Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2020-2021

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

Βασικές Αρχές στον Κινηματογράφο & δημιουργίας ψηφιακής ταινίας μικρού μήκους PDF Εκτύπωση
cineflyerΕκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους κ ενήλικες!!

Αντωνιάδειος Στέγη  Γραμμάτων & Τεχνών

O Κινηματογράφος είναι το αποκορύφωμα της τέχνης. Μέσα σε μια ταινία μπορεί κανείς να διακρίνει στοιχεία από την συνύπαρξη όλων των τεχνών όπως την ζωγραφική , το θέατρο , τη μουσική, το χορό και τη λογοτεχνική γραφή . Μια τέχνη που στο πέρασμα του χρόνου δημιούργησε τη δική της γλώσσα χρησιμοποιώντας τα εκφραστικά της μέσα με ποικίλους τρόπους και παράλληλα αναπτύχτηκε με την τεχνολογική εξέλιξη των καιρών μας . Πέρα από την καλλιτεχνική έκφραση εξυπηρετεί την επικοινωνία , την μεταφορά πληροφοριών, τη διασκέδαση αλλά και τη συνεργασία .

Εφόσον το μεγαλύτερο ποσοστό των καθημερινών πληροφοριών που λαμβάνουμε είναι μέσο των κινούμενων εικόνων, θεωρούμε χρήσιμο για τους νέους /νέες να αποκτήσουν γνώση στο να αξιολογούν και να κατανοούν τον κινηματογράφο καθώς και να μυηθούν σε μια σύγχρονη τέχνη με όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστικό τρόπο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Βασικές αρχές στον κινηματογράφο & δημιουργίας ψηφιακής ταινίας μικρού μήκους ‘ για νέους /νέες 13-18 ετών αλλά και ενήλικες περιλαμβάνει 12 μια-μισάωρα μαθήματα όπου παρέχονται οι απαραίτητες γνώσεις στους μαθητές για την κατανόηση των βασικών αρχών της κινηματογραφικής αφήγησης καθώς και στη δημιουργία/ επεξεργασία μιας μικρού μήκους οπτικοακουστικής παραγωγής .

Αφιερώνοντας τα πρώτα μαθήματα στη θεωρία του κινηματογράφου θα περάσουμε στην ανάλυση για τα στάδια υλοποίησης μια ταινίας με τη μορφή πρακτικών εργαστηρίων (σεναρίου, παραγωγής, διανομής ρόλων, ψηφιακής κάμερας και μοντάζ ). Στο τελικό στάδιο οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες με διακριτούς ρόλους (παραγωγού, σεναριογράφου, σκηνοθέτη, φωτογράφου και μοντέρ) και με την κατάλληλη καθοδήγηση θα δημιουργήσουν την δική τους ταινία μικρού μήκους.

Εισηγητές :
Νίκος Καλλαράς, Σκηνοθέτης Κινηματογράφου
Ελπίδα Παναγιωτίδου, Σπουδές Κινηματογραφίας & Casting Director

Έναρξη εγγραφών: Δευτέρα 23 Ιανουαρίου
Πρώτη ενημερωτική συνάντηση: Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 7μ.μ στην Αντωνιάδειο Στέγη
Διάρκεια προγράμματος : 2,5 μήνες
Συμμετοχή: € 50

Πληροφορίες: Χώρος Τεχνών (1ος όροφος ,γραφείο προγραμματισμού εκδηλώσεων –τ 2331078120 Νανά Καραγιαννίδου και 3ος όροφος – γραμματεία, τ  2331078100 Ξένια Πέτρου κ Μιράντα Σαμαρά).