Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2020-2021

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

Απόκριες 2012 Γιορτές υποδοχής της Άνοιξης με μουσική και χορό PDF Εκτύπωση
carnibalΚυριακή 19 – Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Κυριακή 19, 6 μ.μ.

ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ – πάρτυ μασκέ

Πολύχρωμες βελούδινες μεγαλοφιγούρες εντυπωσιάζουν με την παρουσία τους μικρούς και μεγάλους.
Κλοόυν, πιερότοι, Αρλεκίνοι και Ζογκλέρ και Ξυλοπόδαροι με την πιο ξέφρενη διάθεση για τρελό ξεφάντωμα !

Πλατεία Εληάς , είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 19, 9 μ.μ.
Μακεδονική Φανφάρα

Η βαλκανική μπάντα χάλκινων πνευστών από την Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2007 και έχει συμμετέχει σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την Ελλαδα. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει εύθυμες μελωδίες και ρυθμούς, εμπλουτισμένους με ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό-βαλκανικό ηχόχρωμα.

Πλατεία Εληάς , είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 21, 9 μ.μ.
 Ραβαΐσι.
Μια διαφορετική ορχήστρα σε διαφορετικούς ήχους.

Πλατεία Εληάς , είσοδος ελεύθερη

Τετάρτη 22, 10 μ.μ.
Wine party σε συνεργασία με την εταιρεία
 ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε

Συμμετέχει ή μπάντα χάλκινων της Γουμένισσας «Οι Ψηλοί»

Πεζόδρομος Έλλης, είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 23 , 9 μ.μ

Cabaret Berlin

Από την Marlene Dietrich στον Tom Waits

Γεωργία Συλλαίου, τραγούδι, αφήγηση
                     
Χάρης Καπετανάκης, σαξόφωνα
Αγαμέμνων Μάρδας, κοντραμπάσο             
Στέργιος Βαλιούλης, πιάνο   

Μία δραματοποιημένη μουσική παράσταση που ξεκινά από τα αλησμόνητα τραγούδια της Marlene Dietrich, τις συνθέσεις των Kurt Weill και Friedrich Hollaender, αλλά και άλλων λιγότερο γνωστών συνθετών της εποχής του Μεσοπολέμου.
Αναζητούμε και εκφράζουμε με μέσο τη μουσική και τον λόγο τη μοιραία ψευδαίσθηση μέσα στον ερωτισμό της νύχτας και στα εφήμερα παιχνίδια με τον όμορφα καμουφλαρισμένο κίνδυνο.
Τραγούδια  - λουλούδια πολύχρωμα, ανθίζουν κατά τη διάρκεια της παράστασης, εξυμνούν τη θλίψη του ανθρώπου και αυτομάτως γυρνούν σε μια γκροτέσκα γιορτή, σε μιάν ονειρική διάσταση της μουσικής που ακροβατεί στα όρια του γοητευτικού εφιάλτη και μιας άλλης πραγματικότητας  - αντισυμβατικής και ανατρεπτικής.

Οι μουσικοί έχουν το δικό τους λόγο, τη δική τους γλώσσα. Ξεκινούν από το κύριο θέμα της Lillie Marlene και επιδίδονται σε έναν ξέφρενο αυτοσχεδιασμό. Μετά από μια παραπλανητική προκλασική μπαλάντα του Tom Waits,  γίνονται ξαφνικά τα σύγχρονα παιδιά του σουίνγκ. Η έκπληξη, η ανατροπή και η συγκίνηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παράστασης που τελικά ηχεί σαν ένας αποχαιρετισμός πικρός μέν, αλλά καλυμμένος από πυροτεχνήματα.

Τα σπασμένα όνειρα της Billie Holiday και της Marianne Faithfull , τα συγκλονιστικά τραγούδια και η ποίηση του Tom Waits, oι μουσικές πινελιές  του Armando Trovaioli, οι αναφορές στην τσιγγάνικη μουσική της Κεντρικής Ευρώπης, δημιουργούν μία παράσταση που διατρέχει μια εποχή σχεδόν άχρονη και δίνει τον συνδετικό ρόλο στο λόγο του Yvan Goll, του Bertolt Brecht και στις ποιητικές παρεμβάσεις της Γεωργίας Συλλαίου.

Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Είσοδος 10€

Παρασκευή 24, 9 μ.μ.

Motel Selenik

H συγκυριακή συνεύ- ρεση μιας ομάδας νέων μουσικών στη Θεσσαλονίκη αποτελεί το αίτιο δημιουργίας μιας πρωτότυπης 16μελούς μπάντας, του Motel Selenik. Έχοντας όλα τα μέλη του ως σημείο αναφοράς τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, οι συνθέ- σεις και το άκουσμα των κομματιών χαρακτηρίζονται από την τάση της μίξης των μουσικών παραδόσεων των Bαλκανίων και
της Mεσογείου, σε συνδυασμό παράλληλα με τις σύγχρονες μουσικές επιρροές. Η διαφορετικότητα και το πλήθος των οργάνων συνδυάζονται με τις προσεγμένες ενορχηστρώσεις και οδηγούν σε ένα πληθωρικό αλλά ταυτόχρονα και διαυγή ήχο, φιλοξενώντας έναν ιδιαίτερο μουσικό συνδυασμό flamenco, balkan, swing, ρεμπέτικου, latin· έχοντας όμως τις πόρτες του πάντα ανοιχτες σε καινούρια ακούσματα και ιδέες

Πλατεία Εληάς , είσοδος ελεύθερη