Εκπαιδευτικά Τμήματα της ΚΕΠΑ 2020-2021

Ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων 2019

Μουσείο εκπαίδευσης ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ''

 
Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος  του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ» παρακαλούμε να στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας)  στο grammatia@veriaculture.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για την αίτηση εγγραφή σας.

Βιβλιοπαρουσίαση "Η ΛΙΑΧΑ" του Πάνου Στεφανόπουλου PDF Εκτύπωση
E-mail

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Η ΛΙΑΧΑ» του Πάνου Στεφανόπουλου

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011 , 8μ.μ Αντωνιάδειος Στέγη

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας και ο Σύλλογος Δασκιωτών «Το Παλιόκαστρο» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Στεφανόπουλου «η Λιάχα», που θα γίνει θα γίνει την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας

Η Λιάχα είναι ένα είδος πεύκου που ευδοκιμεί σε μεγάλα υψόμετρα των Πιερίων Ορέων. Η περιοχή αυτή φέρει και τη γενική ονομασία Λιάχα. Η ζωή στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου καθώς και τα επόμενα στο χωριό μέχρι την «μετανάστευση». Αυτά που ζήσαμε η οικογένειά μου κι εγώ, ζούσε κάθε οικογένεια και κάθε παιδί της ηλικίας μου.


Βιογραφικό Συγγραφέα:

Ο Πάνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε στο Δάσκιο Ημαθίας στις 9 Μαρτίου 1942. Τελείωσε το Δημοτικό στο χωριό του. Στα δεκάξι του μπήκε στη νυχτερινή σχολή μαθητείας ,στη Βέροια, στο τμήμα ηλεκτρολόγων, όπου αποφοίτησε μετά από τέσσερα χρόνια. Υπήρξε άριστος μαθητής τόσο στα Θετικά όσο και στα Θεωρητικά μαθήματα. «Ουδέν πρόβλημα άλυτο δια τον Π.Στεφανόπουλο», έλεγε ο σπουδαίος μαθηματικός Γ.Τσαλέρας, οι δε εκθέσεις του διαβάζονταν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της πόλης από τον μεγάλο φιλόλογο Χρ.Τσολάκη.

Το 1965 προσελήφθη στην ESSO PAPPAS στη Θεσσαλονίκη. Το 1972 εργάστηκε για ένα χρόνο περίπου στο TRECATE της Β.Ιταλίας στο ξεκίνημα ενός διυλιστηρίου. Από τα τέλη του 1972 προσελήφθη στο MOTOR OIL και εγκαταστάθηκε στο χωριό Κυρά Βρύση Κορινθίας όπου και ζει μέχρι σήμερα. Το 1973 παντρεύτηκε στο Boho της Β.Ιρλανδίας την Patricia Watters και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Ταξίδεψε σε πολλές χώρες , λόγω της δουλειάς του, σε Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Αγγλία, Ιρλανδία, Καναδά, ΗΠΑ, Ρωσία, Αζερμπαιτζάν κ . αλλού.

Ως τώρα, το συγγραφικό του έργο περιορίζεται σε μικρά διηγήματα, ποιήματα και φανταστικές ιστορίες.