώνης , Κανονάκι – Τραγούδι
                       Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Τραγούδι
                       Κυριάκος Ελευθεριάδης, Ούτι- Ταμπουρά
                      Αρετή Πουλατσίδου, Τραγούδι
                      Ελευθερία Λαζαρίδου, Τραγούδι
                      Απόστολος Τσιρώνης, Κρουστά

ΠΑΛΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ


•    11.30 μ.μ BUENA VISTA SOCIAL CLUB

CALLES DE CUBA -   ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ!!!

με RAMON SOTO k LA CUCARACHA
LA  CUCARACHA  
Μια επταμελής μπάντα που αποτελείται από μερικούς από τους κορυφαίους Κουβανούς μουσικούς . Το ρεπερτόριο τής μπάντας περιλαμβάνει κομμάτια από το πλούσιο μωσαϊκό της Κουβανικής μουσικής που τα έχουν ερμηνεύσει μεγάλες μορφές της Κούβας όπως: Trio Matamoros, Benny Moré y Buena Vista Social Club, κ. ά. σε πρωτότυπες διασκευές, καθώς και συνθέσεις τού Υoel Sotο.
Οι μουσικοί του γκρουπ είναι απόφοιτοι σημαντικών σχολών τέχνης της Κούβας κι έχουν παίξει με μεγάλα ονόματα της διεθνούς λάτιν μουσικής σκηνής, όπως: El Gran Combo de Puerto Rico, Oscar D’ León, Celia Cruz, José Alberto “El Canario”, Pochy y La Coco band, Sergio Vargas, κ.ά.
RAMON SOTO
Eξαιρετικός κουβανός τραγουδιστής, υπήρξε μέλος θρυλικών ορχηστρών για πολλά χρόνια, όπως η Orquesta Loyola (δημιουργήθηκε από τον Εfraín Loyola, ενός από τους ιδρυτές της πιο εξέχουσας ορχήστρας της χορευτικής κουβανικής μουσικής, της Οrquesta Aragón) και της ορχήστρας του Arsenio Rodríguez, ερμηνευτής του tres cubano και διευθυντής της ορχήστρας . Η διάταξή του της ορχήστρας με πολλές τρομπέτες συντέλεσε στο συνολό της στο να μπουν οι βάσεις για την εξέλιξη της μουσικής που σήμερα γνωρίζουμε σαν σάλσα. Πολυγραφότατος συνθέτης, έγραψε γύρω στα 200 τραγούδια, τα περισσότερα με μία αίσθηση του χιούμορ και διπλής σημασίας.
 
ΠΑΡΚΟ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ