Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2020-2021

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

Cabaret Berlin PDF Εκτύπωση
cabaretberlinΑπό την Marlene Dietrich στον Tom Waits

Γεωργία Συλλαίου, τραγούδι, αφήγηση
                     
Χάρης Καπετανάκης, σαξόφωνα
Αγαμέμνων Μάρδας, κοντραμπάσο             
Στέργιος Βαλιούλης, πιάνο   

Μία δραματοποιημένη μουσική παράσταση που ξεκινά από τα αλησμόνητα τραγούδια της Marlene Dietrich, τις συνθέσεις των Kurt Weill και Friedrich Hollaender, αλλά και άλλων λιγότερο γνωστών συνθετών της εποχής του Μεσοπολέμου.
Αναζητούμε και εκφράζουμε με μέσο τη μουσική και τον λόγο τη μοιραία ψευδαίσθηση μέσα στον ερωτισμό της νύχτας και στα εφήμερα παιχνίδια με τον όμορφα καμουφλαρισμένο κίνδυνο.
Τραγούδια  - λουλούδια πολύχρωμα, ανθίζουν κατά τη διάρκεια της παράστασης, εξυμνούν τη θλίψη του ανθρώπου και αυτομάτως γυρνούν σε μια γκροτέσκα γιορτή, σε μιάν ονειρική διάσταση της μουσικής που ακροβατεί στα όρια του γοητευτικού εφιάλτη και μιας άλλης πραγματικότητας  - αντισυμβατικής και ανατρεπτικής.

Οι μουσικοί έχουν το δικό τους λόγο, τη δική τους γλώσσα. Ξεκινούν από το κύριο θέμα της Lillie Marlene και επιδίδονται σε έναν ξέφρενο αυτοσχεδιασμό. Μετά από μια παραπλανητική προκλασική μπαλάντα του Tom Waits,  γίνονται ξαφνικά τα σύγχρονα παιδιά του σουίνγκ. Η έκπληξη, η ανατροπή και η συγκίνηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παράστασης που τελικά ηχεί σαν ένας αποχαιρετισμός πικρός μέν, αλλά καλυμμένος από πυροτεχνήματα.

Τα σπασμένα όνειρα της Billie Holiday και της Marianne Faithfull , τα συγκλονιστικά τραγούδια και η ποίηση του Tom Waits, oι μουσικές πινελιές  του Armando Trovaioli, οι αναφορές στην τσιγγάνικη μουσική της Κεντρικής Ευρώπης, δημιουργούν μία παράσταση που διατρέχει μια εποχή σχεδόν άχρονη και δίνει τον συνδετικό ρόλο στο λόγο του Yvan Goll, του Bertolt Brecht και στις ποιητικές παρεμβάσεις της Γεωργίας Συλλαίου.

Βέροια, Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 21.00
Γενική είσοδος 10€